Hogy tudná a 2 hónapos kisfiam átaludni az éjszakát?
Napközben 3,5-4 óránként eszik,este 9,30.kor van az utolsó etetés. Elalszik, de hajnal 2-kor ugyanúgy ébred mert letelt a 4 óra kéri a tápszert.
Más babája ilyenkorra már alszik éjszaka 7-8 órát is. Az enyém miért nem? pedig nagy baba 4360gmal született és most már az 5230g. Szóval szerintem kibírná.
Az én fiam is 2 hónapos, ő is nagy (4500-al született, most 6000 gramm), és sokkal rosszabbul alszik, mint a tiéd.
Este 8-kor szopi, és utána 11-kor, 2-kor kel, aztán 4-kor, 5-kor, és 6-kor felkelünk. Nem is mindig éhes, hajnalban van, hogy csak szórakoztatni kell.. kéne..
Igaz, ő anyatejes, tehát nem tudom este "megtömni", annyit eszik, amennyit kíván.
Ha valakinek van csodamódszere, én is szívesen fogadom, de szerintem ilyen nem létezik.
(Mondjuk engem már annyira nem visel meg a nemalvás, az elsőszülöttem hozzászoktatott.)
Ja, még annyi, megint első vagyok, hogy nekem kb. rossz is lenne, ha éjjel átaludna 9 órát, mert nappal 2-3 óránként szopik, és begyulladna a mellem, ha éjjel nem ürítené rendszeresen. Vagy úgyis fel kéne kelnem fejni. :)
Minden hozzáállás kérdése. ;)
Egy ilyen pici babától nem elvárás, hogy átaludja az éjszakát! Persze Neked kényelmesebb lenne és vannak olyan szerencsések, akiknek hosszabb időt átalszik a kicsi, de nem ez a jellemző. Ilyenkor még bennük van az ösztön, hogy ébredjenek, hogy ellenőrizzék, megvan-e a gondozó, nem hagyták-e el.
A Lányom 2 éves múlt, de még nem mindig alussza át az éjszakát. Másfél éves koráig 1 éjszakát sem aludt át!!! A Fiam 9 hetes, 2* kel éjszaka és boldog vagyok mert a 2 kelés csak 2*20 percet jelent! A Lányom másfél órákat is elnyammogott a cicin többször egy éjszaka!
Kitartás és ne erőltess semmit. Fogzáskor lesz ez még rosszabb is!
Nem szeretnélek elkeseríteni, de a kisfiam 2,5 éves, és a mai napig gyakran előfordul, hogy ébred éjjelente. Pedig ő már természetesen nem eszik semmit, legfeljebb a nagy melegekben kért inni, csak anyahiánya van. Igaz, ő 2 hónaposan pont aludt 12 órákat, aztán gyönyörűen leszokott erről.
Mindegyik baba más, tényleg. Azt olvastam, hogy ennyi idősen 5 óra alvás számít az "éjszaka átalvásának", vagyis szerencsés esetben éjféltől hajnali 5-ig. A 8 hónapos kislányom minderről nem tud, még mindig 2 óra a rekordja, amennyit egy huzamban képes aludni. Ez van. :)
Ne hasonlítgasd őt más gyerekéhez, mert akkor meg fogsz bolondulni. Mindig lesz valami, amiben a másé az ügyesebb.
A nagyobb lányom aki most 2 múlt 3 hónaos koráig nagyon jó alvó volt, ste 9kor elaludt hajnal 4-5 között evett,majd fél8körül. Utána mehtanult hasrafordulni,és rémálom lett az alvás napközben és éjszaka is. Volt,hogy 5-6 alkalommla is ébredt. Aztán jött a fogzás, és volt olyan éjszakánk,hogy a 20. alkalom után már nem számoltam hányszor ébred. 1 évesen abbahagytuk a szopit, rá két hétre átaludta az éjszakát, este fél9től reggel 8ig, néha néha ébredt meg, ha kiesett a cumija. De most már az sincs, így alszik szépen
A kicsi most 3 hónapos, ő is jó alvó volt eddig!!Este 8től aludt hajnal 3-ig, majd 5kor evett,és 8kor ébredt. NApközben evett-aludt. Ő most tanult meg hasról hátra fordulni, egyfolytában ezt gyakorolja, 4 napja midnen éjjel másfél 2 óránként ébred, és napközben is nehezen alszik:(:(
Úgyhogy ez nálunk egyelőre nagyon egyformán alakul a gyerekek közt,de tényleg változó. Kipróbálhatsz te bármit, ha ébredni akar, ébredni is fog!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!