Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni egy hisztis...

Mit lehet tenni egy hisztis 11 hónapossal? Más babája is ilyen? S most már mindig ilyen lesz?

Figyelt kérdés
Ha kinéz vmit az kell neki rögtön és ha nem kapja meg akkor hangos ordításba kezd és még a könnyei is potyognak. Azt megérti, hogy nem szabad, mert abba hagyja, de ordít. Ilyenkor elveszem a figyelmét mással. De mikor már 30adjára is ugyanazt akarja, akkor már fárasztó. Vannak dolgok amiket nem tudok neki odaadni, vagy amit nem engedhetek, hogy csináljon.
2012. dec. 11. 07:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja lemaradt,hogy már volt,ez már olyan 1,5 éves kora után,hogy a kezére ütöttem,mert nem értette hogy a ceruzát nem dugjuk bele a konnektorba,hiába van benne dugó,ceruzával eltudta forgatni,azóta nem csinálja,illetve,volt olyan is hogy cseréltem a pelusát,ami nagy játék lábát belenyomni rángatnia lábát,szépen kértem hagyja abba nem első eset volt,utána elkezdett rugdosni szóltam hagyja abba mert ráütök a fenekére,persze még jobban belelendült amit ért azt hozzám vágta és láthatóan nagyon szórakoztatónak találta,ráütöttem a fenekére nem erősen csak célzásból,egyből abbahagyta azóta csak szólok ne csinálja és már abba is hagyja.
2012. dec. 11. 10:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Valahol azt olvastam, hogy a 11. hónap egy dackorszak. Már önálló akarata van, és próbálgatja a határait. Az enyém is ennyi idős, és mindig olyan dolgokat akar csinálni, amit nem szabad. Előszeretettel nyúl bele a virágcserépbe, kimarkolja belőle a földet, aztán megkóstolja. Már amikor közelít a cseréphez, rászólok, hogy nem szabad, akkor visszanéz, abbahagyja kicsit, aztán megint próbálkozik tovább. Amit nem szabad, annál inkább csinálja. Ha felkapom, akkor meg hisztizik, de szerencsére elég könnyű megnyugtatni, elterelni a figyelmét. Adj neki ilyenkor valami játékot a kezébe, vagy vidd át egy másik helyiségbe. A figyelemelterelés ilyenkor a legjobb.
2012. dec. 11. 10:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is vannak hasonló dolgok, fiam 13 hónapos. Egy cikkben olvastam, hogy ilyenkor nem azt kell neki mondani, hogy NEM, hanem azt, hogy mi az amit tehet, kerülni kell a NEM szó használatát, mert annál jobban érdekli. Pl. ne azt mond neki, hogy ne mássz fel a székre, hanem, hogy gyere ide. Lényegében ugyan az mint a figyelemelterelés. Nálunk ez bejön, Kisfiam előszeretettel húzgálja maga után a hajszárítómat a vezetéknél fogva, ha beszabadul a fürdőbe. Ilyenkor nem elveszem tőle, hanem mondom neki, hogy vigyük vissza, ilyenkor szépen jön és együtt visszarakjuk. Nincs hiszti. Illetve ami bejön, hogy tartom a kezemet, és mondom kérem szépen, ha valami olyasmi van a kezében ami nem neki való, és ez nagyon tetszik neki, hogy ideadhatja.
2012. dec. 11. 11:28
 14/15 anonim ***** válasza:

A tiéd legalább abbahagyja a "nem szabadra", örülj ennek addig is :)

Az én 11 hónaposom 7 hónapos kora óta mászik, azóta vannak a tiltások, eddig rögtön abbahagyta a tiltott dolgot, mots viszont csakazértis-korszak van. Ha valamire azt mondom, hogy "nem" abban a pillantabn csinálja újra úgy, hogy közben oda sme néz, hanem végig fixíroz a szemembe, hogy mit lépek erre. EZ szerintem még sokkal fárasztóbb, mint, ha üvöltene, de legalább nem csinálná. :)

Amúgy én is csak a figyelmét tudom elterelni, meg odébb viszem, különben ordít, ha pl valamit akar, de nem éri el, stb...

Bennem is felmerült már, hogy mi a fene lesz így később, ha már most ennyire feszegeti a határait...

2012. dec. 11. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:

Jesszus, első válaszoló nagyon el vagy tévedve...

Az én 13 hónapos fiam kb 10 hónapos kora óta iszonyatosan AKARATOS. És napról napra rosszabb. Ha nem adok neki valamit ami neki kéne, éktelen hisztériába kezd. Volt rá példa, hogy egy vizes palackkal játszott, de szomjas voltam, elvettem tőle. Hatalmas ordítás, majd visszaadtam neki és egyből elhallgatott. Ezt minek neveznéd első válaszoló?? Megjegyzem ezt egyszer tettem meg, azóta sem csináltam ilyet, mert ezzel csak rontanám a helyzetet.

Még egy példa. Nekünk konvektorunk van...mindenáron arra akar felmászni, mikor ki van kapcsolva. (Ha meleg akkor van esze és nem megy oda) Ötvenezerszer kell rászólnom, hogy nem szabad. Elveszem onnan, akkor üvölteni kezd. Igen, ez biztos nem hiszti.....

Kérdező igyekszem következetes lenni. Muszáj mert hihetetlen akarata van már most, mi lesz később ha most engednék neki?

A figyelemelterelés pedig jó, én is alkalmazom. (Több kevesebb sikerrel)

2012. dec. 11. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!