Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tévénézés csecsemőkorban?

Tévénézés csecsemőkorban?

Figyelt kérdés
Árt a csecsemőknek a tévénézés? Persze nem direktben ültetem a két és fél hónapos kisfiamat a tévé elé, csak- tudom rossz szokás- nálunk egész nap megy a tévé a nappaliban. Valamelyik nap a pihenő hintájában ült a fiam és azt vettem észre, hogy meredten nézi a tévét, ami kb. 3 méterre volt tőle. Szerintetek árt neki így a tévézés?
2012. dec. 17. 17:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
Én biztos nem tévéztetném.
2012. dec. 17. 17:15
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Hát szerintem semmiképpen nem használ. Egyrészt a látása is fejlődik még, nem hiszem, hogy a TV fénye jót tenne neki. Másrészt a hirtelen változó képekhez még nem elég fejlett az idegrendszere, valamint a különböző, erős hangok is megijeszthetik. Én totál kerülöm a TV-t a 3 hónaposommal.
2012. dec. 17. 17:15
 3/18 A kérdező kommentje:
Mint írtam: nem direktben ültettem le, hogy na akkor nézd a tévét.
2012. dec. 17. 17:16
 4/18 anonim ***** válasza:
66%
Kapcsoljátok ki a tv-t nem használ neki, sőt.... legalább az áramszámlátok is kevesebb lesz :)
2012. dec. 17. 17:20
 5/18 anonim ***** válasza:
43%
az enyém is nézi. ugyan igy nappaliban van a tv. semmi baja nem lesz.
2012. dec. 17. 17:21
 6/18 anonim ***** válasza:
49%
Enyém is nézi, szintén a nappaliban vagyunk egész nap, a párom reggeltől estig dolgozik, engem pedig szabályosan nyomaszt a csend. De a babámat is, ő sem szereti ha nem szól a tv, vagy rádió. 4 hónapos amúgy.
2012. dec. 17. 17:30
 7/18 anonim ***** válasza:
72%
Még mikor pár hónapos volt a kisfiam, akkor egy ideggyógyász szakorvossal beszéltem és ő azt mondta, hogy a villódzások, a vibrálások, amiket a tv csinál, árt a babának, így nem ajánlott tévéztetni a babákat.
2012. dec. 17. 17:31
 8/18 anonim ***** válasza:
38%
Amit az utolsó írt teljesen igaz. Ebben a korban a vibráló fények miatt, és a hangok miatt, később meg mert alvászavart okozhat. Az idegrendszernek semmiképp nem tesz jót. Én az első hónapokban nagyon sokat néztem a tv-t, sosem a gyerek jelenlétében, mert másik szobában volt a tv, de úgy éreztem elkezdek függő lenni. És már ez a tudat önmagában zavart. Így lemondtam a tv előfizetést és elajándékoztuk egy sulinak a tvnket. Azóta is nagyon jól megvagyunk tv nélkül. Eszünkbe se jut hogy valami hiányozna. Viszont örülök hogy nem lettem rabja.
2012. dec. 17. 18:01
 9/18 anonim ***** válasza:
46%

Nem értem miért kell azt lepontozni akinél megy a tv.

Az én 7hónapos babám imád tvt nézni,reggeltől estig megy a tv a nappaliban,a tv 127cm tehát nagyban is lát mindent,és kedvenc mesélye3 is van a Pizsomás Banánok,ami teljesen le is köti őt.

Én sem tudok csöndben lenni,az én párom is reggeltől estig dolgozik igy muszály hogy haljak emberi hangokat is,ez van..

lehet lepontozni engem is..

2012. dec. 17. 18:12
 10/18 anonim ***** válasza:
32%
Már bocs kedves Előző, de szerintem itt szinte mindenki le lett pontozva, akár TV párti, akár nem. :D (2-es voltam)
2012. dec. 17. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!