Mennyi idősen kezdtétek el tanítani a babátokat egyedül enni? Mikorra evett már viszonylag tisztán?
Figyelt kérdés
Nagyon gáz, ha csak 2 évesen kezdtük el?2012. júl. 24. 12:14
11/13 anonim válasza:
olyan 1,5 évesen kezdett egyedül enni.
miot 2,5 éves, most merem azt mondani, hogy nem úgy eszik, mint egy malac...
rengeteg türelem :)
a dupla ikres előtt le a kalappal :) (előtted is, mert a "szimpla" iker sem semmi :))
12/13 anonim válasza:
A kisfiam most másfél éves, falatkákat már jó pár hónapja eszik egyedül, de a napokban kezdtem komolyabban is tanítani az önálló evést neki. A lányom annak idején gyönyörűen evett, de kb 2 éves korától. Addig többnyire etettem (kivéve persze babapiskóta, ilyesmi). Na de a fiam...:) Ő egyszerűen nem engedi, hogy etessem, mindent egyedül akar csinálni. De annyira, hogy azt sem engedi, hogy fogjam a kezét, amíg a szájához viszi a leveses kanalat! Így aztán igyekszem mindig variálni: levessel szinte észrevétlenül etetem, de közben kap tányért, kanalat, viszont abban pl csak krumpli van, vagy tészta, ilyesmi.:) Szóval én nem sürgetném az önálló evést, mert tudom, hogy 2-3-6 hónap múlva már sokkal ügyesebben manőverez az evőeszközzel, de ő nem hagyja etetni magát!:) Egyébként most megnyugtattál, mert én hittem azt, hogy le vagyunk maradva, pláne amikor a kisfiam joghurttal telemázolt orrocskájára nézek... eltévedt a kanala.:D
13/13 anonim válasza:
16 hónapos múlt a fiam, kb 2 hete kezdte el az önálló evést. Előtte is kínáltam, de addig inkább játszott az étellel. Most úgy megtetszett neki, hogy egyáltalán nem engedi, hogy etessem, így mindent egyedül eszik (falatkák, joghurt, leves...). Megy azért még mellé is, viszont, lassan, de biztosan jól lakik, szóval elég jól haladunk :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!