Mennyi idősen kezdtétek el tanítani a babátokat egyedül enni? Mikorra evett már viszonylag tisztán?
Nem hiszem, hogy gáz :)
A kisfiam most 23 hónapos, eddig egyszerűen nem volt hajlandó kanállal vagy villával enni, csak olyat evett egyedül amit kézben foghatott (alma, kenyér-falatkák stb) Most kb 1 hónapja képtelen vagyok megetetni, mert csak azt hajlandó enni amit egyedül eszik. ...és meglepő, de aránylag tisztán eszik. Na jó a kanálból a leves még kifolyik, de majd ügyesedik :) Villával gyönyörűen sikerül már. (kicsi sütis villát adok neki, az elég hegyes is, hogy fel tudja szúrni a falatokat, de nem olyan hosszú a szára)
Sok sikert!
Soha nem tanítottam, a nagy olyan 2 éves volt amikor elkezdett egyedül enni (mert így szerette volna) Bölcsis volt így hamar belejött. A kicsi 1.5 éves kora óta egyedül eszik, mivel inkább nem eszik, ha nem ehet egyedül, így leves főzelék minden megkap így. Most 23 hónapos és viszonylag ügyesen eszi a levest is.
Szerintem elég ha oviig megtanulnak nagyjából egyedül enni.
Köszi szépen a megnyugtató válaszokat! A környezetemben minden egy-másfél éves gyerek (állítólag) már egyedül eszik, azt hittem le vagyunk maradva. Egyébként az enyémek is ikrek.:)
Bugabboo-nak gratula a dupla ikrekhez! :-)
15hónapos,ha olyanja van kiveszi a kanalat/villát a kezemből és "egyedül eszik",máskor meg etetem...Én sem tanítom a szó szoros értelmében,hagyom,hogy ő jöjjön rá,viszont engem pl nem érdekel,ha úszik a konyha utána...Így volt ez a pohárból ivással is,aztán szépen rájött,hogyan is kell tisztán.
De őt ezek érdeklik,ha a te gyerekeidet nem,akkor szerintem sincs gáz azzal,h 2évesen kezdik el...
2 éves múlt a kislányom és most már a levest is szépen eszi.
Ne higyj el mindent, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy 1 éves szépen egyen, úgy hogy több menjen a szájába, mint mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!