Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi olyan van, amit tök fölösle...

Mi olyan van, amit tök fölösleges drágán megvenni, mert akár szinte fillérekből helyettesíthető?

Figyelt kérdés

December végére várjuk az első babánkat, és nem szeretnénk felesleges vagy akár jóval olcsóbban helyettesíthető dolgokból kihozható "vackokra" költeni.

A védőnő pl. mondott olyat, hogy szerinte a nedves popsitörlő teljesen felesleges dolog. Mert akár egy langyos vízbe mártott rongy zsebkendővel vagy vattával is tisztára törölhető a baba popsija. Szóval elsősorban ilyesmi ötleteket, praktikákat kérnék. Köszönöm!

34 hkm

2012. nov. 20. 11:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

A gumilepedő nem túl egészséges, nem engedi át a levegőt sem, így "befülledhet" a matrac, és a baba is beizzadhat tőle. Nálunk soha nem fordult elő akkora baleset, hogy a matrac is kapjon. De ha nagyon félted a matracot, akkor a lepedő alá lehet tenni egy plédet.

Tényleg nehéz megmondani előre, hogy nektek mi lesz a felesleges, és mi nem, ez sajnos majd csak menet közben dől el.

Pl. én se tudnék meglenni pelenkázó komód nélkül, nekem nehézkes lenne az ágyon vagy a földön pelenkázni, mindig odahordani a popsitörlőt, krémet, stb.

2012. nov. 21. 02:35
 22/31 anonim ***** válasza:
Hát nálunk a matrac sem fülledt be, meg a baba sem izzadt... De hát ezt csak az tudja, aki próbálta, aki nem, az miről beszél?
2012. nov. 21. 08:55
 23/31 anonim ***** válasza:
Itt mindenki elmondta a saját véleményét. A Kérdező ezt kérte. Ennyi. Miért kell megsértődni és támadó stílusban válaszolni, ha ezek a vélemények nem egyeznek?
2012. nov. 21. 09:35
 24/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Ki fogod tapasztalni, hogy Neked és a babádnak mi a legjobb, legpraktikusabb.

Leírom Én is a véleményem.

Pelenkázó: isteni dolog. Nem kell hajolgatni, derék magasságban van a gyerekem, a komódban benne vannak a ruhái, a komód tetején a kencék, pelus.... Levehető az oldal támasztéka, így ha nagyobb lesz sima komódként is használható.

Popsitörlő: egyértelműen kell! A tesco-s jobban bevált nekem mint a HUGGIES pl. :)

Pelenka: ebből Én csak jó minőségűt használok. Libero nappalra, Pampers estére.

Sőt Én a pelenkázó feltétre még cserélhető pelenkázót is használok h ne kelljen törölgetni a pelusozó feltétet ha valami történik. Ez lehet h felesleges, de nekem nem luxus, csak leveszem és rakok egy újjat ha kell.

Kencék: mindenből a gyógyszertári-annál jobb nincs. Van otthon egy tégely Sudocream (elég drága) ha a popsiját nagyon kicsípné valami, akkor azzal kenem be.

Ruha: nem érdemes bevásárolni sokat, tényleg kinövi, és marha gyorsan :)

Mi 52cm-el születtünk, 7 hetes és 58 cm :)

2012. nov. 21. 11:27
 25/31 anonim ***** válasza:

" Nekünk van pelenkázó komódunk, egyáltalán nem felesleges szerintem. "

Azt írtam hogy pelenkázó lap tökéletes, ráteszed egy sima komódra vagy akár a mosógépre a fürdőszobába ,de a kiságyra is keresztbe és ugyan ott vagy.Felesleges pelenkázó komódot venni azt írtam,és mégsem szakad meg a derekad. Mi nem érthető ezen?

2012. nov. 21. 12:21
 26/31 anonim ***** válasza:

Hát nem nagyon ismerem a pelenkázó komódokat, de az tuti szerintem hogy olyan 6 hónapos korától az ágyon fogod pelusozni... legalábbis az én fiam örökmozgó!

Barátnőmnek van pelenkázója, na kipróbáltam a 14 hónapos fiammal... frászban voltam hogy amíg előveszem a pelust le ne essen! P3-4 hónaposan lehet hogy isteni (bár én szuperül megvoltam nélküle, egyáltalán nem kényelmetlen az ágyon pelusozás és nagy a hely is, nem esik le) de tovább nem gondolnám hogy jó!

2012. nov. 21. 13:33
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
61%-os válaszoló. Velem Te ezt a stílust mellőzd. Nem őriztünk együtt disznót.
2012. nov. 21. 14:18
 28/31 anonim ***** válasza:
Az én fiam 9 hónapos, és a pelenkázó komódon pelenkázom, én az ágyon jobban félnék, hogy leeseik. A pelenka meg minden egyéb kellék ott van a pelenkázón, így nem kell otthagynom, nem is szabad.
2012. nov. 21. 23:34
 29/31 anonim ***** válasza:

"Hát nálunk a matrac sem fülledt be, meg a baba sem izzadt... De hát ezt csak az tudja, aki próbálta, aki nem, az miről beszél?"

Próbáltam. A baba beizzadt, a kókuszmatrac pedig bepenészesedett.

2012. nov. 21. 23:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Akkor a te fiad eléggé nyugis lehet! Az enyém nem az! Ha ott vagyok vele akkor is ide-oda ficánkol, fel akar kelni, ezért számomra sokkal biztonságosabb az ágy, mivel sokkal nagyobb a felülete, és alacsonyabb is ugyebár. Nem igazán tudnék mit kezdeni egy pelenkázóval!
2012. nov. 22. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!