Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értem miért adjunk a...

Nem értem miért adjunk a babának este teát vagy vizet ha felkel?

Figyelt kérdés
Azt javasolták nekem hogy ne etessem éjjel a babám. Hosszabb ideig átuladta az éjszakát. Aztán egyszer felkelt és megettettem. Eszembe se jutott hogy ne tegyem. Szóval azt mondták nekem hogy este csak teát kapjon vagy semmit. Nem értem ettől hogy fogja megint átuludni?és én ugyan ugy nem tudok aludni hiszen felkelek hozzá a teával is akkor már nem mindegy hogy enni kap- e vagy mást?
2012. dec. 5. 09:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
58%

Alapvetően és általában a gyerekek az éjjel átalvására 2 éves koruk körül érnek meg. Ebből adódik, hogy 3- 4 hónaposan valószínűbb, hogy nem érett még rá, mint hogy igen. Ha egyértelműen tudod, hogy éhes/ szomjas akkor szoptasd meg:). Ha kétséges, akkor próbáld ki anélkül, de ne ess kétségbe ha mégis kiderül, hogy éhes:).

N3m mellesleg 4 hónaposan napközben már biztosan sokat mocorog, akár éjjel is gyakorolja az új mozgásokat, tehát több kalóriát kíván a szervezete mint addig. Ebből az következik, hogy 4 hónaposan igenis lehet éhes éjjel is:).

2012. dec. 5. 12:17
 22/24 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező!

Próbáld meg először úgymond kitalálni, hogy miért kel fel a babád éjjel. Ne egyből az evéssel és ivással kezd. Próbáld meg megnyugtatni, simogatni, megölelni, beszélni hozzá, esetleg magad mellé teszed és ott vigasztalod, ha használsz cumit, akkor a szájába adod, ha megnyugszik és visszaalszik, akkor ez volt a baja.

Ha úgy látod, hogy nappal is nyűgösebb, esetleg az étkezése is megváltozott, nem eszik annyit, akkor lehet egy betegség vagy a fogzás is oka annak, hogy felkel. Ilyenkor ha konkrétabb tünetek előjönnek, akkor úgyis az orvos ír fel gyógyszert, ha beteg vagy fogzáskor különböző gélek vagy gyógyszerek használnak majd, nyugodtabb lesz, újra tud aludni.

Ha egy növekedési ugrásról van szó, akkor hiába aludta át eddig az éjszakát, megnövekszik az igénye a táplálkozás iránt és újra ébredhet akár, mert éhes. Nálam mondjuk ez a nappali étkezésekben nyilvánult meg, a fiam éjjel ugyanúgy átaludta az éjszakát. Ebben az esetben nyugodtan adhatsz neki enni, hisz éhes. De ezen megint túl fog esni és újra utána át fogja aludni az éjszakát.

Ha beteg vagy magasabb a szobahőmérséklet, akkor elképzelhető a szomjúság is, akkor pár korty víz is elég lesz. De alapvetően nem kell éjszaka itatni, csak ha a baba igényli.

2012. dec. 5. 12:30
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Megpróbáljuk igy!
2012. dec. 5. 12:47
 24/24 Zsöff85 ***** válasza:
Az, hogy 2 évesen érnek meg az éjszaka átalvására, az nem azt jelenti, hogy ha addig felkelnek enni kell nekik adni. Hanem azt, hogy felszinesebben alszanak, és könnyebben megébrednek, de nem törvényszerű, hogy olyankor segítség kell nekik a visszaalváshoz, ez szoktatás kérdése. A 2 éves meg már nem feltétlenül ébred meg, ezt jelenti, hogy megérett az éjszaka átalvására.
2019. febr. 17. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!