Ti mennyiért vettetek gyerekülést és milyet?
A családban nem én vagyok aki jól keres, én "csak" egy egyszerű állami alkalmazott vagyok 120-130 ezres fizum van, a férjenek építész diplomája, ő keres jobban.
És azért nehogy már ott tartsunk, hogy egy 50 ezres gyerekülés vagyon legyen. Én sem úgy csengettem ki, hogy egyik nap gondoltam egyet bementem és megvettem. Egyrészt megfontolt döntés volt, másrészt kutattam hol a legolcsóbb, harmadrészt pár hónapig gyűjtöttem rá, negyedrészt pedig nagyik is beleadtak valamennyit.
Az hogy valakinek jobban megy nem mindig egyenlő azzal, hogy eszetlenül szórja a pénz. Lehet neked felesleges pénzkidobásnak tűnik, nekem nem. És gondolom ha Te megtehetnéd Te is jobb minőségűt vennél.
Ne haragudj, de azért mert többen a jót veszik meg még nem kellene ekkora indulatta válaszolni és vitát generálni.
l kell/ene tudni fogadni azt, hogy mások vagyunk, más a fonots és amás az anyagi körülmény is.
Ha valaki 13 ezret költ egy fapadok és tényleg baromi kemény gyerekülésra akkor én azt mondom, hogy vegyenkésőbb ülést, spóroljon még 1-2-3-4 hónapot és vegyen használtan, de kénylemeset.
Hidd el, mi sem nagyzolásból veszünk drága ülést, nem azért, hogy felvágjunk vele, ha megállunk egy parkolóban, vagy hogy itt a gyk-n leírhassuk, hogy nekünk bizony ilyen meg olyan van!
Nálunk pl. ez több hónapos utánajárás volt. Nálunk is a keresztszülők a nagyik és beleadták valamennyit.
Néz meg pár gyermekbalesetes képet a google-ban.
Én gyerekintenzíven dolgozom, elég közel a tűzhöz, hányszor hallom istenem, hogy ha az ülés megfelelően rögzíthető lett volna...
Rázd meg a beközött ülést és ha csak 5-10 cm-t kimozdul akkor ne ültesd bele a kicsit!
Egy jó gyerekülés ha be van kötve 2 cm-t nem mozdulhat el!!!!
Ha a Brendonbe elmész kocsival bekötik az ülést, próbáld ki (mintha tényleg vásárolnál) és látni fogod a különbséget!
Nem az ár a fontos, ezt értsd meg, hanem a biztonság!
Én vennék inkább használt de jó töréstesztes ülést, mint 4 ezerrel olcsóbb, de új vackot. A Nania az, csak keress rá milyen dirib-darabbra törik. Semmiféle kritériunak nem tesz eleget.
Tényelg jó szívvel és nem bántásból: cseréld le egy használt, de jó minőségű ülésre!
Utolsó vagyok:
Ne haragudjatok a sok helyesírási hibáért, de nagyon gyorsan írtam!
Le lehet pontozni majd nyugodtan, nem érdekel.
Akkor tudni fogom, hogy írígység van a háttérben és nem ajózan ész!
15-ös! Köszi, hogy engem is lepontoztál, gondolom többek közt te is.
Akinek van pénze fenntartani egy autót ilyen benzinárak mellett, az azért nem a totál csóró kategória! A gyerekülés pedig egyszeri kiadás, nem igaz hogy nem tudja összespórolni az, akinek a benzin pl. nem jelent gondot.
Mi sem élünk nagy lábon, sőt, de igenis megvettük a drágább és ez esetben jobb ülést.
Én soha nem vennék leinformálhatatlan előéletű használt gyermekülést.
Igazából tudni kell, hogy a gyermekülés, az egyszer használatos biztonsági eszköz.
Ugyanúgy, mint a bukósisak, légzsák, biztonsági öv.
Ezek egy baleset során úgy védik meg az embert, hogy szerkezeti károsodásokon mennek keresztül.
Bukósisakban deformálódik az ütéselnyelő, esetleg meg is reped, légzsák látványosan eldurran, és igen, a biztonsági övet is kötelező (lenne) egy nagyobb csattanás után cserélni, mert megnyúlik.
Nem is kell, hogy egy gyermekülés átvészeljen egy karambolt, már elég, ha 1,5-2 méterről le volt ejtve, ettől már olyan szerkezeti elváltozások lehetnek benne, hogy pl. egy balesetnél kettétörik, vagy pont a nem látható elváltozások miatt fog egyéb sérüléseket okozni a gyereknek.
És a fillérb.szó olcsójánosok meg hagyják békén azokat, akok hajlandók nagyobb összegeket kiadni a gyermekük biztonsága és kényelme érdekében.
Nekem két gyermekülést kellett vennem, és én sem a kisujjamból ráztam ki rá a 140000 Ft-ot, de a gyermek nem egyik napról a másikra toppan be a családba, és azt is lehet tudni, hogy mikorra növi ki a hordozót/ülést, és lehet előre spórolni.
Aki meg havi 6-10000 Ft-ot nem tud félretenni egy ilyen fontos kellékre, az mondja le az internetet meg a TV-t, és máris meglesz rá a pénz.
Kedves 26-os,
én sem szülöm a pénzt, és mint ikres apukának, akinek legalább kétszer annyi kiadásom van a gyerekekre, mint másoknak (mert mindent duplán kell megvenni, mert nem tudják egymásét megörökölni), ne magyarázd nekem, hogy mennyi mindenre kell költeni.
Aki meg 10000 Ft-ot nem tud félretenni havonta, az felelőtlen, hogy bevállal egy vagy több gyereket.
Hogy mást ne mondjak: elromlik a hűtő. Miből fogsz újat venni, ha minden hónap végén nullára jössz ki?
Előre bocsájtom, nem pontozgatok, semmi értelmét nem látom.
Utolsó hozzászólóval értek egyet.
Nem azért, mert "fillérbaxó olcsójános"-nak érzem magam.
Ez a beszólásod azért hagy némi kívánni valót maga után, szerintem is süt belőle a lenézés...
A nagyobb lányomnak Mi is nagyon jó ülést vettünk.A kicsi még csak hordozóban utazik, de az is nagyon biztonságos.
Mindemellett látom, munkámból kifolyólag a melós réteget.
Nem sajnálják a biztonságra a pénzt, nem kell ezt hinni!!!
Csak egészen egyszerűen, hónapról hónapra élnek, megtakarítás semmi. A lényeg, hogy ez nem az Ő hibájuk! Hiszen dolgoznak, túlórát vállalnak, csak éppen így keresnek annyit, hogy éppenhogy a család megél.
Én személy szerint piszkosul örülök neki, hogy nem tartozunk a munkás rétegbe. Nekik most nagyon nagyon nehéz.
Ezt higgyétek el és gondoljatok bele.
Bocsánat, azóta jött új hsz. is, de így is értitek biztosan, amit mondani akarok.
Az ikres apuka nem látott még olyan helyzetet, hogy a baba vállalása és mondjuk a kisgyermekkora között eltelt időben olyan mértékben változtak a dolgo a család körül, hogy minden nagyon nehéz lett?
Nem biztos, hogy felelőtlenség, lehet, hogy amikor bevállalták a babát minden más volt. Hm?
Szerintem az, aki annyira szar helyzetben van, hogy havi 10000 Ft-ot nem tud félretenni, az elsőként mondja le szépen az internetet, aztán a TV-t, meg egyéb, ilyen helyzetben luxusszolgáltatásokat, és máris lesz pénz...
A fillérb.szó olcsójános kifejezés meg nem a szegényebb rétegre vonatkozott, hanem azokra, akik amúgy különösebb gond nélkül megtehetnék, hogy ennyi pénzt egyben kiadjanak, de sajnálják rá a pénzt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!