Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 20 hónaposan nem kellene már...

20 hónaposan nem kellene már az Ő-Ő-n kívül mást is mondania?

Figyelt kérdés
2009. dec. 23. 12:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%

nekem még csak 9 hónapos a babám, ő a kétszótagosokat már régóta mondja, baba, tete, mama, de még nem igazán tudja a jelentésüket.

viszont a barátnőm gyereke 20 hónapos korában már egyszerűbb mondatokban beszélt, nem tudom, hogy ez kirívó-e, vagy általános, de szerintem az Ő-Ő az ebben a korban már nem elég... nem szeretnélek megbántani, de a Suttogó titkai könyv szerint ebben a korban a baba szókincse már akár 200 szó is lehet.

2009. dec. 23. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:

De tényleg csak ennyit mond? Néni (vagy csak annyit, hogy néé), bácsi (vagy bááá), cica(vagy cici) ilyesmit? Semmit? Csak mond azért legalább valami szókezdeményt.

Amúgy a legjobb barátnőm anyukája mesélte nem rég, hogy a barátnőm 3 évesen kezdett beszélni, 1 hónappal az ovi kezdés előtt. Már orvosnál is voltak aki azt mondta, hogy "Kislány? Akkor biztos fog beszélni!" Na, gondolhatod! Mondta neki,hogy "Oké, hát ez viccnek jó de mégis mit lehet vele csinálni?" Végül nem csináltak semmit, idővel tényleg elkezdett beszélni. Addig csak mutogatott de mindent megértett és megértetett csak nem beszéddel. Amúy most rengeteget beszél...majdnem annyit mint az anyukája. :p

2009. dec. 23. 13:22
 3/11 anonim ***** válasza:
nem KELLENE, persze sokan már mondanak, de lemaradva ő sincs. A családunkban az egyik kisbaba már 2 éves volt, mikor elkezdett szavakat mondogatni, és pár hónap alatt ragyogóan beszélt. A fiam 17 hónapos lesz, főként ő is ő-ő-ő-zik. Amit mond: anya, apa, baba,hoppá, hamm-hamm, kuka (kutya), ámpa (lámpa), pá-pá. Kb ennyi, ez is messze van még a beszédtől, de teljesen normális.
2009. dec. 23. 13:23
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem. Az öcsém 3 éves koráig csak öööö-ö-özött, meg mutogatott, aztán egyszer csak beszélni kezdett. Azóta sem nagy dumás, szűkszavú, ilyen a természete. Szerintem ő úgy érezte, hogy az ö-ö is kifejezi, amit szeretne.

Szerintem ha úgy látod, hogy érti, amit mondasz, értelmesen reagál, meg tud mutatni dolgokat, akkor nincs miért aggódnod.

Az én lányom 15 hós, egy szót tud, azt hogy "víz". Ha szomjas, vagy fürdik, akkor ezt hajtogatja, hogy víz, víz.... Fura, mi? Minden gyerek egy önálló kis csoda, nem lehet őket máshoz hasonlítani...

2009. dec. 23. 13:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia. Az én kisfiam 3évesen kezdett el beszélni,no de akkor már mondatokkal kezdte :)11 éves lesz,a szája be sem áll :):)

A kislányom 14hónapos lesz,és már próbál beszélni egy ideje,meg ö ö ö :)nem egyformák a gyerekek :)

Minden jót,Boldog Ünnepeket!!

2009. dec. 23. 13:40
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:))

Szerintem mindent ért mert ha kérdezem hogy hol van ez vagy az.... mutatja. Thomas a gőzmozdonyra mondja hogy to, ha a tv kikapcsol akkor mondja hogy ka. Ja meg a tata- az megy neki.:))) De tényleg csak ennyi. Akkor ne aggódjak? (kisfiú)

2009. dec. 23. 13:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Az öcsémhez hároméves koráig dekóder kellett, hogy megértsük, mit akar:) Kb. ennyi volt a szókincse, mint a te kisfiadnak. Aztán két hét alatt az óvodában megtanult összetett mondatokban, folyamatosan beszélni.

Az én fiam meg 18 hónapos nagyon sok szót tisztán kiejt, mindent megpróbál kimondani, amit hall, kétszavas mondatokat is használ.

Mások a gyerekek. Szerintem ne aggódj.

2009. dec. 23. 13:48
 8/11 anonim ***** válasza:
hát könnyű mondani hogy ne aggódj,mert van sok tapasztalat,hogy aztán hirtelen elkezdenek beszélni,de mi van ha még sem?Nálunk a családban van olyan gyermek aki későn kezdett el beszélni,és nem is szépen,aztán sokára derült ki,hogy nem is hall rendesen.Szóval bárki bármit mond,én biztos,hogy megnézetném a védőnővel vagy egy logopédussal,és tényleg ne legyen semmi baja,de ez a tuti.te is megnyugszol.én ezt csinálnám.
2009. dec. 23. 14:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Én fiam 24 hós, és csak az ööö meg a mutogatás megy.Egyetlen egy szót se mond. De mindenki nyugtatgat hogy majd elkezd egyszercsak beszélni, de én akkor is nagyon aggódom.

Hallásvizsgálaton voltunk, nem süket, és nem nagyothalló.

Gagyarászik, meg halandzsázik de egy szót se lehet kivenni belőle.:(

a tied legalább PÁR SZÓT mond...

2009. dec. 23. 14:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Csak nyugi, ne idegeld magad ezzel. A babák fejlődési üteme teljesen egyéni. Nem igaz hogy már kellene. NEM! Ez így a jó ahogy van! Hidd el hamarosan óriási ütemben fog neki magyarázni!! Ismerek olyan kisfiút, aki már 5 éves, de három éves koráig nem szólalt meg, egyébként kutya baja, már magyaráz mintha muszáj lenne!
2009. dec. 23. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!