Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek káros ha egy...

Szerintetek káros ha egy 13-14 hónapos minden délben bébiételt eszik? (darabosat)

Figyelt kérdés
Egyébként eszik mindent, mint a felnőttek, tehát tojásrántotta, kenyér, puhább müzli tejjel, felvágott, sajt, zöldségek, zöldség krém, májkrém pástétom, virsli, péksüti, teljeskiőrlésű dolgok keksz, gyümölcs mindent darabosan tehát rágni kell és tud is és szereti, csak a bébiétel az ami délben van. Most a anyagi oldalát azt hagyjuk egészségileg kérdezem.
2012. dec. 11. 13:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hát erre az egészre annyit tudok mondani, hogy az én 2 éves lányom másfél éves koráig nem volt hajlandó megenni mást ebédre, csak bébiételt.

A hozzátáplálás kezdete egy rémálom volt, mert nem evett meg semmit amit én főztem/pároltam neki, csak az üveges dolgokat. Gyümölcsöt még úgy-ahogy néha, de azt sem igazán.

Hónapokig kotyvasztottam, aztán feladtam és megvettem a bébiételt. Láss csodát, azt elfogadta... Amikor az életkorának megfelelőt ettünk, mindig megkínáltam, sőt időnként próbálkoztam olyannal, amit csak neki csináltam, de nem nagyon működött a dolog.

Semmi baja nincs, ősszel bekerült bölcsibe és most már egészen szépen eszik mindenfélét.

A bébiételt válogatott alapanyagból, szigorú előírásoknak megfelelően készítik. (arról nem is beszélve, hogy ha városban laksz, akkor a boltban vásárolt nyers zöldség lehet, hogy több káros anyagot tartalmaz, húsba már bele sem gondolok.. )

Az tényleg fontos, hogy kapjon új ízeket és darabos állagú legyen, de ma már nagyon jó választék van :)))

2012. dec. 11. 13:59
 12/17 A kérdező kommentje:

Én nem élvezem a főzést bevallom lehet ettől rossz feleség és rossz anya vagyok, de számomra az egy feladat mint a mosás vasalás takarítás és inkább szívesebben járok el ide oda a babámmal úgy "eltököljük" az időt csúnyán mondva együtt :) Minthogy ott álljak és 3 félét pepecseljek, a férjemnek 2 naponta főzök az ő ízlésének való ételeket (csülkös bableves, töltött káposzta, rakott krumpli, disznótoros, oldalas szóval ilyesmiket, nem csak ezt eszi persze de minden másnap ilyesmiket kér, közbülső napokon meg menzán eszik).

Hogy nem unalmas e nekem azt ennem, de unalmas, de én nem ehetek rendes ételeket mint amit a férjemnek főzök pl., mert elhízok. (pedig sportolok is heti 3-4szer). Nem 40 kiló vagyok még mielőtt azt hinné vki de sajnos én egy pohár víztől is hízok.

Én azt hittem nem teszek rosszat neki ezzel hogy elvileg bio és válogatott dolgokból készülő bébiételt adok neki...

2012. dec. 11. 14:12
 13/17 A kérdező kommentje:

És igen városban lakok, és nincs is olyan nagyszülő vagy ismerős akitől kapnák "háztájit" vagy zöldség gyümölcsöt, így mindig elgondolkozok hogy amit megveszek a tescóban vagy spárban az vajon milyen, honnan jön stb.

Az én kicsim is bölcsis lesz májustól (sajnos).

2012. dec. 11. 14:14
 14/17 anonim ***** válasza:
És úgy gondolod, hogy a bölcsiben rántás nélküli olaj és zsírmentes, biozöldségekkel, biocsirkével, kizárólag teljeskiörlésű dolgokkal fogják etetni???
2012. dec. 11. 14:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyrészt igen, külön konyhájuk van, nem azt mondom hogy 100%ban úgy lesz, de nem is az a menza ami anno nekem is volt az oviban, suliban...zsíros leves meg heti 3szor tészta (grízes mákos bolognai felosztásban).
2012. dec. 11. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Etesse vele. Ugyis ezt szeretné hallani.

Igaz, hogy a negyede ásványi anyagokat, a negyede vitaminokat nem tartalmazza amire egy ekkora gyereknek már szüksége van.

A bio táplálék (nem táplálkozás) fontos a gyerekek korai életszakaszában, de egy idő után tanácsos elhagyni, mert később rengeteg allergiára adhat hajlamot, ha mindenből biot kap. Mindenféle dolog, még a betegségek is hozzájárulnak a MEGFELELŐ immunrendszer kialakulásához. Amennyiben a gyermek nem érintkezik a mindennapi bacikkal, kórokozókkal, kosszal, később beteg lehet egy sima mosatlan almától is.

Ezt vegye figyelembe.

2012. dec. 12. 13:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Etesse vele. Ugyis ezt szeretné hallani.

"Igaz, hogy a negyede ásványi anyagokat, a negyede vitaminokat nem tartalmazza amire egy ekkora gyereknek már szüksége van. " de nem az egy szál ebédet eszi csak meg, mint írtam MÁST IS ESZIK A TÖBBI 4 étkezése során. Direkt leírtam hogy nem CSAK bébiételen él...

"A bio táplálék (nem táplálkozás) fontos a gyerekek korai életszakaszában, de egy idő után tanácsos elhagyni, mert később rengeteg allergiára adhat hajlamot, ha mindenből biot kap."

Nem kap mindenből biot ezt hol olvasta??

Egyébként köszönöm a "hasznos" választ...

2012. dec. 12. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!