Most biztos rossz anyának fogtok gondolni, de gáz lenne, ha 4 hónapos kislányom ott aludna anyósoméknál a hétvégén egy éjszakát, mert már teljesen ki vagyunk merülve a párommal?
Attól függ. Ha nem az van,hogy felébred és sír egy órán keresztül, mert akkor nem biztos,hogy a nagyi meg tudja nyugtatni.
De ha csak az a baj,hogy nagyon sokszor megébred, de visszaalszik és a nagyi is bátran vállalja, akkor oké.
Mi 4 hónaposan PASSZOLTUK le először, mert a bátyám nősült és lagzija volt. Semmi baja nem lett a gyereknek! Mondjuk mi szoktatjuk is az elejétől a társasághoz, meg a nagyihoz. Nem gondolom, hogy akkor leszek jó anya, ha 10 éves koráig a fenekemben van a gyerek!
És igen, én pl. vállalom,hogy attól függetlenül,hogy mi akartuk a gyereket, van,hogy elszakad a cérna, van,hogy a fáradságtól állni sem tudunk. Nem szégyen ilyenkor segítséget kérni,ha van!
A kimerüléseteket megértem és az is kell, hogy a baba mással is legyen rajtatok kívül.
Viszont szerintem 4 hónaposan még kicsi ahhoz, hogy egy egész éjszakára távol legyen a szüleitől, ha nem muszáj.
Nem vagyok ősanya, bizony le szoktam passzolni a gyerekeimet időnként, de a 4 hónapos kort én még korainak tartom.
Ja és most őszintén: te tudnál úgy nyugodtan pihenni, mélyen aludni, hogy a kisbabád nincs melletted???
Jajj, a sok mártír, aki inkább állva alszik, minthogy más vigyázzon pár órára a gyerekre...
Ha a nagyszülő vállalja, ha nyugis a baba, esetleg átalussza az éjszakát, etetése is megoldott, akkor kérdem én, mi a fene BAJA lesz a gyereknek?
Sok szülő itt nem is a baba érdekében mondja, hogy nem, hanem a saját érdekében, hogy aztán elmondhassa, hogy őőőőőő BEZZEG sosem adja ám másnak, mégha döglődik a fáradtságtól, akkor sem, mert ő olyan SZUPPPPER anya...
Egyátalán nem vagy rossz anya!!!
Nekem gyerekeim 4-5hetes koruktól átaludták az éjszkát, és simán aludtak a mamánál, anyuékkal egyébként is nagyon szoros a kapcsolat, nem is lakunk messze, anyukám nyugdíjas ovonéni, nagyon jól ért a gyerekekhez, árad a szeretet belőle, szuper nagymama- soha egy pillanatra meg sem forudlt a fejemben, hogy ne legyenek ott a gyerekek, mikor én nem vagyok ott.
A három gyerkemből most is ott "nyaral" egy a mamánál. Ő a középső, 2éves. Sajna a másik kettő beteg- így én őket ápolom, de jobb így, mert legalább a 2évs nem lesz beteg.
Hupsz - akkor én is sz..ranya vagyok. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!