Mit tehetek hogy ne csak a nagyon pépes ételt egye meg?
Hát sok türelem kell hozzá, előbb-utóbb megszokja! Mennyire csinálod pépesre az ételt neki? Sűrű vagy folyékony? Lényegében mindegy is, mert tényleg csak gyakorlás, türelem kell hozzá, és el fogja fogadni!
Kekszet, kenyérhéjat adtál már neki? Ha nem, akkor próbáld meg, azt szeretik rágcsálni, és így fog megtanulni rágni, nyelni darabosat!
Nagyon pici még, ne erőltesd a darabosat! Az én Lányom is utálta a darabos főtt kaját, csak az 5 hónaposoknak való bébiételeket volt hajlandó megenni 14 hónapos koráig. Aztán egyik napról a másikra változott, többet nem kellett a pépes, azt kérte, amit mi ettünk. Persze, ez mint irtam csak a főtt ételekre vonatkozott. Vacsira már 9 hónapos korától kenyeret, sajtot, felvágottat, zöldséget kapott + ette a kekszeket, gyümölcsöket is darabosan.
Szerintem várj még! Ha a pépeset eszi szivesen, akkor azt kapja! Semmivel nem vagytok elkésve vagy lemaradva!
köszönöm a válaszaitokat!
2dik kicsit megnyugtattál. és akkor így 5hós korától 14 ig bébiételt adtál neki ebédre ami pürés volt? mert a 8 hós tol már ott is megjelenik a darabosság?te miket csináltál neki?
mi is így voltunk
egy picit szüneteltesd és mikor újra próbálkozol, akkor ne az ebéddel kezd, hanem vmi édessel
nálunk a banán, meg a nagyon megpárolt alma jött be, villával törtem szét neki 9 hónaposan
plusz elől már van foga, így megmutattam neki, hogy kell a kukoricás kukit enni, és már azt is harapja ügyesen
Én is azt modnom, hogy ne erőltesd!
Az én lányomnak volt, hogy még 1 évesen is turmixoltam jónéhány kaját. Másfél évesen pedig már tök egyedül ette a borsófőzeléket fasírttal.
Ráértek még a darabossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!