Ti is gondoltok néha arra, h 'visszasirjátok' a régi, gyermektelen, gondtalan életeteket? Néha ugy elvok keseredve, h milyen nehéz az anyaság!
Vissza éppen nem sírom, de nem tagadom, naponta vannak olyan helyzetek, amikor eszembe jut, hogy soha nem lesz már olyan, mint régen, soha nem fogok már úgy élni, mint akkor, amikor még nem volt gyerekünk.
Nekem főleg az első időszakban (pár hetesen) éjjelente voltak olyan kétségbeesett gondolataim, amikor a sokadik szoptatás-fejés-mosogatás után ismét az ágy szélén dülöngélve szoptattam a Fiamat, hogy Uram Isten, ez most már mindig így lesz! Félelmetes volt a felismerés ... Vagy amikor toltam a mélykocsiban, Ő meg végigordította az utat ... (Pedig kismamaként arról álmodoztam, hogy boldogan tolom majd, Ő édesen alszik és mindenkinek büszkélkedhetek a csodálatos anyaságommal ... Ehelyett ordított, én idegesen tempóztam, kivettem, visszatettem, aztán görcsben álló gyomorral inkább hazamentünk ...)
Szóval kicsit minden más lett, mint képzeltem, de amikor nagyon nekikeseredtem volna, jött egy szigorú, bölcs újszülött-tekintet, vagy éppen egy édes mosoly ... És máris új erővel indultam neki a napnak vagy az éjszakának.
Én is voltam elkeseredve, de a Fiam már 19 hónapos, sokszor megkönnyezem, amikor felidézem az újszülött-csecsemőkorát, és alig várom, hogy újra átélhessem mindezt a Kistestvérrel.
Ne félj, mindenkinek nehéz, főleg eleinte, de próbáld élvezni a babázást, mert iszonyú hamar felnőnek ám :-)
Nekem az első pár hétben volt néha ilyen gondolatom, pontosan azért amiért az egyik előző válaszolónak. A fáradtság, a babakocsiban megállás nélkül üvöltés, az iszonyatos pocakfájás végett, ami miatt délelőttönként fixen 3-4 órát!!! sírt, bármit próbáltunk ki. Aztán mióta ez az első 3 hónap elmúlt, soha de soha nem szeretném visszakapni a régi életem. Sőt! Mindig azon töprengek hogy mi a jó eget csinálhattam én gyerek nélkül. Hogy nem ölt meg az unalom. A világ legcsodálatosabb dolga :)
Nálad mennyi idős a gyerkőc?
12 vagyok
A pontozásból ítélve,én nagyon szar anya vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!