Miért "kell" este elalvás előtt a tej vagy a kakaó?
Az en kisfiam most mult 2 eves. De meg mindig szereti a cumisuveget mikor megy aludni. Kokusztejet vagy mandulatejet iszik. Megnyugtatja a rutin? Nem tudom. Mostanaban kezd lemondani az ebredes utani tejecskerol. Nem hiszem, hogy "mindenki" ad a kicsijenek.
Az en kisfiam pl. soha nem szerette a cumit.
Nálunk kb 2 éves koráig volt de mi utánna fogat mostunk szigoruan.
14 hós volt mikor reggelire még tejet kapott csak, de elmentünk nyaralni ahol a reggelihez a hotel éttermébe kellett menni, így leültünk, a pincér hozott teát és a lányom is azt ivott, és reggelizett velünk (amúgy mindig reggelizünk otthon)és innentöl soha többet nem akart reggeli tejet.
Majd most 2 évesen elutaztunk és elfelejtettünk cumisüveget vinni. Akartam adni neki pohárból de nem kellett neki, így teljesen leszokott az estiröl is.
Èn azt nem értem meg ha nem mosnak utánna fogat, vagy aki még éjszaka közepén is ad ilyet a gyereknek.
Én meg azt nem értem aki cumit ad... Na akkor most mi van?
Ja hogy a jó öreg "mindenki másképp csinálja" elv, csak olyan jó fényezni magunkat, igaz kérdező anyuka ? :)
Nálunk akár FOGMOSÁS után is ihat tejet, ha éjjel esetleg azt kér... Mert néha én is felkelek éjjel és megyek a hűtőhöz a tejért, mert az esik jól. A fogaink köszönik szépen, egészségesek.
Kisfiam is lassan 2 hónapos lesz,pont karácsony másnapján.Ő még szokott kapni lefekvés előtt kakaót,és felkeléskor is mondja "Apa,kakó"
Szüksége van rá,és amúgy is kell a gyerekeknek a tejalapú táplálék még.
Éjszakára cumit kap,és innivalót az itatósba,az innivaló már 8 hónapos kora óta ott van mellette mindig éjjel,mert sokszor felkel éjjel inni,és ha ott van vissza is alszik magától nekem sem kell rohangálni,és nem is kelt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!