Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem adatom be a 3 hónapos...

Ha nem adatom be a 3 hónapos lányomnak a 2. adag Prevenar-t mi történik?

Figyelt kérdés
(azon kívül hogy nem lesz beadva!!!) Amikor az első kötelező oltást kapta a gyerek a doki kérdezés nélkül beadta a Prevenar-t is,pedig nem kötelező! Amásodik adagot már nem akarjuk neki beadatni... Lehetséges?

2012. nov. 22. 09:09
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Ilyen nem kéne hogy legyen,hogy szó nélkül olt!!! Ezen vagyok a legjobban kiakadva!!! Kérdezze meg,beszéljük meg! Így lenne korrekt szerintem! Az oltani-nem oltani vitába nem mennék bele és a vészmadarakra sem reagálnek! Azért köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 22. 09:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok minden minden minden oltás párti,de ez pont egy igen hasznos oltás,és ráadásul nagyon jó vakcina,semmilyen mellékhatással nem kell számolni!

Abban igazad van hogy azért egy jó orvos,tájékoztatást ad mégis mit tesz a gyerekkel,és ha mégsem(valószínűleg fel sem merült benne,hogy nem szeretnéd,azt majd mindenki kéri a fentiek miatt)én anyaként rákérdeztem volna ha látom hogy egy inyekciót készít elő!Szerintem ha nem szimpatikus válts orvost,de ne a babát "büntesd"ha már egyszer a felét megkapta,az a szúrás ne felesleges legyen neki!

2012. nov. 22. 10:15
 13/22 anonim ***** válasza:
48%
OFF Érdekes anyuka, aki nem veszi észre a rendelőben, hogy az orvos két oltást ad be.....
2012. nov. 22. 10:17
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen ÉRDEKES anyuka vagyok!! ANYUKA és nem orvos!! Azt hittem ezt az oltást két részben,két oldalra adják!! És azt feltételeztem a gyerekorvosról h szól h mit ad be! Bírom a nagyokosokat!! De azért komoly hogy a feltett KÉRDÉSRE a sok okoskodásból csak EGY darab válasz érkezett!! Grat!!
2012. nov. 22. 10:31
 15/22 A kérdező kommentje:
Jah és oltás közben a gyerekemmel foglalkoztam (mert érdekes anyuka vagyok!) és nem azt figyeltem h mit csinál a doki (mert addig még bíztam benne!!) de ezek után majd inkább az orvost kéne figyelnem??!!
2012. nov. 22. 10:33
 16/22 anonim ***** válasza:
41%

Megértem, hogy fel vagy háborodva, én is fel lennék! Értem, hogy ingyenes meg hogy hasznos, de had döntse már el az anyuka! Mi pl úgy döntöttünk hogy később adatjuk be, a kötelező oltás-hullám után, amikor mellesleg már volt annyi időm és energiám hogy utána tudtam nézni hogy mi is ez.... Vagy itt mindenki elvégzett egy orvosi egyetemet a gyereke születésére és pontosan tudta hogy melyik oltás mire való, mikor hányat hova fog kapni a gyerek? A kötelezőkről tájékozódtam a terhességem alatt természetesen.

Nem pont a prevenar-ral van a baja a kérdezőnek, hanem hogy a gyerekorvos beadott egy nem kötelező oltást az ő megkérdezése nélkül, amiről nem feltétlenül tudja minden anyuka hogy mi is az, mi ellen véd.

Kérdező,

szerintem ne a gyereket büntesd a doki hibája miatt. Olvass utána ennek az oltásnak, tájékozódj és utána döntsetek, ne most hirtelen haragból.

2012. nov. 22. 11:06
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszi 16-os. :-)))
2012. nov. 22. 11:16
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
5. vagyok. Azért azt javaslom, hogy csak dacból ne veszélyeztesd a gyereked egészségét. Ezek fontos oltások. Az orvos biztos nem akart rosszat, ezt tényleg mindenki beadatja, akit érdekel a gyereke egészsége.
2012. nov. 22. 11:21
 19/22 anonim ***** válasza:

12 vagyok,és nem okoskodásnak szántam a válaszom,csupán csak meg akartalak nyugtatni hogy ha már így alakult,nem rossz vakcina,menjen a második is.

Felháborodásod csak a doki ellen jogos,én nem bántottalak!

De akkor válaszolok a kérdésedre is:semmi nem történik,remélhetőleg nem lesz beteg a babád!Ja és egy felesleges szurit is kapott.

[link]

És a tájékoztatást pedig akkor is meg kell kapnod ha a gyerekeddel foglalkozol(mint minden más anyuka)a védőnőtől és az orvostól is!Elnézésed kérem hogy megint off!

2012. nov. 22. 12:01
 20/22 A kérdező kommentje:

5-ös, Gondolom h nem akart-akar rosszat csak tájékoztathatott volna....

Hétfőn megyünk a kötelező oltás (DPT) második felére akkor rákérdezek hogy ugyan már miért nem szólt,aztán majd meglátjuk a továbbiakat!

Köszönöm a válaszokat

2012. nov. 22. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!