Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszerről szeretnénk áttérni...

Tápszerről szeretnénk áttérni tejre!? Többi lent!

Figyelt kérdés
Közel 3 hónapos a babám és eddig tápszert kapott,de az nagyon felfújta!Most már szeretnénk tejet adni neki!De hogy?Hányas tejet szabad neki adni(zsírtartalom)?És kell vízzel hígítani?Melyik a jobb:bolti vagy házi,frissen kifejt?Mindent írjatok le ami fontos kérlek!Köszönöm előre!
2012. nov. 29. 12:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Az a tej,amit most lehet kapni a boltokban közel sem ugyanolyan,mint amit 30 éve lehetett kapni Egyébként én nem kaptam tejet babakoromban. Nem tudom miért kell mindent magára szívni az embernek,csak segíteni szeretnénk...
2012. nov. 29. 13:38
 12/23 anonim ***** válasza:

Ez elég fontos kérdés ,miért nem az orvosoddal beszéled meg.

Szerintem felelőtlenség tejre váltani.Nem vagyok ellene a gyermekem 15 hónapos és tejet kap elválasztásképpen,de Ő étkezéssel már megfelelő tápanyaghoz jut.

2012. nov. 29. 13:42
 13/23 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de amikor olvastam a kérdést azt hittem, hogy az 1 évesedet akarod átszokatni. Nem hiszem el, hogy manapság a 3 hónaposnak tejet ad valaki. Van ezerféle tápszer, próbáljatok mást. Ajánlom a védőnőt és a gyerekorvost.
2012. nov. 29. 13:45
 14/23 anonim ***** válasza:
Én se kaptam tehéntejet.Ingyen lehet anyatejet kapni,ha felirja az orvos.És szólni kell neki,hogy irja fel.És tényleg van ezerféle tápszer.Hány kg-val született,mostmennyi?Milyen tápszert használtok?Miből gondolod,hogy felfujja?Ha csak sokat szellent,de nem sir meg iylesmi,akkor jó az neki.
2012. nov. 29. 13:53
 15/23 anonim ***** válasza:
64%
Az egyik barátnőm adott a kisfiának bolti tejet 2 hónaposan, felforralta, egy kis vízzel hígitotta, most 5 éves a kissrác, és kutya baja.
2012. nov. 29. 14:09
 16/23 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös köszönöm!!!Na ilyen válaszokat vártam!
2012. nov. 29. 14:51
 17/23 anonim ***** válasza:
68%

Édesem, Te nagyon butus vagy, ne haragudj, nem szoktam más anyákat bántani, de ez kikívánkozik...

Azért, mert valamit nem tudsz, az nem azt jelenti, hogy nem létezik! A tehéntej összetételében teljesen más, mint az anyatej, amire az embercsecsemőnek szüksége van. A tehénnek a borja sokkal hamarabb áll lábra, mint az embergyerek és sokkal kevesebb idegsejtet tartalmaz az agya, mint az emberé. Ennek megfelelően teljesen más összetételű tápanyagra van szüksége. Sokkal több kálciumra és sokkal kevesebb laktózra (idegsejtek laktóz hiányában nem fejlődnek rendesen)

Ha az embercsecsemő emelt mennyiségű kálciumot kap, akkor az nagyon nagy mértékben megterheli a szervezetét, leginkább a veséjét. A kevesebb cukortartalma a tejnek meg nem kedvez egyáltalán a neuronhálózatok kialakulásának!

Régebben akkor adtak tehéntejet egy ekkora babának, ha anyatej és kecsketej nem állt rendelkezésre, hogy éhen ne haljon! Mert inkább egy silányabb minőségű étel, mint a semmi. Ez gondolom világos. Az, hogy éppen neked nem lett ettől bajod, a vak szerencsének köszönhető. Nagyon sok csecsemő bizony rosszabbul fejlődött, vagy később megbetegedett. Emiatt is végeztek azóta számtalan kutatást a témában. Egyáltalán nem vagyok tápszerpárti, de ha nincsen anyatej, akkor inkább adok a babának egy olyan tejet, aminek csökkentették a fehérje és kálciumtartalmát, megnövelték a laktóztartalmát és kiegészítették egy sor olyan nyomelemmel, ami benn van az anyatejben és a babának szüksége van rá. Így legalább nem károsítja a babát olyan mértékben, mint a natúr, nagy molekulájú idegen fehérjét tartalmazó tehéntej, ami egyáltalán nem a babának "teremtődött".

Remélem azért annyira vagy bölcs és nem akarsz ártani természetesen a gyerekednek, hogy konzultálsz a gyermekorvossal ebben a kérdésben. Nagyon sok oka lehet a puffadásnak, csecsemőkori kólikának. És erre egyáltalán nem az a megoldás, hogy tehéntejet adunk neki.

2012. nov. 29. 15:25
 18/23 anonim ***** válasza:
SZia! Inkább ne adj neki tehéntejet! Allergiát okozhat ráadásul tönkreteheti a veséjét a sok fehérje. Inkább menj el a háziorvoshoz és próbálj meg másik tápszert íratni, vagy ha hasfájós a babád akkor vannak különböző erre a célra készített gyógyszerek, ezt is az orvossal beszéld meg.
2012. nov. 29. 17:01
 19/23 anonim ***** válasza:
34%
Ennek teljesen feleslegesen irtok.Már elkönyvelte,hogy márpedig tejet ad a gyerekének.Akkor inkább kezd el a hozzátáplálást lassan,még az is jobb.De nem tudom mit nem tudsz azon felfogni,hogy nem jó a tehéntej a babának.Lusta vagy még arra is,hogy elmenj feliratni anyatejet?Vagy sajnálod a pénzt a tápszerre?Lehet kérni közgyógyot,de a doki fel tudja irni neked a tápszert is és úgy olcsóbb.Én Milumil Peptit adok neki és 2*450gramm 495ft a drágább gyógyszertárban.Előtte valahogy máshogy irták fel,akkor is a 600grammos Milumil Ha start optima volt 2340,a pepti a drága gyógyszertárban meg 2060,az olcsóbban olyan 1800körül lehet.És ha szépen veszed a fáradtságot és hetente eljársz anyatejért(ami ingyen van és ez kellene igazából a babának,csak nem mindenkinek van teje) és este meg,hogy aludjon rendesen vagy ha nincs elég anyatej a városban,akkor adsz neki tápot és kitart sokáig.Először is amúgy meg miért nem szoptatod?Nincs tejed,vagy az is ellenedre van,mint a tápszer és az anyatejért járkálás?
2012. nov. 29. 17:15
 20/23 anonim ***** válasza:
34%
Előző vagyok.Csomó baba még az anyatejben levő tejcukorra is allergiás és véreset kakil,akkor mit gondolsz a tehéntej olyan jó?!De ha téged ennyire nem érdekel a gyereked egészsége,hát hajrá...Nem tudom hány éves lehetsz,de tuti valami begyepesedett idősebb már,vagy pedig valami én korosztályombeli (21 ) tudatlan,aki mindenáron azt akarja,hogy neki legyen igaza.Hát mint látod,egy válaszoló se irja,hogy hát add csak neki nyugodtan.Ez egy modern világ,ahol tápszer van,vagy anyatej.Miért is ellenzed?Nem ok nélkül mondják,hogy ne adj tejet a gyereknek legalább 1 éves koráig.De hát akkor kezd el tömni eperrel,mogyoróval,gesztenyével meg egyéb allergén kajával.
2012. nov. 29. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!