Hogyan tanítsam meg neki az állatok nevét? Milyen könyvet használjak? 8 hónapos, elkezdhetem neki mutogatni, ugye?
Elkezdheted de szerintem még nem fogja "érdekelni". Ettől még én is mutogattam a kislányomnak de most hogy 10 hónapos lett, kezd figyelni és már meg tudja mutatni néha amire rákérdezek, sőt már tudja, mit mond a tehén.
Nekünk van leporellonk amiben csak háziállatok vannak és mellettük versike. Nem kell nagyon bonyolítani, mutass rá az állatra és mondd a nevét. És még esetleg, hogy miről tudja megismerni. Pl. oroszlán, ez az oroszlán sörénye. Van állatos sípolós könyvünk is, illetve plüss figurát is mutathatsz neki, megnevezve hogy milyen állat.
Az én kisfiam 8 hónaposan a plüss-állatkák közül már biztosan felismerte a cicát (látott élőben is:), ezt sokat ismételtem neki.
Könyvben kb. 10 hónaposan kezdett el jobban figyelni, bár nem voltam benne biztos, hogy tudja értelmezni a kis képeket, de tény, hogy most 10,5 hónaposan, ha megkérem, hogy mutassa meg a Bodri kutyát a kedvenc könyvében (Ki mit eszik), akkor megkeresi a könyvet és "lapozgatja", rágcsálja. Persze, nem tudja még megtalálni vagy megmutatni, de elszöszmötöl ezzel a feladattal.:) Mert amúgy meg nagyon nem az a szöszmötölős fajta..., állandóan jön-megy-pörög, örülök, ha picit leül és elmolyol.:))
Sztem ha figyeli a mozdulataidat, talán azért jó, ha elkezded mutogatni neki a könyben, mert magát a könyvet érdekesnek fogja találni, szívesen lapozgatja majd ő is.:)
Na elmondom az igazságot :)
Sípolós könyvünk van, abban szoktam neki mutatni, mi micsoda. Minden oldalon csak egy állat van és utánzom a hangját. Tetszik neki, neveti, amikor kukorékolok, vagy sziszegek, ugatok, nyávogok. A nyuszi hangját is tudom és a halat is utánzom, egyedül a teknősre nem találok semmit :D
De nem mutatja még, nem lapozza fel a könyvet a kutyánál, ha kérem :D
Csak kíváncsi voltam, nálatok hogy van ez, meg hogy van.e "értelme" ezzel foglalkozni.
Köszönöm mindenkinek! Megy a zöld kéz!:)
Lépésről lépésre sorozat, Szavak, Állatok, Tanya 12-18 hónapos korig. Alexandránál lehet kapni, és az Aldi is szokta árulni. Nagyon jó könyvek, ha mutat érdeklődést a babád ennyi idősen, akkor ez is biztos tetszeni fog neki. Nálunk 8-9 hónapos kora óta mennek a könyvek, most 18 hónapos, és még mindig könyvmániás. :-)
Tanítani nem igazán kell, ha érdekli amikor együtt lapozgatjátok a könyvet, akkor úgyis meg fogja jegyezni, ha mondod neki, hogy "nézz oda, kiscicák!" stb. Főleg ha még az utcán is láttok a könyvből állatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!