Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni egy hisztis...

Mit lehet tenni egy hisztis 11 hónapossal? Más babája is ilyen? S most már mindig ilyen lesz?

Figyelt kérdés
Ha kinéz vmit az kell neki rögtön és ha nem kapja meg akkor hangos ordításba kezd és még a könnyei is potyognak. Azt megérti, hogy nem szabad, mert abba hagyja, de ordít. Ilyenkor elveszem a figyelmét mással. De mikor már 30adjára is ugyanazt akarja, akkor már fárasztó. Vannak dolgok amiket nem tudok neki odaadni, vagy amit nem engedhetek, hogy csináljon.
2012. dec. 11. 07:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
Könyörgöm, egy 11 hónapos csecsemő nem lehet hisztis.... Majd 2-3 évesen.
2012. dec. 11. 08:07
 2/15 A kérdező kommentje:

könyöröghetsz, de akkor minek nevezed?

nem mindegy minek titulálom, ha leírtam a lényeget

s úgy gondolod, hogy nincs önálló akarata egy 11 hónaposnak????

Mert van.

2012. dec. 11. 08:14
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

08:07-es: gondolom, nincs gyereked, különben nem irnál ilyen hülyeséget:

" egy 11 hónapos csecsemő nem lehet hisztis.... Majd 2-3 évesen"

Egy 11 hónapos NEM csecsemö, hanem majdnem 1 éves gyerek. Ekkora már igencsak tud hisztizni, nem kell idöesebbnek lennie.

Szerinted MI akkor a kérdezö által leirt viselkedés!?!?!

A kérdezönek: Addig jól teszed, hogy amit nem szabad, nem adod oda. Viszont utána jobb lenne, hogyha amit lehet úgy teszel el, hogy ne feltétlenül lássa.

Ha meg olyan valamiröl van szó, amit nem lehet eltenni szem elöl, akkor legyél következetes, mégha idegesitö is. Egy idö múlva megtanulja, hogy van, amit nem lehet. Ha megoldható, akkor viszont ne sokszor kelljen valamit megtagadni töle, az "érdekes de nem szabad" jellegü tárgyakat lehetöleg ne tartsd olyan helyen, ahol láthatja.

A gyereknek MOST kell megtanulnia, hogy vannak tiltások, mert késöbb egyre nehezebb lesz.

Sok kitartást kivánok.

2012. dec. 11. 08:18
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

Az én gyerekem 9 hónapos, majdnem 10 kg, 77 cm. Már őt sem nevezném csecsemőnek és keményen tud hisztizni. Pedig még odébb a 2-3 éves kor.

Kérdező! Igazad van! Nem csinálhat a gyerek azt, amit akar. Sajnos, ha fárasztó is, akkor is kell nemet mondani, még, ha ordít is.

2012. dec. 11. 08:36
 5/15 anonim ***** válasza:
29%
Először is egy eves korig bizony csecsemő. Másodszor is nem hisztizik egy akkora gyerek, harmadszor pedig nekem is van gyerekem.
2012. dec. 11. 08:46
 6/15 A kérdező kommentje:

még mindig nem kaptam az elsőtól választ, hogy akkor minek nevezi

többiek: s meddig tart ez az időszak, addig amíg megérti, hogy mit lehet vagy innen egyenes út vezet a dackorszakig?

néha úgy érzem, hogy ő lesz a gyerek, aki a bolt közepén csapdossa magát a földhöz, mert valamit nem kapott meg

sőt most is van, hogy engem csapkod, ha felveszem, mert nem jó helyen volt

2012. dec. 11. 09:00
 7/15 anonim ***** válasza:

A hiszti nem múlt el, de mindig másra irányul. Azt már megtanulta (beletörődött?) hogy nem szabad kipakolni a konyhaszekrényt. Most azért megy a hiszti mert nem lehet semmi beledobálni a wc-be.

14 hónapos most

2012. dec. 11. 09:43
 8/15 anonim ***** válasza:
7-es vagyok: tanácsot nem igazán tudok adni. Türelem és következetesség - már csak 22-25 év, és önállósodik :-)
2012. dec. 11. 09:59
 9/15 anonim ***** válasza:

Kialakult az önálló akarata. Még nem érti, miért nem szabad, csak azt tudja, ő akar valamit, de nagyon, és nem lehet. De nem tudja még, hogy a konnektor megrázhatja, ha belenyúlkál, a kés megvághatja, stb.

Én fiam is kb. 10-11 hónaposan kezdett ilyen akaratos lenni. Amit tudok tanácsolni, amit tilosnak tartasz, az legyen mindig tilos. Ha egyszer, csak egyetlen egyszer megkapja, mert "a kezemből megnézheted", "amíg látlak, megfoghatod, de egyedül nem", ezek nem mennek a gyerekeknek. Következetesség. Nálam volt 1-2 dolog, amit így engedtem, aztán még fél évig nyafogott érte. Amit következetesen tiltottam, azt néhány nap alatt abbahagyta. Pl. szekrényre mászás. 3 napig azzal szórakozott másfél évesen, hogy a komódhoz tolta a kisasztalt, és felmászott. Nanem! Ezt semmiképp sem. 3 nap sírás, hogy a komódra mászhasson, azóta meg se próbálja. (Nem ütöttem rá, csak milliószor leszedtem, ahogy mászni akart, és elmondtam, hogy nem szabad).

Amúgy igen, most egy darabig ilyen lesz. :)) Ahogy a 7-es mondja, jó ideig tanítod valamire, mire végre megszokja, belenyugszik, hogy azt nem szabad, jön más dolog. :) Két éves a fiam. Emlékszem, mit küzdöttem, hogy a macskaalomhoz ne menjen. Aztán hogy ne egye meg a macskakaját. Pár hete azon, hogy a wc papírt ne tekerje le. Ezek már mennek. Szerintem most jön majd a "ne rángasd le a díszeket a Karácsonyfáról" dolog. :D

Kitartás, még nem érti az okát, miért nem engeded. Kicsit később érteni fogja talán. Vagy elmondod milliószor, és belenyugszik. Aztán jön a dackorszak, amikor csakazértis. :D

2012. dec. 11. 10:02
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Aki azt mondj ahogy nem hiszti,vagy nincs gyereke vagy csupán annyira megenged mindent,hogy a gyereknek nincs miért felemelni a hangját.Egy 11 hónapos meg már nem csecsemő,nálunk a kisfiamnál ilyen hisztiszerű dolgok 8-10 hónapos kora között kezdődtek,nem gondoltam,hogy Ő még csecsemő,mikor kapaszkodva járt,ült,szavakat mondott,gagyogott,kézzel már egyedül tudott enni,és voltak jelenetek mikor jelét adta,hogy neki ez meg az nem tetszik,aztán 1 éves kora körül jött egy hisztisebb időszak hátravágta magát toporzékolt,elszaladt,aztán 15 hónapos korára elmúlt,most 20 hónapos és 2-3 hónapja elértük a dackorszakot ebbe biztos vagyok,pedig nem engedtem a hisztinél eltereltem a figyelmét,nem foglalkoztam a hisztivel, amit most csinál az a duplája legalább annak amit 1 évesen produkált,hiába egy aranyos,okos és ügyes kisgyerek ez egy iylen korszak,próbálgatja a határokat volt hogy a boltban hasra vágta magát,mert már unta és ki akart menni,hanyatt vágja magát,leül,toporzékol,mondja,hogy nem és ordít,vagy elszalad,mostanában a levegőnek nézem beküldöm a szobájába vagy elterelem a figyelmét egy-egy érdekes dologgal jól működik,és a következetesség nagyon fontos,amit egyszer nem lehetett máskor se lehessen,és ami még fontos ne mondj mindenre nemet,hanem mondj egy alternatívát,pl nem szabad rángatnia lámpát de lekapcsolhatod,vagy felkapcsolhatod a villanyt, vagy a játékokat nem dobáljuk szét ha már nem kell hanem bele pakoljuk a játéktartóba,illetve kisfiam imádja kidobni a szemetet de azt sokáig nem értette hogy nem kell összefogdosni és belenyúlni ezért megmutattam hogyan kell.
2012. dec. 11. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!