Miért kell ennyire eroltetni ezt a szoptatás kérdést, ha 'láthatoan' nem elegendo/megfelelo a babának?
Amúgy már egyik sincs abban a korban.
A témát lezártam.
Egy pillanatig sem. Ha te ezzel kompenzálsz mert másvalamit nem tudsz megadni, a te dolgod. :)
Az én gyerekeim a kamaszkorig tartó szoptatás nélkül is kiegyensúlyozott boldog emberkék.
Kedves Jégtánc!
Köszi, de jó kicsit kiengedni a feszültséget, főleg ha találni olyat aki ugrik rá. :)))
Vannak azért nagyon "kultúr" válaszok, mint pl. a 28...
Szerintem nem olyan sokan erőltetik ezt, egy jól nevelt, normális környezetben senki nem fog nekiugrani egy anyukának, ha nincs teje és tápszerezi a gyerekét. Eleve valamilyen szintem intim kérdés és magánügy.
Személy szerint lustább típusú ember vagyok, néha kicsit kényes. Fájt is rendesen a szoptatás eleje, kevés volt a tejem, besárgult a babám, úgy nézett ki, hogy előbb-utóbb kell a tápszer az anyatej mellé. Nem tartom magam ősanyának, de valahogy összeszedtem magam, szinte nem aludtam, állandóan csak szoptattam meg fejtem, hogy legyen-legyen tejem. Hosszú folyamat volt, fárasztó volt, néha kétségbeestem, ha nincs segítségem, feladom. De sikerült, lett tejem, egy csepp tápszert nem adtam a babának, 20 hós koráig szoptattam igény szerint. Lehet, hogy akkor a fáradtságtól majd összeestem néha, de így utólag csak mosolygok az egészen és örülök, hogy így alakult. Nem olyan nehéz ám, vannak ennél nehezebb dolgok. Ha tápszer lett volna a vége, akkor sincs tragédia, szó sincs róla!!! De azért valljuk be, az anyatej megéri azt a kis fáradtságot.
Ja, és szerintem a kérdezőnek nincs gyereke, mivel egy tápszeres babához is ugyanúgy lehet, hogy kell fölkelni sokszor éjszaka.
Az én babám igény szerint 20 hós koráig szopott, éjszaka min. 2 alkalommal kelt, de volt, hogy 5-6szor is, nagyobb korában is. Egyszerűen megszoktam és kicsit fáradtan, de boldogan szoptattam. Sőt, most, hogy vége ennek az időszaknak, nagyon hiányzik:)
Nem igaz, hogy áldozatot játszik az az anyuka, aki szoptat, miért lenne??? Teljesen természetes dolog, hogy egy anya megpróbál mindent megtenni a gyerekéért, hogy jobb legyen neki. De, ha én végül nem tudtam volna annyi anyetejet adni neki és tápszeres lett volna, tuti nem leszek emiatt depressziós, miért lennék? Ez van, megesik.
Nem is értem ezt a kérdést. Valóban, csak az indulatokat szította inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!