26 évesen 2 gyerkőc után elköttethetem magam?
vagy nem mert még hogy túl fiatal vagyok és lehet még gyerekem ha akarnám pár év múlva..?
2,5 éves a nagyobb
pár napos a picurka..
de ha nem is elköttetés akkor valami spirál vagy hurok jó megoldás lenne?
Én is korainak tartom,mert ha pl. elválnátok és egy új partner meg akarna több gyereket?
De amúgy ma már 18év felett gyerektől függetlenül megcsinálják. Kérdezd meg a szülészedet, hogy a szülés után megcsinálná-e neked amíg úgyis bent vagy a kórházban.
Nekem a második terhességem és császármetszésem után azt mondtaz orvosom, hogy úgy néz ki a méhem mint egy 70 évesnek, inkább ne szűljek többet. Persze nem ajánlott semmit erre. Az új nőgyógyászom mondta, hogy akkor már igazán felajánlhatta volna az elkötést. Ő felrakott nekem egy spirált, 1 éve van, eddig jól működött.
Nagyon bírom, hogy sokan ész nélkül írkálnak mindenféle hülyeséget a kérdezőnek!
A válasz :
Tisztelt Szakértő! 38 éves vagyok 3 gyermekem van,már mind nagyok.Nem szeretnék több gyermeket,ráadásul mostanában észre vettem,hogy problémák vannak a mensesemmel ami régen nem fordult elő,pedig 14 éve szedem a tablettát.Szeretném tudni fejér megyében végeznek-e petevezeték elkötést,és ha igen mik a feltételei,a módja és hogy mennyibe kerül? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Levélíró! Jelenleg minden 18. életévét betöltött nő szabadon dönthet arról, hogy szeretné -e elköttetni a petevezetékét. ( Egészen 2006-ig a törvény életkorhoz és a meglévő gyermekek számához kötötte). Tudnia kell, hogy ez a fajta fogamzásgátló módszer ( általában) végleges sterilizációt jelent. Amennyiben a páciens maga kéri ezt a beavatkozást ( tehát nem orvosi javallatra történik), abban az esetben a TB nem finanszírozza. Intézményenként eltérő ennek a díja- nagy szórások is lehetnek, ezért érdemes több nőgyógyászati osztályon is érdeklődni. A Székesfehérvári kórházban is végeznek ilyen beavatkozást. Amikor a páciens jelentkezik a nőgyógyászaton az Őt vizsgáló orvosnak kötelessége a beavatkozásról tájékoztatni, elmondja, hogy milyen más alternatív fogamzásgátló módszerek léteznek- melyek nem véglegesek. Írásban nyilatkozatot kell tenni, ezt követően a törvény várakozási időt ír elő ( ha mégis meggondolná magát a páciens).Ha a nyilatkozattevő 26 év alatti, akkor 6 hónap múlva ismételheti meg ismét a szándékát, ha 26 év feletti, akkor kétszer 3 hónap múlva lehet ismét nyilatkozni. A műtét altatásban történik, az előkészületek a szokásos hasi műtétekhez hasonlóak ( alapos nőgyógyászati, anaeszteziológiai, laborvizsgálat ill. mellkas röntgen szükséges előtte). A beavatkozás magát a petefészket nem érinti, így a hormontermelés változatlan marad ezt követően is, valamint a libidóra sincs hatással. Tisztelettel: Portálorvos
igen erre én is gondoltam hogyha úgy hozná a sors,
bár remélem nem..
akkor lehet akarnék még egy babát az új embertől-
de ez az utolsó gondolatom..
szóval akkor valami méhen belüli eszköz lesz a megoldás.
na igen..köszönöm az infót
egyébként tudom hogy nincs 100 % os védelem csak ha nincs szex..
2. válaszoló vagyok.
Az ikrek után a 40 évesen szült kislányom már más apukától van, elváltam.
Ezért írtam, hogy még bármi történhet....
Tudom, hogy ezt nem kérdezted és én is utálom, amikor nem a kérdésemre válaszolnak, de most akkor is leírom, amit szeretnék.
26 évesen ne köttesd el magad. Nagyon fiatal vagy és még nagyon sok mindent hozhat az élet. Nem fogok negatív példákat sorolni, legyen elég egy pozitív. Hátha 10 év múlva akartok a mostani pároddal egy harmadik babát.
oké jól van akkor az elköttetés kilőve.
igazatok van még ránk jöhet a hoppáré mondjuk 5-6 év múlva..bár ezt kétlem főleg a férjem részéről.
akkor marad valamilyen fogamzásgátló.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!