Hany hetes korban lehet leghamarabb atmosatni a kisbabam szemet ha konnycsatorna elzarodasa van/?
2 hónaposan már meg szokták csinálni az átmosást.
Nálunk a gyerekszemészetre nem kell beutaló. Hívd fel a szemészetet és kérdezd meg, lehet nálatok sem kell.
nekem mindkét szememnél könnycsatorna záródásom volt. ha jól tudom fél éves voltam mikor felszúrták a könnycsatornáimat, utána rendbe jött.
szerintem még ma telefonálj a szemészetre, ha kell beutaló legyél erőszakosabb a dokinál, hogy márpedig adjon beutalót, hiszen ez nem játék... (nem rémisztgetni akarlak, félre ne érts!!!)
1 hónaposnak kell elmúlnia, az én kislányomnak 7 hetesen mosták át. Szemészetre nem kell beutaló, legalábbis nálunk nem. Bár az én gyerekorvosom azt mondta, hogy ne vigyem az SZTK-ba, mert ott futószalagon mennek a gyerekek. Tényleg így van, nálunk Székesfehérváron, bár a doktornő nagyon aranyos, de hihetetlen gyorsasággal szórják ki a gyerekeket. Egy munkatársam kislányának SZTK rendelésen kétszer próbálták átmosni a szemét, egyszer sem sikerült, ráadásul az anyát be se engedték, mikor csinálták. Végül Pesten a szemészeti klinikán kötöttek ki. Ja és ne halogasd a beavatkozást, mert minél nagyobb, annál rosszabb, nehezebb megcsinálni, mert ugye teljesen mozdulatlanul kell lennie a gyereknek és sajnos igen kellemetlen beavatkozás. Végül magánorvoshoz mentünk, de nem bántam meg. Elsőre sikerült, textilpelenkába tekertük a kiscsajt, apuka lefogta a kis lábát, kezét, asszisztens a kis fejét és viszonylag hamar végeztünk, max. 8-10 perc.
Mondjuk én nem jól viselem az ilyen dolgokat, azért apuka fogta le, én majdnem el is sírtam magam. 8 ezer forintunkba került az egész, úgy hogy az első vizsgálat díját levonta a műtét árából, ráadásul amit még használni kellett szemcseppet pár napig, nem is kellett kifizetnünk. Másnap még telefonon is érdeklődött, hogy minden rendben van-e a kislány szemével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!