Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még sosem etettük és altattuk...

Még sosem etettük és altattuk a nagyszülőknél a 16 hónapos babánkat. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Sokat vagyunk együtt a nagyszülőkkel, de úgy szokattuk a kicsit,hogy eddig mindig csak oda haza evett és csak otthon aludt nappal is /az éjszaka az természetes/ Ti ilyen korban hogyan csináltátok, mindig rohantatok haza mindenhonnan és pontosan betartottátok az időpontokat? Jól tettük-e vagy másként kellett volna csinálni?
2012. dec. 17. 22:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
25%

Jaj istenem, dehogy van elrontva ez a gyerek, miket írtok. Egyáltalán nem kell, hogy egy ilyen pici gyerek ott aludjon a nagyszülőknél!!! Az étkezés az más, gondolom közel laknak a nagyszülők, emiatt van idő hazamenni enni. Ha messzebb laknának, nyilván ott ennétek.

Az én gyerekem 4 éves, még soha nem aludt a nagyszülőknél, és én nem látok ebben semmi rosszat. Szeretik egymást, sokat találkoznak, de egyik félnek sincs rá igénye, hogy együtt aludjanak.

2012. dec. 18. 08:19
 12/17 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Utolsó! Elég nagy gond az,hogy nálatok így van.Ne haragudj,nem bántásképp írom,de ne hidd azt,hogy az a normális,ami nálatok is megy.Ne adj' Isten valami olyan történik,hogy a gyereknek a nagyszülőknél kell maradnia,belegondoltál mi lesz?A gyermeked hogyan fogja megélni?

Az meg hogy egyik félnek sincs rá igénye...már ne is haragudj,de a környezetemben az összes kisgyermekes családnál "nyúzzák" a mamák+papák a szülőket,hogy maradjon/aludjon ott a gyerek.Az én olvasatomban ez a NORMÁLIS nagyszülői hozzáállás; ahol van igény erre.

2012. dec. 18. 08:27
 13/17 anonim ***** válasza:

Félreértés ne essék,nem azt mondom,hogy egy 1,5 éves gyereket ott kell hagyni a nagyszülőknél éjszakára!!!De a nappali alvásokat simán meg lehet ott oldani,az etetésről nem is beszélve.Akár szülővel,akár anélkül.A gyermeknek is szüksége van arra,hogy más ingerek is érjék,ne csak apa-anya legyen körülötte.

Az meg hogy 4 évesen még nem aludt ott...hát elég elgondolkodtató. :(

2012. dec. 18. 08:30
 14/17 anonim ***** válasza:

11-es, hála az égnek olyan remek nagyszülei vannak a gyermekemnek, hogy nekik nem lenne nyűg, ha ott aludna. Sőt, ők lennének a legboldogabbak, ha ez megoldható lenne, de sajnos 2000km-re vagyunk egymástól.

Kérdező: miért kell otthon etetni? Így kiruccani sem tudtok sehova? Kirándulás, vásárlás? Ha oviba megy, akkor ott sem fog enni?

2012. dec. 18. 09:45
 15/17 anonim ***** válasza:
Én azt sem értem, hogy akkor 16 hónapja nem mentetek sehova 2-3 óránál hosszabb időre? Délután egyáltalán nem mentek sehova, mert akkor alszik? Félre ne értsetekm van napirendünk, amit hellyel-közzel tartunk is, de azért ennyire nem veszem mereven. Anyósom sokszor hív ebédre, akkor alap, hogy a gyerek is ott eszik, és ez így van pici (pár hetes) korától.
2012. dec. 18. 10:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Senkit nem kell elítélni semmiért. Nálunk két gyerek van kis korkülönbséggel és én is bátran mertem a nagyszülőkre hagyni, fokozatos hozzászoktatással. 1 évesen hagytuk ott őket először éjszakára, előtte volt olyan nálunk a nagyszülők fektették le őket és mi később jöttünk. Nincs ebből rendszer és nincsenek gyakran lepasszolva, de ez mindenkinek jó így. Biztos Te is emlékszel, hogy milyen jó benézni a nagyi ruhásszekrényébe meg ilyesmi. Vannak élmények, amik csak a nagyszülőkhöz kötődnek...
2012. dec. 18. 11:17
 17/17 anonim ***** válasza:
Hűűűű de borzasztó gyerekkora van a 4 évesemnek, mert még nem aludt ott a nagyszülőknél...
2012. dec. 18. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!