Ha nem adatom be a 3 hónapos lányomnak a 2. adag Prevenar-t mi történik?
Én sem vagyok minden minden minden oltás párti,de ez pont egy igen hasznos oltás,és ráadásul nagyon jó vakcina,semmilyen mellékhatással nem kell számolni!
Abban igazad van hogy azért egy jó orvos,tájékoztatást ad mégis mit tesz a gyerekkel,és ha mégsem(valószínűleg fel sem merült benne,hogy nem szeretnéd,azt majd mindenki kéri a fentiek miatt)én anyaként rákérdeztem volna ha látom hogy egy inyekciót készít elő!Szerintem ha nem szimpatikus válts orvost,de ne a babát "büntesd"ha már egyszer a felét megkapta,az a szúrás ne felesleges legyen neki!
Megértem, hogy fel vagy háborodva, én is fel lennék! Értem, hogy ingyenes meg hogy hasznos, de had döntse már el az anyuka! Mi pl úgy döntöttünk hogy később adatjuk be, a kötelező oltás-hullám után, amikor mellesleg már volt annyi időm és energiám hogy utána tudtam nézni hogy mi is ez.... Vagy itt mindenki elvégzett egy orvosi egyetemet a gyereke születésére és pontosan tudta hogy melyik oltás mire való, mikor hányat hova fog kapni a gyerek? A kötelezőkről tájékozódtam a terhességem alatt természetesen.
Nem pont a prevenar-ral van a baja a kérdezőnek, hanem hogy a gyerekorvos beadott egy nem kötelező oltást az ő megkérdezése nélkül, amiről nem feltétlenül tudja minden anyuka hogy mi is az, mi ellen véd.
Kérdező,
szerintem ne a gyereket büntesd a doki hibája miatt. Olvass utána ennek az oltásnak, tájékozódj és utána döntsetek, ne most hirtelen haragból.
12 vagyok,és nem okoskodásnak szántam a válaszom,csupán csak meg akartalak nyugtatni hogy ha már így alakult,nem rossz vakcina,menjen a második is.
Felháborodásod csak a doki ellen jogos,én nem bántottalak!
De akkor válaszolok a kérdésedre is:semmi nem történik,remélhetőleg nem lesz beteg a babád!Ja és egy felesleges szurit is kapott.
És a tájékoztatást pedig akkor is meg kell kapnod ha a gyerekeddel foglalkozol(mint minden más anyuka)a védőnőtől és az orvostól is!Elnézésed kérem hogy megint off!
5-ös, Gondolom h nem akart-akar rosszat csak tájékoztathatott volna....
Hétfőn megyünk a kötelező oltás (DPT) második felére akkor rákérdezek hogy ugyan már miért nem szólt,aztán majd meglátjuk a továbbiakat!
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!