"Jó baba? " Erre mit kell válaszolni?
Utálom, mikor ismerőssel találkozunk az utcán, és megkérdezi "Jó baba?" Persze, hogy jó, milyen lenne?! Attól mert kicsit sírósabb, vagy rossz alvó, még jó baba, ezekről ő nem tehet.
Utálom ezt a kérdést, más is van így?
Jaj,szintén ugrok erre a kérdésre.
Én azt szoktam mondani,hogy gyerek.
Nincs olyan baba,aki mindig csendben van,nem sír,rengeteget eszik,sokat alszik,éjszaka nem kel fel,stb.
Vagyis lehet,hogy van,de az nem jó.Mármint,egy egészséges baba sír,fáj a hasa,nyűgös,elégedetlen,stb.
Nem is tudom, ebben a kérdésben igazából benne van minden és még sincs semmi.
Jó baba?
A. Persze, ügyesen eszik/alszik/mozog... vagyis várja, hogy te mondj konkrétumokat, dicsérd, ebből tovább folyik a beszélgetés.
B. Jó, csak most hasfájós/náthás/rosszul alszik vagyis megint azt várja a kérdező, hogy bővebben beszélj a babáról.
Ez utóbbinál kockáztatod (ha olyan habitusú ember kérdezi), az észosztást, hogy mit csinálj.
Igazából ez tényleg olyan, mint a "mi újság, hogy vagy" kérdések. Érdeklődik, aztán vagy kíváncsi a továbbiakra, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!