Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem értem miért adjunk a...

Nem értem miért adjunk a babának este teát vagy vizet ha felkel?

Figyelt kérdés
Azt javasolták nekem hogy ne etessem éjjel a babám. Hosszabb ideig átuladta az éjszakát. Aztán egyszer felkelt és megettettem. Eszembe se jutott hogy ne tegyem. Szóval azt mondták nekem hogy este csak teát kapjon vagy semmit. Nem értem ettől hogy fogja megint átuludni?és én ugyan ugy nem tudok aludni hiszen felkelek hozzá a teával is akkor már nem mindegy hogy enni kap- e vagy mást?
2012. dec. 5. 09:57
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
81%
Teljesen igazad van, agybajt kapok én is ezektől az okosságoktól.
2012. dec. 5. 09:59
 2/24 anonim ***** válasza:
47%

Azért, mert éjjel nem enni kell a babának, hanem aludni. (És az anyukának is).

Ha este eleget evett, akkor nem éhes, és elég neki a tea is. Csak az anyukák rászoktatják az éjszakai evésre. Később meg azért panaszkodnak, hogy nincs egy nyugodt éjszakájuk sem a gyerektől.

Ha csak teát adsz neki, akkor nem fog minden éjjel felkelni. Legfeljebb akkor, ha beteg, vagy melege van.

2012. dec. 5. 10:03
 3/24 anonim ***** válasza:
46%
Szia, én a második hozzászólóval értek teljesen egyet, arról nem beszélve, hogy a babák emésztőrendszerének is szüksége van pihenésre, tehát az a 6-8 óra evés-emésztés nélkül kell nekik éjjel.
2012. dec. 5. 10:05
 4/24 anonim ***** válasza:
40%
Azért mert mi felnőttek sem eszünk éjjel, egy idő után megszokja, hogy nem kap enni éjjel és át fogja aludni az éjszakát.Sokszor meg csak azért kelnek fel mert szomjasok.Ha nappal és este jól tele eszi magát elvileg éjszaka nem kellene hogy éhes legyen.A kislányomat 4 hónapos kora csak itatom éjjel most 2,5 éves és azóta átalussza az éjszakát, persze van olyan hogy rosszat álmodik, vagy a telihold hat rá.Egyébként alszik reggel 6-7-ig este 7-8-tól.Kisfiam most 7 hónapos és ő is átalussza az éjszakát, éjszaka őt is csak itatom, viszont neki nem elég ha este 7-kor eszik 200 ml tápszert, 9-10 körül még kap 100 ml tápszert így alszik reggel 6-7-ig.Az meg hogy így is úgy is felkelsz hozzá az ok, de annak ha csak itatod később lesz meg a pozitív hatása, kb 1-2 éves kor körül.Mennyi idős a babád?
2012. dec. 5. 10:06
 5/24 A kérdező kommentje:
Én csak jót akarok neki csak nem értettem hogy mi a külömbség. Elvileg ha teát kap nem kell mindig? Arra nem szokik rá mint az evésre? Nem tudom sajnos első babám.
2012. dec. 5. 10:07
 6/24 anonim ***** válasza:

Mekkora a babád?

Hogyan táplálod?

2012. dec. 5. 10:07
 7/24 A kérdező kommentje:
4 hónapos múlt. 7 hetes kora óta aludta àt. Anyatej napközben este tápszer. 120ml többet nem eszik meg a tápból este 8 kor.
2012. dec. 5. 10:12
 8/24 anonim ***** válasza:
0%
A teára nem szokik rá, csak az evésre. A teát azért issza, mert szomjas, nem azért, mert éhes.
2012. dec. 5. 10:13
 9/24 anonim ***** válasza:
Éjjel tápszert kap, vagy szopizik?
2012. dec. 5. 10:21
 10/24 anonim ***** válasza:
80%

Ezt most nem értem. Egy négy hónapos gyerek miért ne lehetne éjjel ugyanúgy éhes, mint szomjas?

Az ő gyomruk pici még, teljesen normális ha megéhezik.

Ezen kívül ők még felszínesebben alszanak, tehát az étvágy könnyebben felébreszti őket.

Az éjeli teázásra megg ugyanúgy rá lehet szokni mint az evésre, annyi a különbség, hogy akkor nem csak enni kel fel, hanem teázni is.

2012. dec. 5. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!