Milyen anyagi segítséget tudok még kérni?
Annyira könnyen mondjátok ezt a bölcsis dolgot, Mi Fejér megyében lakunk, tehát végülis nem a világ végén, és 30 km-es körzetben NINCS bölcsi.
Hiába, ahhoz, hogy valaki el tudjon menni dolgozni, autó kell, hogy el tudja vinni reggel, és délután a gyerekét.
És ne magamról beszélek, mert én el tudom vinni, de nem egyszerű, sok helyen nem úgy van, hogy bölcsik között is lehet válogatni. Ha itt kifizetnék az amúgy sem helyben lévő (ahhoz is kocsi kell)fizetős bölcsit+a benzint a melóba+autó fenn tartás, hát nem sok maradna a legtöbbnek...
Nem értem miért olyan felháborító erre a kérdésre:
"Nagyon gáz, hogy csak 38ezer a támogatás. Ebből hogy éljek meg??? "
ez a válasz:
"Nem ebből kell megélni."
Ez egyszerűen így igaz, akár tetszik, akár nem.
Arról meg, hogy:
"Remélem a kérdező sorsára jutsz! Téged se kellett volna megszülni anyádnak, az egyszer biztos!", annyit tudnék mondani, hogy többek között azért jó, hogy megszülettem, mert a havi adómból 4-5 GYES kitelik. Ezzel csak jól járnak a GYES-es kismamák.
És igen, én is kerülhetek nehéz helyzetbe, de pont olyanba, mint a Kérdező nem.
A 6-os válaszommal csak és kizárólag erre a mondatra reagáltam:
"Nagyon gáz, hogy csak 38ezer a támogatás. Ebből hogy éljek meg???"
Én továbbra is elképzelhetetlennek tartom azt, hogy a GYES-nek olyan összege legyen, amiből meg lehet élni. Ez egy segély. A családi pótlék pedig, ahogy a nevében is benne van kipótolja azt, amit a szülők előteremtenek saját erejükből (mint a Te kedves férjed, aki elment külföldre dolgozni és akit ezért mélyen tisztelek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!