Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki babájának volt köldöksérve...

Aki babájának volt köldöksérve, írna róla? Csinált vele valamit?

Figyelt kérdés
2012. dec. 19. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! a pici fiamnak volt sajnos, hasfájós volt és a sok erőlködéstől jöhetett ki neki. A doktor nénink leragasztotta neki, először nem hittem benne, meg hogy szegénykének a bőre a ragasztó alatt majd milyen lesz, mert hetente kellett cserélni, de a végén szépen vissza ment neki, kb 4 hétig ragasztgattuk neki, de nem én hanem mindig elvittem a doktornénihez, mert ő profibb volt.

A ragasztó valamit meg babaolajjal oldottam fel neki, jól bekentem és nagyon szépen le lehetett húzni. Ha érdekel még valami privibe írj.

6 hónapos baba anyukája.

2012. dec. 19. 16:02
 2/7 anonim ***** válasza:

1 éves korig nem kell bántani, nem kell lekötni, mint régen. 7 hónaposomnak már szépen "apad el", nekünk még el is pigmentálódott, de már az is szép..:)

Ezt a kérdést én tettem fel 3 hónapja:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2012. dec. 19. 16:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Első, a doktor nénitek nem halad a korral..:) Nekünk is a doktorbácsi (háziorvos) azt mondta kössük le, felhívtam egy nagyon jó doktornőt, aki minden újdonságot tud, mindig halad a korral, és ő mondta nehogy lekössem, mert abból még baj is lehet..
2012. dec. 19. 16:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok, igen a doktor nénink valóban nem fiatal, de tapasztalt, és örülök hogy rá hallgattam, semmi baja nem lett a fiamnak, gyönyörű lett a köldöke, mellesleg nem kell hónapokig nézni a nagy dudros köldökét, máskor is így tennék!!!
2012. dec. 19. 16:09
 5/7 anonim ***** válasza:
A mi doktor bácsink is a kötözés mellett érvelt, bár ő is mondta, hogy elavult már, mégis. Nekünk a ragasztó kikezdte a kicsi bőrét, pedig speckó ragasztót vette,. hypoallergén, sensitive, kimondottan sérve, stb, egyik sem volt jó. Ragasztottuk, begyulladt, abbahagytuk, újra kezdtük... és ez így ment, egyszer csak bedühödtem, abbahagytam, magától rendbe jött, pár hónaposan már gyönyörű volt.
2012. dec. 19. 17:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisfiamnak volt köldöksérve. Édesapám sebész, ő és az általa megkérdezett gyermeksebész, valamint a háziorvosunk is azt mondta, hogy SEMMIT nem kell vele csinálni, amíg nem keményedik be és visszahelyezhető, azaz visszatudod nyomni a hasfalba.

A fiamnak kb. 2-3 hónap alatt visszahúzódott, most 6 és fél hónapos, de 1 éves koráig magától be fog záródni a sérvkapu és vissza fog húzódni a köldöke. Nem érdemes leragasztani, mert felsértheti a baba finom, vékony kis bőrét.

Ja, és tévhit, hogy a sok sírástól van, egyszerűen nem záródott elég gyorsan a hasfal.

Ha mentek havonta gyerekorvoshoz, meg védőnőhöz, ő megnézi, de semmit nem kell vele csinálni.

2012. dec. 19. 17:39
 7/7 anonim ***** válasza:
52%

Harmadik, rendben csináld csak, majd legközelebb lehet úgy jársz, hogy felsérted, látod utánam is azt írták, hogy nem kell vele semmit..

"mellesleg nem kell hónapokig nézni a nagy dudros köldökét"

hát erre inkább nem írnék semmit..:)

2012. dec. 20. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!