Nem tudok mit kezdeni 2 hónapos kisbabával, mit tegyek?
Úgy érzem rossz anya vagyok. A két szoptatás között, amikor jobban elemében van, nem tudom mivel lekötni figyelmét, nem tudom mit mondjak vagy gagyogjak neki vissza (mert olvastam hogy a baba hangait utánozzam - persze olyankor mindig mosolyog). Kicsit elbabusgatom, sokszor kuka vagyok, egy szót se szólok, aztán rakom vissza a kiságyába, lehet hogy nem is a kiságyába kéne raknom, hanem a nagyágyba egy pléden, hadd mozogjon ott?
De ha belenézek szemébe, látom, kérlel pillantásával, h. foglalkozzam vele. De mit? Igy ha egész nap a babával vagyok, nincs időm semmire - nem mintha lenne időm, de az ebédet is valakinek meg kell csinálni. Ebédet hogy egyek, hogy legyen tejem a babának.
Én egy kuka anyuka vagyok! :-((
Kicsit tényleg,de ezen lehet segíteni.
Gondolom,első babád és valószínűleg nem volt a környékeden kisbaba,akit láthattál volna felnőni.
Egy babához szinte folyamatosan lehet beszélni,mondj el neki mindent amire gondolsz,amit érzel,mondd el neki,mennyire szereted.A baba nagyon jó hallgatóság,mindig meghallgat.Figyeli a szád mozgását,a hanglejtésedet,ebből tudja,hogy számíthat rád,erőt merít,önbizalmat gyűjt és később így tanul majd meg beszélni.Ha nincs mit mondanod énekelj :)
Én rengeteget éneklek neki,mindenfélét,baba dalokat,pop számokat.komolyzenei műveket,ami eszembe jut :)
Lehet kicsit tornázni,mutogatni neki,mi micsoda,még nem mindig érdekli,de attól te elmondhatod.
És puszilgasd meg símogasd.
És ha nyugodt,picit leteheted,nem kell mindig kézben lennie.Mondjuk főzni én akor szoktam,mikor alszik,de ha ébren van akkor babaülésben kiül a konyhaasztalra :)
Én most töltöttem le a könyvet: próbáld ki te is!
Tapasztalatot nem tudok írni én is most olvasom, de azt hallottam jó könyv, hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!