Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hordozókendős anyukák, lehetne...

Hordozókendős anyukák, lehetne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

még nem született meg a babám, de nagyon szimpatikusnak találom a hordozókendőt. ha megszületik a pici szeretném kipróbálni.

szóval a kérdéseim:

mennyire kényelmes ez a babának?

mennyire kényelmes ez az anyukának/apukának?

szeretitek?

praktikus?

leírnátok a véleményeteket róla?

kinek ajánljátok? (páromnak van csak jogsija, de ő nagyon sokat dolgozik, szóval sokat kell majd tömegközlekedéssel közlekednem. plusz lift nélküli házban lakunk,a harmadik emeleten, és amit kapunk babakocsit, az nem túl könnyű... ezek az okok miatt is szeretném kipróbálni)

2012. nov. 30. 13:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Oke, engem ez annyira nem erint bocs, a velemenyemet mar leirtam:)

Majd a kerdezo eldonti az o parja melyik kategoriaba tartozik.. Aki majd kotozgeti magara a bebit es a tobbi nem szamit:) vagy esetleg akit erdekel h praktikus legyen, gyors es szep..

Es nyaron se suljon bele a gyerek..

2012. nov. 30. 18:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én a lányom 1 hetes kora óta hordozom, lassan 2 éves és még mindig napi szinten. Babakocsink nincs (nagyinál van egy, de azt se nagyon használjuk), nem is volt, most azért tervezzük, mert jön a tesó és nem tudom még, mennyire fogom és meddig még hordozni. Nálunk apa és a nagyik is hordoznak!

Egy jól megválasztott hordozóeszközzel mindenkinek kényelmes a hordozás! A jó eszköz leginkább a kendő, vagy a karikás kendő, mivel azt a születéstől lehet használni és a baba igényeire alakítható (pl a terpesztés szempontjából nagyon fontos, hogy amíg nagyon picik, a lehető legkisebb legyen a terpesz, amit a baba elvisel - nyilván járni már biztonsággal tudó baba esetén ez nem olyan nagy ügy). A jól megkötött hordozókendő a baba gerincét pontról pontra támasztja alá - vagyis a terhelést teljesen átvezeti a hordozó személyre - ám ezt ő sem érzi kényelmetlennek, mert rá sem egy pontra érkezik a terhelés.

Én nagyon szeretem, nálunk a hasfájás miatt is életmentő volt, másban nem aludt a lányom, nem nyugodott meg, viszont később, ha cak meglátta a kendőt, a látvány megnyugtatta (akár ha a nagyi vigyázott is rá, és el kellett valahová szaladnom, ha úgy vette fel Ölbe, hogy a kezében volt a kendő, azonnal megnyugodott. A babák szerintem a biztonságérzettel azonosítják :)

Praktikus persze, közlekedni, BKV-zni, boltba menni, de egyszerűen az öltözködésben is, hiszen míg pici, közös kabátba befértek, nem kell annyi réteget adni rá, hiszen a kendő és te is melegíted. Nyáron pedig egymás hőjét szabályozva lehet elkerülni a hőgutát.

Amit érdemes: kiválasztani a kendőt még szülés előtt, akár elmenni egy tanácsadásra, vagy tanácsadót hívni házhoz, hogy felkészülj, mire megszületik ;)

Én a következő babámat már a kórházban is jhordozni fogom, illetve tuti, hogy kendőben megyünk haza és nem kocsiban(nincs is kocsink, legutóbb csak azért vettünk autós babahordozót, h a kórházból hazahozzuk...). Nem mellesleg a szoptatásban, a tej beindulásában is sokat számít a szoros testkontaktus, mert jó hatással van a hormonháztartásra.

HA első kendőt választasz és megteheted anyagilag, érdemes jobb, drágább márkát választani (storchenwiege, didymos, hoppediz), és csíkos kendőt - azzal ugyanis sokkal egyszerűbb megtaulni kötni, mivel látod a színekből, melyik kendőszár hová fut :)

2012. nov. 30. 19:04
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok és reagálnék a rugalmas kendős ötletre:

egy pici újszülöttnek a terpesztése miatt (és azért, mert rugalmas kendővel csak több rétegben szabad kötni, különben nyúlik) egyáltalán nem ajánlott, ugyanis egyrészt túlterpeszti, ami a csípőfejlődésnek árt, másrészt pedig a három réteg a hátán megakadályozza azt, hogy pontról pontra támassza meg a kis testet, hiszen az egymáson átfutó, kereszteződő kendőszárak megrekesztik a terhelés eloszlását.

Szóval valóban, egyszerűbbnek tűnhet előre magadra kötni a kendőt, mint a babával együtt (tán biztonsgosabbnak is), de a baba kényelme szempontjából nem előnyös.

2012. nov. 30. 19:08
 14/16 anonim ***** válasza:

mennyire kényelmes ez a babának? A LEHETŐ LEGKÉNYELMESEBB AZ ÖSSZES HORDOZÓESZKÖZ KÖZÜL

mennyire kényelmes ez az anyukának/apukának? MEG KELL TANULNI A FELKÖTÉSÉT, NEKEM PÁR HÉTIG TARTOTT BELEJÖNNI, UTÁNA MÁR NAGYON GYORSAN LEHET FÖL-LE KÖTNI

szeretitek? IGEN :)

praktikus? EGYÉRTELMŰEN

leírnátok a véleményeteket róla? NEM TUDOM ITT MIRE GONDOLSZ PONTOSAN

kinek ajánljátok? (páromnak van csak jogsija, de ő nagyon sokat dolgozik, szóval sokat kell majd tömegközlekedéssel közlekednem. plusz lift nélküli házban lakunk,a harmadik emeleten, és amit kapunk babakocsit, az nem túl könnyű... ezek az okok miatt is szeretném kipróbálni)

PONT ILYEN ESETEKBEN JÖN JÓL. ILLETVE MÉG AKKOR IS, HA A KÖRNYÉKEN NEM TÚL KÖNNYEN TOLHATÓ A BABAKOCSI. ELSŐ IDŐKBEN PEDIG OTTHONRA IS.

2012. dec. 1. 09:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

ha ha ha, 20 cm-es sarokkal hordozni :)

Katalógusképnek jó, de egyáltalán nem életszerű.Ettől függetlenül valóban nőiesnek lehet maradni, de alkalmazkodni is kell tudni.

2012. dec. 1. 09:58
 16/16 A kérdező kommentje:

húú jó sok válsz jött, sajnos, csak most jutott időm elolvasni őket :)

köszönöm szépen.

igazából édesanyáméktól kapjuk a kendőt, ez már biztos. (ő nagyon utánanéz, utána kérdez a dolgoknak, szóval rosszat nem fog venni)

azt még nem tudom, hogy párom akarja e majd így hordozni a picit, majd kiderül.

nekem nem az az elsődleges szempont, hogy én csinos legyek, hanem az, hogy a babámnak jó legyen, utána jöhet szóba az én külsőm (mondom ezt úgy, hogy még nem igazán tapasztaltam meg, hogy milyen is az amikor én a háttérbe szorulok... majd kiderül)

babakocsink lesz mindenféleképp, örököljük az uokatesótól. autóshordozó meg muszáj lesz a kocsival való utazások miatt ugye. :)

még egyszer köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak :)

2012. dec. 3. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!