Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagyon rossz szülés után,...

Nagyon rossz szülés után, hipotón baba, akit tornára kellett hordani! Egyre jobban érzem, hogy nem akarok másodikat?

Figyelt kérdés

A pici úgy néz ki rendben, bár mozgásban van egy pici lemaradás.

Amióta megszültem, rengeteg rossz szüléstörténetet hallottam, ahol gond lett a picivel! Félek nagyon egy második babától. A férjem viszont nagyon szeretne!

Volt valaki így? Lett végülis másik baba?

2012. nov. 26. 14:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Koraszülött babám volt, hipotóniás lett. Fél évig jártunk Dévény tornára vele. Meggyógyult teljesen.

2,5 évre rá született a tesója, problémamentesen, 39 hétre, hipotónia nélkül.

Én is nagyon féltem hogy mi lesz a másodikkal, de szerencsére minden rendben volt. A szüléstörténetekkel meg ne törődj, minden szülés más, mindenkinek más a fájdalomküszöbe stb... Próbálj pozitívan állni a dolgokhoz és a negatívumokat kizárni.

2012. nov. 26. 14:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is borzasztó szülésem volt (12 óra vajúdás, egy óra kitolás ami nem sikerült, hatástalan EDA, a vége császár). De már másnap a kórházban tudtam, hogy akarok még gyereket :-) szintén hipotón lett a kislányom, másfél hónapos kora óta jártunk dévényezni, 18 hónapos koráig. Ma már minden rendben vele.

Szerintem a második szülés csak könnyebb lehet mint az első. Ha alapvetően szeretnél kistesót, akkor én azt mondom, hogy ez ne tartson vissza. Az orvos fogja tudni, hogy jobban oda kell figyelni, lehet hogy teljesen sima lesz a második szülésed.

Tudom, hogy egy kistesónál nem adhatok nagyobb ajándékot a lányomnak.

2012. nov. 26. 14:22
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mi 5 hetes kora óta járunk, most 11 és fél hónapos, és a tornász szerint már csak kb. egy hónapig kell mennünk, mert igaz,hogy sután, de már elkezdett mászni, meg felállni.

Csak annyira elég volt az egy év alatt a rengeteg aggódásból,hogy mi lesz vele, a rengeteg sírást végighallgatni Dévényen, látni,hogy vele egykorú gyerekek mennyivel erősebbek stb.

Szabályosan kikészített ez az egy év. Talán ez is hozzátesz,hogy félek.

Alapvetően szerettem volna 2.-at, de nem gondoltam,hogy ilyen lesz a fiam első éve!

2012. nov. 26. 14:27
 4/4 anonim ***** válasza:
52%

Ugyan már!!!

Az én kisfiam most 2 éves, császárral született, hipotón baba. A gyerekorvos először az sztk-s rendelésre küldött minket, ahol pár hét utáni kezelés és némi javulás után visszaesett az eredeti állapotára. Na akkor sürgősen mást kerestünk és eljutottunk a Dévény módszerhez, ahová 36 (!) héten át hordtuk, de megérte. Kicsit később csinál mindent, de amúgy is nyugis baba.. pl. csak 17 hónaposan kezdett el járni, de akkor mi van, ha akkor? viszont olyan stabilan, hogy egyszer sem esett el! a többiek meg csak botladoznak..

Attól, hogy hipotón, még behozza simán a többieket!

Lehet, hogy most rossz érzésed van, meg bizonytalanságot érzel, de ezt ketten döntsétek el a pároddal! Végülis neked kell megint végigcsinálnod, de én is csinálom, 11 hetes terhes vagyok a kistesóval! Én úgy voltam vele, hogy mindenképp legyen egy társa itthon, nekem is könnyebb lesz, ha ők ketten vannak egymásnak.. akkor is, ha megint császár, meg megint egy év aggódás meg gyógytorna meg ami vele jár.. nem szabad a mások szülési történeteit befogadni, csak meghallgatni és elfelejteni. A TIÉD úgyis más!

2012. nov. 26. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!