Mivel kenjem az arcát és a könyökét?
Anyatejes a kislányom, most 6 hónapos. Csak gyógyszertári mosdókenőcsöt használunk fürdetéshez, a hajára meg koszmó elleni sampont. Pár hetes volt, amikor az arcán kiütések lettek. A gyerekorvos azt mondta erős a tejem. Utána meg hogy ekcéma gyanús. Anyatejjel kenegettem neki, és attól egy időre elmúlt. Meg a popsikenőcsével kentem neki, ha kiszáradt. 4 hónapos oltáson jeleztem a dokinak, hogy száraz foltos a könyökénél. Írt fel testápolót, ami nem igazán vált be. A hozzátáplálás előtt jelentkezett már neki a probléma, tehát nem az alma és barackpürétől, amit egy-két kiskanállal kapott eddig. Egy hete megint piros foltos lett, nagyon csúnyának, kitüremkedőnek tűnt. 3 napig sudokrémmal kentem 3x egy nap, majd amikor kiszáradt a gyulladt bőr felület, akkor Bepantennel 3x, 4x három napig. Most sokkal szebb, a körvonala még látszik a könyökeinél, puhább a bőr. Vettem még Neogranormon babatestápolót, amit a lábaira kenek neki. Mit ajánlanátok még a bőrápolásra? Valami olyan krém, arckrém kellene, amit gyógyszertárban is lehet venni.
Előre is köszönöm!
Hú pont rosszul tetted.
Az arcán egyszerü fehérje kiütés volt neki, ez az ici piciknél normális. Nem kell kenni max nagyon könnyü krémmel, és max a mellkasig lehet ilyen. ez 2-3 hét alatt elmúlik. (tápszeres babáknak is ugyan úgy van)
A kezés viszont az ekcéma tünetei vannak (kisbabáknál könyök térd) vagy is extrém száraz bör. ez megelözhetö vagy csökkenthetö és el is tünhet. elöször is mi okozza? A víz. vagy is minél kevesebbet fürdeted annál jobban eltünik. nekünk az orvos heti 1x fürdetést javasolt és 2 hét után nyoma veszett. Azóta 2 naponta fürdetjük, nem is jött elö. A másik hogy nagyon könnyü testápolóval kell kenni. pl nálunk a lanolinos bejött. napi 3x kentem neki + nem fürdettük. szuperül megszünt.
Sajnos a nem fürdetést sok szülö nem tudja betartani és áztatják a szerencsétlen baba börét, pedig anyáinkat is csak heti 1x fürdették, a hét többi napján meg csak lemosták.
Elsö vagyok.
A popsikrémek hámosítanak, az az ilyen börra még rossz is. Azt csak kipirosodott , kicsipett börre szabad.
Valóban többet ártottál,mint használtál.Én ugyan így jártam,onnét tudom.Én is azt hittem majd hű de jót teszek és kentem Sudocrem-mel az iylen piros,száradt foltjait,aztán a végén már majdnem eleven,véres volt neki,annyira kiszárította még jobban.
Elmentünk a gyerekorvoshoz és ő mondta,hogy atópiás a bőre,ekcémára hajlamos.Senkinek nem volt ilyen a családban,teljesen meglepődtünk.Lényeg,hogy pont az ellenkezőjét kell tenni:minnél jobban olajozni,zsírozni.Nekünk külön fürdőolajat kellett venni+spec. fürdetőt ami hidratál és védőréteget képez a bőrén.Picit jobb lett,de nem az igazi.Nem soká viszem gyermek bőrgyógyászhoz,aki remélhetőleg majd ír fel olyan kencét,ami kimondottan az ilyen bőrre van.
Köszönöm a válaszokat!
Max. 2 percig fürdetem a babám, de minden nap. Akkor megpróbáljuk a kétnaponta fürdést, a többi napon meg lemosást. A Neogranomon testápoló jó szerintetek a hidratálásra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!