Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól használtátok a kengurut?

Ildikó1982 kérdése:

Mikortól használtátok a kengurut?

Figyelt kérdés
Rá van írva hogy 1 honaposa.n de valaki szerint korai ezért érdekelne

2012. dec. 14. 20:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó, tehát szerinted ez kényelmesebb: [link]

Mint ez: [link]

2012. dec. 17. 19:37
 12/18 anonim ***** válasza:
73%
És még egy. "Ami innen származik" az csak a segítő szándékom legalábbis amit én írok. Tapasztalatból írom, hogy a meitai sokkal jobb, mint a kenguru. A babának IS és az anyának IS kényelmesebb. Órákig sétálhatok anélkül, hogy megfájdulna a hátam, pedig már 10 kilós a gyerek. Sokkal jobban alá van támasztva, tulajdonképpen ül a baba a hordozóban, nem pedig egy 10 centis szövet tarja a lába között.
2012. dec. 17. 19:57
 13/18 anonim ***** válasza:

11-es, nem tudom, ez a kenguru valóban nem tűnik kényelmesnek, de kenguruból is van ezer fajta. Nekünk olyan van, aminek sokkal szélesebb a lábközi része, a baba inkább ül benne, mintsem lóg, és én biztos vagyok benne, hogy jól érzi benne magát a babám, régóta szinte mindig ezt használjuk sétáláskor, és mindig nagyon boldog benne, sokszor el is szunyókál.

Nem gondolom, hogy rossz szándékból írtad, amit írtál, de én tényleg nem nagyon szoktam az ilyen interneten káros dolognak titulált dolgokkal foglalkozni, mert annyi mindenről olvastam már itt, hogy káros, hogy ha mindent betartanék, akkor leginkább egy buborékban kéne élnünk a gyerekkel együtt. Sőt, most gyorsan be kéne költöznünk egy bunkerbe, mert ugye jön a világvége, vagy a nullsík :))

2012. dec. 17. 20:04
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

A kengurut én sem ajánlanám, az okokat már elírta előttem egy válaszoló.

Hogy miért gyártják? Mert nagy üzlet. Nem azoknak a cégeknek akik főleg babakocsit árulnak, de mellette 1-2 kengurut is piacra dobnak, hanem azoknak akik szinte csak kengurut árulnak. Például a Baby Björn. Ők találták ki a a kengurut, világ méretű üzlet lett belőle. Ha a kengurukat betiltanák, csődbe menne többek közt a Baby Björn...

A cigis hasonlat tényleg nem találó, de ott van pl. a bébikomp is. Egyetlen gyerekorvos, védőnő, gyógytornász sem ajánlja, mégis gyártják.

Vagy a tele tartósítószerezett/cukrozott ételek, löttyök...

2012. dec. 17. 22:28
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Elnézést, a cigarettás párhuzam valóban túlzó, pusztán arra gondoltam, hogy az, hogy valami nem tesz jót, ne adj' Isten káros, nem jelenti azt, hogy befejezik a gyártását.

Egyébként: vajon mi a kényelmesebb? Egy 10 centi széles gerendán ücsörögni lógó lábakkal, vagy egy jó széles ülőfelületű vászon nyugszékben:)?

2012. dec. 17. 22:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Már írtam, hogy nem minden kenguru olyan, mint egy "10 centis gerenda".

De akkor én is feltennék egy kérdést: a babám miért mosolyog mindig, amikor a kenguruba tesszük? Miért van el benne akármeddig? Miért szunyókál el benne, ha olyan nagyon kényelmetlen?

2012. dec. 17. 22:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja és még valami. Nekem sokkal kényelmesebbnek tűnik pl a mi kengurunk, mint a mei-tai. Nem egy mei-tais anyukát láttam már úgy, hogy háton hordozta a babát, annak meg úgy nyaklott, billegett ide-oda a feje, hogy komolyan attól féltem, hogy mindjárt eltörik a nyaka szerencsétlen gyereknek.
2012. dec. 17. 22:52
 18/18 anonim ***** válasza:
59%

"Miért van el benne akármeddig? Miért szunyókál el benne, ha olyan nagyon kényelmetlen?"

Mert a testközelség az egyik legfontosabb dolog neki:).

"Mivel a kicsik rugalmas, könnyen formálható csontrendszerrel, izomzattal születnek, könnyen lehet, hogy valóban nem emelnek szót az adott helyzetben. Ehhez hozzájárul az is, hogy anyukájuk, apukájuk testén relaxált állapotba kerülnek, tűréshatáruk szinte megemelkedik. Ha azonban tudjuk, hogy mely testtartás támogatja az optimális fejlődést, arra bíztatom a szülőket, hogy igyekezzenek ezt a testhelyzetet elérni és hordozás közben megtartani." innen: [link]

Viszont: a csípőfejlődéséhez az optimális tartás az, ha enyhe terpeszben van a baba és fel vannak húzva a térdei. Mert így találkozik a combcsont a megfelelő helyen a csípővápával.

Érdemes tehát hordozás közben ezt a testhelyzetet megtartani, még akkor is ha más helyzetben sem érzi magát rosszul a kicsi.

Abban igazad van, és egyetértek, hogy sajnos mei- tait (és egyéb egyébként megfelelő hordozóeszközt) nagyon sokszor látni helytelenül használva:(. Ilyen tekintetben valóban nem jobb a kengurunál.

2012. dec. 17. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!