Szerintetek szükséges tápszer vagy hogyan oldjam meg?
Ilyen idős babánál még javában nem alakul ki a kereslet-kínálat a szopinál.A helyedben nappal minnél többet tenném cicire,hogy ezzel is serkentsd a tejtermelést.És tápszert NE adj neki; először mindenképpen próbáld meg,hogy többet szopizzon.Igyál tejserkentő teát,alk.mentes sört és RENGETEG folyadékot igyál.Kb. 1 hónapos korára áll be a te szervezeted is úgy,hogy annyi tejet termel,amennyi a picinek kell.
Ha bezavarod a tápszerrel,őt sem ösztönzöd arra,hogy "dolgozzon meg" a hamiért.
1: egy két hetes babának sok lehet az inger, amit napközben kap, még akkor is ha csak otthon vagytok:), szóval természetes, hogy nehezen nyugszik meg esére.
2: Délután, este kevesebb DE sokkal "sűrűbb" táplálóbb az anyatej, e miatt nem feszül annyira a melled és ez is lehet az oka, hogy küzd kicsit, hiszen igen éretlen még az emésztőrendszere, a "sűrűbb" tejjel jobban meg kell dolgoznia.
3: A hasfájást nem a gyakori mellretétel okozza(hiszen az anyatej a leggyorsabban, kábé másfél óra alatt emészthető táplálék), hanem az, ha a kicsit mindig másik mellre teszi az anyuka, és nem ürül ki az ún. hátsó tej, csak az "első", ami laktózdús. Tehát ha ebből szopik sokat a kicsi, akkor fájhat a hasa.
Tehát, szerintem nem szükséges pótlást adni, csak igénye szerint szoptatni, és akkor "megcsinálja" magának az elegendő tejet:). (persze előfordul, hogy valami okból nem szaporodik a tej a gyakori szopi mellett sem, de ebben nem az elv a hibás/miszerint az anyatej inger hatására termelődik, azaz a bimbó ingerlése oxitocinreakciót vált ki, amitől ürülnek a tejcsatornák, ami azt az üzenetet küldi a kisagynak, hogy termelni kell mert van kereslet/hanem más tényezők, amelyeket egyedileg kell vizsgálni)
Igyál sokat, egyél rendesen, pihenj, amennyit csak tudsz, legyél sokat összebújva a kicsiddel, szoptasd igénye szerint és ne görcsölj:).
Nekem a sajtos-tejfölös tészta nagyon bejött tejserkentőnek, vacsira.
A babád szabályozza be a termelődő tejmennyiséget, minél többet van cicin, annál több termelődik. Nekem van 1-2 nap, amikor kevesebb, vagy gyengébb a tejem, annál jobb, hogy ilyenkor többet van a baba cicin, megserkenti kicsit. A sok folyadék nélkül hamar elapadsz, én reggelente úgy kezdek, hogy 3 pohárba kiteszek innivalót, teát, hogy el ne felejtsek inni. És rengeteg levest eszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!