Árt a csecsemőknek a tévénézés? Persze nem direktben ültetem a két és fél hónapos kisfiamat a tévé elé, csak- tudom rossz szokás- nálunk egész nap megy a tévé a nappaliban. Valamelyik nap a pihenő hintájában ült a fiam és azt vettem észre, hogy meredten nézi a tévét, ami kb. 3 méterre volt tőle. Szerintetek árt neki így a tévézés?
Hogy miért nem kéne tv-t néznie, azt leírta előttem egy kedves hozzászóló pontosan.
Nálunk is szokott menni a tv, de mindig elforgatom tőle a 4 hósomat, hogy ne lássa. Fordítsd el a hintáját, ne legyen szemben a tv-vel.
Bocs 9es, de arról, amit írtál csak ennyi jutott eszembe: te nem vagy normális (csak nem ezekkel a szavakkal)..
2012. dec. 17. 18:40
12/18 anonim válasza:
Hmm...milyen jó olvasni ezeket a kedves hozzászólásokat, a kedves anyukáktól. :)
Előre féltem a kisfiamat az ilyen arrogáns anyák gyerekeitől.
Nálunk is viszonylag sokat megy a tv, de egy pillanatra sem köti le a 14 hónapos gyerekemet. Viszont egy újszülöttnek tényleg jobb ha nem nézi hosszú ideig.
2012. dec. 17. 18:51
13/18 anonim válasza:
Le lehet pontozni engem is.Nálunk nem tv megy, hanem a laptop :) Bogyó és Babóca. Messze van tőle a gép és inkább hallgatja, mint nézi.
2012. dec. 17. 19:37
14/18 anonim válasza:
Nálunk is egész nap megy a TV, de a 11 hónapos fiam fütyül rá! Max., ha zenecsatorna van akkor riszálja a popóját rá és rápillant, hogy mit csinálnak, de ezzel el is van intézve. Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, amelyik baba nem "akar" Tv-t nézni az nem is fog. Tapasztalatból mondom, mert én is feküdtem úgy, hogy a fiam a pihenőszékben ült (4 hónapos volt) és esze ágában nem volt nézni a villódzó fényeket. Gyereke válogatja!
2012. dec. 17. 21:13
15/18 anonim válasza:
Gondolj bele, h. amíg a gyerekek nézik a tv-t, még nagyobbak is totál ledermednek. Árad beléjük a sok információ, amit nem szűr meg semmi. Nem tudod mit válthat ki a lelkében az a sok minden amit lát.
Szerintem száz százalék h. se lelkileg se értelmileg nem tesz jót a tv csecsemőkorban. És szerintem visszaveti a fejlődésben is. Nem beszélve arról amit már előttem is írtak, h. árt a szemének.
Én akkor engedek laptopot a babámnak (aki 7hós) ha messze élő rokonokkal skype-olunk, ez kéthetente ha előfordul. Filmet úgy nézünk mellette h. ő nem láthatja a képernyőt. Ha ijesztő hang van esetleg benne, lehalkítjuk.
Én a helyedben nem nézetnék vele tv-t, mondjuk én nagyon tv ellenes vagyok.
2012. dec. 18. 00:28
16/18 anonim válasza:
Én sem szeretném, hogy a tv-t nézze az 5 hónapos lányom, ezért úgy csinálom, hogy délelőtt csendben vagyunk, ilyenkor megy a mondókázás, éneklés, és csak délután kapcsolom fel a tv-t vagy a rádiót, szintén azért mert egyedül vagyok a babucival egész nap és jó emberi hangokat hallgatni. Egyébként mindenkinek tudom ajánlani a Kossuth rádiót nagyon jó témák vannak benne, sokszor gyermekneveléssel kapcsolatosak is. :)
2012. dec. 18. 10:15
17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem pontoztam senkit, megtették helyettem. Még egyszer leszögezem, nem tévéztetem a gyerekemet szándékosan. Csak észrevettem, hogy nézte, emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy baj-e. Egyébként én is sokat énekelek, beszélek neki, csak közben megy a tévé, természetesen nem nagy hangerővel. És elforgatom máshová a hintát. Köszi, akik megértették mit kérdezek!
2012. dec. 18. 11:34
18/18 anonim válasza:
De miért megy egész nap a tévé? Nem igazán értem. Nálunk maximum este, és hétvégén délután van bekapcsolva, de akkor se túl hosszú ideig. Szerintem is árt neki egyébként, a villódzás biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!