Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 4 hónapos körüli babátokat,...

4 hónapos körüli babátokat, ha ébren van és jól elvan szoktátok hagyni egyedül játszani?

Figyelt kérdés
Tudom nem vagyok normális, de szinte egy pillanatra sem hagyom egyedül. Nem arra gondolok, amikor sír, hanem amikor szépen elnézelődik. Olyankor iszonyú lelkiismeretfurdalásom van és úgy érzem "szórakoztatnom" kellene.
2012. dec. 10. 08:26
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, én szoktam percekre magára hagyni.
2012. dec. 10. 08:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Persze, ha jól eljátszik, nem kell Őt szórakoztatni. Örülj, hogy le tudja foglalni magát. Az én fiam is eljátszik magában, természetesen játszom én is vele, de meg kell hagyni Neki is szabadságot.
2012. dec. 10. 08:56
 3/7 anonim ***** válasza:
"a szabadságot", bocsánat :-)
2012. dec. 10. 08:56
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem hagyni kell őket egy picit önállóan játszani is.Nálunk ez úgy müködik hogy délelött elvan a játszószőnyegen és a kiságyában(légzésfigyelővel)természetesen nem hagyom magára,de hagyom egyedül játszani,addig elvégzem az itthoni teendőket,és délután játszunk együtt.
2012. dec. 10. 08:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Miért ne lennél normális? :)

ilyenkor (és sokáig még később sem...) játszanak el egyedül. Ha van mit nézegetni, pl viszedmagaddal a konyhába pihiszékben, és téged néz és elvan, az már jó :)

2012. dec. 10. 10:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én Kisfiam szombaton lesz 4hónapos,és igen én szoktam egyedöl hagyni,persze csak a kiságyában.Nagyon jól el van a csörgőivel,nézeget,beszélget jah és mostanában a fő tevékenységét az íny vakargatást végzi. :D A játszószőnyegen nem merem egyedül hagyni,mert leforog róla.Ha meg nem akarom egyedül hagyni,beleteszem a pihenőbe,és ott van velem a konyhában míg felkészítem a vacsit,vagy mosogatok.Ha nem hagyod egyedül,akkor mit csinálsz,semmit?
2012. dec. 10. 11:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Megcsinálok mindent, de akkor amikor alszik. Alszik annyit, hogy minden házimunkát el tudjak végezni olyankor. Pici a lakás és elég jól gépesítve van (pl. nem kell mosogatni, teregetni).

Ezért van lelkiismeret furdalásom, mert ha ilyenkor hagyom, hogy egyedül játszon, akkor én csak pihenek.

Egyedül hagyni úgy szoktam, hogy a járókájában van, amire folyamatosan rálátok és biztonságos. Látom, hogy magyaráz a játékainak, vagy nézi a zenélő körforgót, vagy emelgeti a lábát stb. Ilyenkor sokszor ott ülök mellette és nézem. Erre mondta a férjem, és az anyukám, hogy ott szabad ilyenkor hagyni és nyugodtan pihenjek, de nekem akkor is rossz érzés, hogy egyedül hagyom.

2012. dec. 10. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!