Milumil sinemil-t hogyan lehet ízesíteni?
Én gyümölcsöt szoktam beletenni, de nem mindig, mert mgeszi magában is.
A receptek engem is érdekelnének.:)
a receptekre én is kíváncsi lennék :)
egyébként én almát vagy körtét szoktam hozzá tenni, szerintem így nagyon finom, de gyümölcs nélkül is finom szerintem.
Én milupa frutapurával, vagy hipp gyümölcspéppel ízesítem, vagy csak simán almáva, banánnal. De a receptek szerint lehet zöldséggel is.
Ez a recept füzet nekem is megvan, elég jó receptek vannak benne életkor szerint.
Köszönöm a válaszokat!
Hát,úgy néz ki,hogy eddig megette.
De a recepteket szívesen elolvasnám.
Előre is köszönöm!
itt vagyok a "receptekkel":4-6 hónapos kortól
Barackhab:2 ek sinemil
50ml víz
120gr őszibarack
a sinemilt a vízzel simára keverjük.A barackot kevés vízzel turmixoljuk.A pépet a barackkal alaposan elkeverjük,villával,vagy botmixerrel felhabosítjuk.
6-8 hónapos kortól:
Cékla főzelék:2 ek sinemil
50 ml víz
80 gr cékla
80 gr burgonya
+3-4 ek párolólé
A megfőtt céklát,burgonyát.A megfőtt,vagy párolt zöldségeket összeturmixoljuk,majd hozzáadjuk a a vízzel simára kevert sinemilt.
Különleges főzelék:2 ek sinemil
60ml víz
60gr burgonya
80gr alma
60gr sütőtök
3-4 ek a főzőléből
A burgonyát meghámozzuk,felkockázzuk,feltesszük annyi vízzel,hogy ellepje.A sütőtököt meghámozzuk,kimagozzuk,apróra kockázzuk.Amikor a krumpli félig megfőtt beletesszük a sütőtököt.Együtt puhára főzzük.Az almát apróra vágjuk majd a sinemillel együtt a zöldségekhez adjuk.Összeturmixoljuk,ízlés szerint a főzővízzel hígíthatjuk.
Brokkoli főzelék: 2ek sinemil
50ml víz
100gr sárgarépa
50gr brokkoli
3-4 ek a párolóléből,vagy főzőléből
Ha puhára főttek,vagy párolódtak a zöldségek.A sárgarépát néhány ek pároló,vagy főzővízzel összeturmixoljuk,a brokkolit villával összetörjük.A sinemilt vízzel kikeverjük,majd hozzáadjuk a zöldségeket.
8-12 hónapos babáknak
karfiolkrémleves:2ek sinemil
80gr karfiol
100 ml víz
3-4 ek pároló,vagy főzővíz
petrezselyem
A megmosott karfiolt megfőzzük,vagy pároljuk.Ha megpuhult 3-4 ek pároló,vagy főzővízzel a sinemillel összeturmixoljuk,a 100ml vízzel vfel engedjük.Petrezselyemmel ízesítjük.
Meggymártás húsokhoz:2 ek sinemil
50 ml víz
120gr meggy
késhegynyi fahéj
A meggyet kimagozva kevés vízzel összeturmixoljuk.A sinemilt a maradék vízzel simára keverjük.A pépet a fahéjat a meggyhez adjuk,és az egészet újra összeturmixoljuk.
Zöldborsópüré cukkinivel: 2 ek sinemil
50 ml víz
100gr borsó
150gr cukkini
1 teáskanál olíva olaj
petrezselyem
A puhára,főtt,vagy párolt borsót,sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.A cukkinit egy kávéskanál olíva olajon apróra vágott petrezselyemmel 10 perc alatt megpároljuk,ha szükséges 1-2 ek vizet tehetünk alá.Ha cukkíni elkészült villával összenyomkodjuk,és összekeverjük a borsóval.A simemilt összekeverjük a vízzel,és a zöldségpéphez adjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!