8 hónaposan már kell ezeket mondania?
Nem kell még egy 8 hónapos babának értelmes szót mondania, pláne tudatosan nem.
Ami elvárható, hogy babanyelven gagyogjon, pl. bábábá, dedidedidedi, de ezeket még nem konkrét dolgokra, csak úgy "magában", amikor kedve van.
Enyém 10 hónapos és egész nap ilyeneket magyaráz :-)
Vida Ágnes babapszichológustól szoktam kani havonta, hogy melyik hónapban mit csinál a baba. Egész pontosan ezt írja:
Gagyogó gyermekbeszédében két-szótagos kifejezéseket használ. Használja már a "papa", "mama" elnevezéseket, melyek értelme a legmélyebb tartalommal telítődött számára. Hangutánzó szavakat hallat, pl. autó= tü-tü, vonat = si-hu-hu.
Furcsáltam én is egy 8 hónaposnál...
4-es válaszoló!
A tiéd már ilyeneket mond, hogy lámpa, meg labda...?? Az nem semmi akkor :)
2. vagyok
Az én lányom beszéde pl. csak 15 hónapos kora körül indult be, addig nemigen mondott értelmes szavakat. 18 hónapos korában 60 szavas szókincse volt, tőmondatokat, szókapcsolatokat mondott. 2 évesen bővített, sőt összetett mondatokban beszélt, szinte hibátlanul.
Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy még ha kicsit később is indul be a beszédfejlődés, nem szükségszerű a lemaradás. :)
Az én fiam 2 éves kora után kezdett beszélni. Most 2,5 , teljesen jól beszél. Erre varrjon a Vida Ági gombot. :)
Kislányom 8 hónapos, természetesen nem beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!