Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babám miben altassam...

5 hónapos babám miben altassam? Bizonytalan vagyok, mert én fázós vagyok éjjel, de nem szeretném túlöltöztetni.

Figyelt kérdés

21-22 fok van a lakásban.

Így öltöztetem alváshoz (nappal és éjjel is):

Hosszú ujju body + pamut hosszú ujju rugi + hálózsák (nem paplanos -hanem vékonyabb,kívül plüss, belül pamut,talán van vmi vékony töltet is benne-tescoban vettem) és betakarom egy huzatba húzott kis pléddel (poliészter).

A tarkóját nézni szoktam, nem izzadt, csak jó meleg, meg a kezei is.

(Én hosszú ujju pizsiben, vékony pamutpulcsiban, zokniban és vastag paplanban alszom egyébként :-S)

2012. nov. 22. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Én 3 hósomra rövid ujjú vagy hosszú ujjú bodyt (éppen mi akad a kezembe)és hosszú ujjú rugdalózót adok,és betakarom.Szerintem 21-22 fokban sok még hálózsákot is adni,de természetesen te ismered a gyerekedet.
2012. nov. 22. 22:28
 2/9 Jégtánc ***** válasza:

Én lánykám ma épp hosszú ujjú bodyban és hálózsákban alszik.Nálunk is most 22 fok körül van,mert levettem a fűtést (Panel,központi) ha fűtünk,ha nem meleg van:(

Mondjuk most már 9 hónapos.

2012. nov. 22. 22:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is 21-22 fok van, és 3 éves kisfiamat hasonlóan öltöztetem éjjelre: pizsi, és hálózsák - szintén ilyen kívül plüss, belül pamut, és szintén vékony töltet benne, plusz még be is takarózik egy vékony polár pléddel (persze reggelre nincs rajta, de nem fázik a hálózsákban). Én is pizsiben és paplannal alszom, szóval ugyanúgy, ahogy te. :) Szerintem teljesen jól csinálod.
2012. nov. 22. 22:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Az elsőnek írnám egyébként, hogy amikor egy szál pizsiben raktam le a gyerkőcöt, és nem adtam rá hálózsákot, csak betakartam, megfázott éjszaka - naná, hogy kitakaróznak. És bizony nem vagyunk egyformák, sokan írják itt a gyakorin, hogy csak 18-19 fok van náluk éjjel-nappal, és nekik így pont jó. Na én például annyiban szarrá fagynék.
2012. nov. 22. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért írtam,hogy ő ismeri a gyerkőcöt.Kislányom egyenlőre úgy alszik,hogy szinte meg sem moccan,nem rúgja le magáról a takarót.Természetesen ha már mocorgósabb lesz valószínűleg én is adok rá egy réteg ruhával többet.

Igazából ha a háta,nyaka nincs megizzadva,teljesen jól van felöltöztetve.

Mindenki más és más a hőérzet is,ki kell tapasztalni.Mikor kisebb volt a lányom és is jól bebugyoláltam,de még a homloka is verejtékes lett.Ő ilyen.

Egyébként én is fagyos vagyok,hosszú vastag pizsiben és zokniban,betakarva is képes vagyok megfagyni sokszor :D

1es

2012. nov. 22. 22:45
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem a kisfiam békakirályfi :), Az általános alvós öltözet az body, rugi, hálózsák, takaró (amit úgyis elhagy). Hálózsák nélkül hideg a keze-lába és rekedten, szipogva ébred... A szoba másik sarkában a nővére mezítláb rövid ujjú bodyban és hosszú ujjú pizsiben alszik, és sosem hideg semmije. Szóval teljesen gyerekfüggő, hogy mennyi az elég.

(A párom egy szál alsóban alszik mellettem egy vékony takaróval, amikor én már hosszú ujjú pizsit meg vastag takarót kívánok inkább.) Szerintem jó ez így, ha nem pirul ki a kis arca, nem izzad.

2012. nov. 22. 23:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen, ezért írtam hogy nézem a tarkóját, még sosem volt izzadt,csak esetleg nagyon meleg.

Elsö babám és olyan nehéz kitalálni mi jó neki, ő milyen típus (fázós vagy nem)

De csak felébredne ha melege lenne,nem?

Vagy kitakarózna (mert már forog).

Azt gondolom kevesebbet ártok ha jobban felöltöztetem, mint ha kevésbé,mert akkor meg beteg lehet.

2012. nov. 22. 23:20
 8/9 anonim ***** válasza:

hát, állítólag a túlöltöztetés többet árt, mint ha fázik kicsit. Persze nem vagyok orvos, csak annyit tudok, hogy a bacik jobban szaporodnak melegben. Túl mélyen is alhat a meleg miatt.

Múltkor vettem lepedőt a Tescoban, és rá volt írva a csomagolásra, hogy ügyeljen rá, hogy ne legyen melege a babának alvás közben!

2012. nov. 22. 23:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 5 hónapos és hasonlóan öltöztetem, mint Te, nekem is első és félek nehogy megfázzon. Szóval hosszú újjú body, hosszú ujjú rugi, hálózsák és vékony plüss takaró rá. 21-22 fok körül van a szobájában.
2012. nov. 23. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!