Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti is gondoltok néha arra, h...

Ti is gondoltok néha arra, h 'visszasirjátok' a régi, gyermektelen, gondtalan életeteket? Néha ugy elvok keseredve, h milyen nehéz az anyaság!

Figyelt kérdés
2012. nov. 30. 20:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Vissza éppen nem sírom, de nem tagadom, naponta vannak olyan helyzetek, amikor eszembe jut, hogy soha nem lesz már olyan, mint régen, soha nem fogok már úgy élni, mint akkor, amikor még nem volt gyerekünk.

Nekem főleg az első időszakban (pár hetesen) éjjelente voltak olyan kétségbeesett gondolataim, amikor a sokadik szoptatás-fejés-mosogatás után ismét az ágy szélén dülöngélve szoptattam a Fiamat, hogy Uram Isten, ez most már mindig így lesz! Félelmetes volt a felismerés ... Vagy amikor toltam a mélykocsiban, Ő meg végigordította az utat ... (Pedig kismamaként arról álmodoztam, hogy boldogan tolom majd, Ő édesen alszik és mindenkinek büszkélkedhetek a csodálatos anyaságommal ... Ehelyett ordított, én idegesen tempóztam, kivettem, visszatettem, aztán görcsben álló gyomorral inkább hazamentünk ...)

Szóval kicsit minden más lett, mint képzeltem, de amikor nagyon nekikeseredtem volna, jött egy szigorú, bölcs újszülött-tekintet, vagy éppen egy édes mosoly ... És máris új erővel indultam neki a napnak vagy az éjszakának.

Én is voltam elkeseredve, de a Fiam már 19 hónapos, sokszor megkönnyezem, amikor felidézem az újszülött-csecsemőkorát, és alig várom, hogy újra átélhessem mindezt a Kistestvérrel.

Ne félj, mindenkinek nehéz, főleg eleinte, de próbáld élvezni a babázást, mert iszonyú hamar felnőnek ám :-)

2012. nov. 30. 22:42
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
2.5 éves a lányom egész álló nap üvölt és hisztizik!Megállás nélkül!Az apja napi 12 órát melózik,nagyszülők nincsenek.2.5 éve nem voltam egyedül WC-n,nem zuhanyoztam egyedül,nem aludtam egyben 3-4 óránál többet!És IGEN sokszor visszasírom!DE amikor ránézek,és megölelem olyan szeretetet érzek,hogy szinte fáj!A világon mindennél jobban imádom!!!!De most őszinte leszek,hogy nagyon nem bánnám,ha túl lennénk már ezen az iszonyatos dackorszakon:(
2012. dec. 1. 07:56
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem az első pár hétben volt néha ilyen gondolatom, pontosan azért amiért az egyik előző válaszolónak. A fáradtság, a babakocsiban megállás nélkül üvöltés, az iszonyatos pocakfájás végett, ami miatt délelőttönként fixen 3-4 órát!!! sírt, bármit próbáltunk ki. Aztán mióta ez az első 3 hónap elmúlt, soha de soha nem szeretném visszakapni a régi életem. Sőt! Mindig azon töprengek hogy mi a jó eget csinálhattam én gyerek nélkül. Hogy nem ölt meg az unalom. A világ legcsodálatosabb dolga :)

Nálad mennyi idős a gyerkőc?

2012. dec. 1. 08:36
 14/20 anonim ***** válasza:

12 vagyok

A pontozásból ítélve,én nagyon szar anya vagyok!

2012. dec. 1. 10:39
 15/20 A kérdező kommentje:
én nem pontoztam le senkit...... az én lànyom lassan 4honapos
2012. dec. 1. 11:09
 16/20 anonim ***** válasza:
14-es.Dehogy vagy szar anya.Csak sok a túlbuzgó:D
2012. dec. 1. 11:09
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Pontosan. :) Olyan szívesen elutaznék a férjemmel egy pár napra vagy egy hétre valami jó helyre, "második nászútra". Vagy sportolnék, ismét lenne hobbim, vagy csak rendbe raknám a kertet. De sajnos ez nem az az időszak, amikor az embernek komolyabb hobbija lehet annál, hogy esetleg néha babázás közben megnéz egy filmet. És abba is bele kell törődni, hogy kertészkedni legfeljebb annyi időm van és lesz még egy jó darabig, hogy ne váljon a kert teljesen dzsungellé. Ezek a kezdeti évek sajnos nem a szórakozásról és a kikapcsolódásról szólnak. A kislányunk a legaranyosabb és legszebb kislány a világon, de azért, valljuk be, nem bánnám, ha már egy pár évvel nagyobb lenne...
2012. dec. 1. 11:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem! Sokkal jobb így .Az keserít el hogy anyagilag nem állunk jól így dilemma hogy vissza menjek e dolgozni korábban vagy maradjak. Nagyon szeretek a gyerekkel lenni és e mellet megvan a hobbym is ugyan úgy mint előtte.
2012. dec. 1. 12:22
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Én nem értem miért nem lehet egy baba mellet sportolni vagy aktív életet élni.18 hónapos a lányom viszem mindenhova.Sokkal gazdagabb a program mint előtte.Ráadásul BKV val közlekedünk nincs autónk.Ha 2 gyerek van már neccesebb de az egy gyerekes anyukákat abszolult nem értem.
2012. dec. 1. 12:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Én szoktam erre gondolni, de inkább azért mert rájövök hogy mennyi időt pazaroltam el, milyen tesze-tosza lassú voltam, semmit nem csináltam meg épeszű időn belül pedig lehetett volna és akkor minden másra sokkal több időm jutott volna, sokkal több értelmes dolgot csinálhattam volna. Amióta megvan a lányunk minden olyan gyorsan megy, persze időm az már nincs felesleges.
2012. dec. 1. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!