Tápszerről szeretnénk áttérni tejre!? Többi lent!
Ez elég fontos kérdés ,miért nem az orvosoddal beszéled meg.
Szerintem felelőtlenség tejre váltani.Nem vagyok ellene a gyermekem 15 hónapos és tejet kap elválasztásképpen,de Ő étkezéssel már megfelelő tápanyaghoz jut.
Édesem, Te nagyon butus vagy, ne haragudj, nem szoktam más anyákat bántani, de ez kikívánkozik...
Azért, mert valamit nem tudsz, az nem azt jelenti, hogy nem létezik! A tehéntej összetételében teljesen más, mint az anyatej, amire az embercsecsemőnek szüksége van. A tehénnek a borja sokkal hamarabb áll lábra, mint az embergyerek és sokkal kevesebb idegsejtet tartalmaz az agya, mint az emberé. Ennek megfelelően teljesen más összetételű tápanyagra van szüksége. Sokkal több kálciumra és sokkal kevesebb laktózra (idegsejtek laktóz hiányában nem fejlődnek rendesen)
Ha az embercsecsemő emelt mennyiségű kálciumot kap, akkor az nagyon nagy mértékben megterheli a szervezetét, leginkább a veséjét. A kevesebb cukortartalma a tejnek meg nem kedvez egyáltalán a neuronhálózatok kialakulásának!
Régebben akkor adtak tehéntejet egy ekkora babának, ha anyatej és kecsketej nem állt rendelkezésre, hogy éhen ne haljon! Mert inkább egy silányabb minőségű étel, mint a semmi. Ez gondolom világos. Az, hogy éppen neked nem lett ettől bajod, a vak szerencsének köszönhető. Nagyon sok csecsemő bizony rosszabbul fejlődött, vagy később megbetegedett. Emiatt is végeztek azóta számtalan kutatást a témában. Egyáltalán nem vagyok tápszerpárti, de ha nincsen anyatej, akkor inkább adok a babának egy olyan tejet, aminek csökkentették a fehérje és kálciumtartalmát, megnövelték a laktóztartalmát és kiegészítették egy sor olyan nyomelemmel, ami benn van az anyatejben és a babának szüksége van rá. Így legalább nem károsítja a babát olyan mértékben, mint a natúr, nagy molekulájú idegen fehérjét tartalmazó tehéntej, ami egyáltalán nem a babának "teremtődött".
Remélem azért annyira vagy bölcs és nem akarsz ártani természetesen a gyerekednek, hogy konzultálsz a gyermekorvossal ebben a kérdésben. Nagyon sok oka lehet a puffadásnak, csecsemőkori kólikának. És erre egyáltalán nem az a megoldás, hogy tehéntejet adunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!