Elkezdhetem?
A mai ajánlások szerint kizárólagos anyatejes táplálás 6 hónapos korig javasolt, tápszeres táplálás esetén lehet korábban hozzátáplálni, négy hónapos kortól de egyáltalán nem kötelező. Sőt, egyre több szakember szerint nyugodtan lehet várni tápszeres babáknál is fél éves korig.
Az én lányom extra későn, 8- 9 hónaposan evett mást is anyatejen kívül, de semmi probléma nem volt és nincs semmi új ízzel:), mindent megeszik.
Szerintem nyugodtan elkezdheted, mi elég korán kezdtük az almapűrét adni nekik, semmi bajuk nem lett tőle.
Fél évesen már csak lefekvéskor és éjszaka kaptak tápszert.
Nekünk is sokkal könnyebb volt így, mert a "rendes" ételt sokkal kevesebb macera elkészíteni, mint a tápszert. (Vizet forralni, megvárni hogy kihűljön a víz, nem hűlt ki időre -> hideg vízben hűteni, túl hideg lett -> visszamelegíteni...)
"A hozzátáplálással tápszeres baba esetén is javasolt megvárni a 16 hetes életkort." Dr. Csáki Csilla allergológus
innen: [link]
A gyermekek emésztőprendszere 4- 6 hónapos korra érik meg más(nem anyatej és nem tápszer) táplálék feldolgozására, így érdemes várni még egy kicsit:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!