Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi olyan van, amit tök fölösle...

Mi olyan van, amit tök fölösleges drágán megvenni, mert akár szinte fillérekből helyettesíthető?

Figyelt kérdés

December végére várjuk az első babánkat, és nem szeretnénk felesleges vagy akár jóval olcsóbban helyettesíthető dolgokból kihozható "vackokra" költeni.

A védőnő pl. mondott olyat, hogy szerinte a nedves popsitörlő teljesen felesleges dolog. Mert akár egy langyos vízbe mártott rongy zsebkendővel vagy vattával is tisztára törölhető a baba popsija. Szóval elsősorban ilyesmi ötleteket, praktikákat kérnék. Köszönöm!

34 hkm

2012. nov. 20. 11:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Sok mindnen van ami hónapok alatt derül ki h felesleges, és van ami kell, azt később is be lehet szerezni

Ami nekünk nem kellett: mellszívó (sose fejtem, és 1 évesen még minidg szoptatok), melltartóbetét (sose folyt a tejem),bébiőr (hacsak nem palotában laktok, normál házban meghallani ha sír), gumilepedő, párásító.

Azért egy cumisüveg jól jöhet

Popsitörlő: Isten ajándéka, most h már önállóan is eszik, még nagyobb hasznát vesszük

Pelenkázó: nekünk is átalakítható, szerintem jó, fürdés előtt itt vetkőztettem, reggel öltöztetem

Állványos kád: én nagyon örültem h kaptunk (brevi márkájú), mert nem kellett hajolgatni, sokkal biztosabban fogtam a babát (ha császáros valaki, akkor meg még jobb)

Amin sporolni lehet: ruha (nem kell a legdrágábbat megvenni, el kell fogadni a kölcsönruhát is, nem kell sok főleg az elején, majd a 74-80as méretet hordja leghosszabb ideig. pelus: most próbáltuk ki a müller márkáját, nagyon jó, és kb. 20 Ft-tal olcsóbbra jön darabja mint a pampersnél. Gyógyszertári kozmetikumok pár száz forintok receptre. És ami a legfontosabb megpróbálni szoptatni, minden megtenni, amit csak tudsz, mert a tápszer horror áron van.

2012. nov. 20. 13:12
 12/31 anonim ***** válasza:

Na a melltartóbetét nekem például kellett, vettem még terhesen egy csomaggal (30 db eldobható), és kellett még vennem mert elfogyott, mert nekem az első 3-4 hónapban éjjel szó szerint elkezdett ömleni a tejem amíg aludtam. Nappal is sokszor volt hogy egyszer csak elkezdett folyni a tej, mindig átázott a felsőm, így én naponta több melltartóbetétet is elhasználtam (van hogy még amellett is kifolyt).

Ez megint olyan, hogy csak szülés után fog kiderülni neked szükséged lesz-e rá, vagy sem.

2012. nov. 20. 13:21
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Változó, hogy kinek mi a hasznos, és mi a felesleges.

Pl. én szoptatós párnát nem vettem, mert minden barátnőm azt mondta, hogy nem használják, kár a pénzt pocsékolni rá. Most 2,5 hónap szoptatás után már megbántam, mivel nem bírom tartani a kisfiam. Gyenge a karom, elzsibbad mire végzünk a szopival. Már minden párnánkat végigpróbáltam, de egyikkel sem kényelmes.

Pelenkázós komódunk sincs, van egy sima komód, abban vannak a babaholmik, a pelenkázást viszont az ágyon oldjuk meg. Na ennek örülök, hogy nem vettünk, pedig szerettem volna, de ő annyira ficánkol, hogy lehetetlen azon a kis lapon bepelenkázni és felöltöztetni.

Bébiőrünk sincs, mivel egy szobában vagyunk, na meg az egész lakás akkora (2 szobás panel), hogy úgyis meghallom a konyhában vagy a másik szobában is ha sír, de mondjuk szintes kertes házban már más a helyzet.

Popsitörlőnk van, a múltkor akciós volt a rossmannban a neugranormon 300 ft/csomag, na akkor vettem 10 csomaggal. Ez most elég lesz egy darabig.

Pelusból is gyógyszertárit veszünk, olcsóbb árkategóriás, de van olyan mint a többi, ahol csak a márkát kell megfizetni. Nem folyik ki se a kaki, se a pisi, és ez a lényeg.

Hálózsákunk, pólyánk nincs, így is állandóan melege van (25-26 fok van nálunk).

Rácsvédő a kiságyra jó dolog, főleg, hogy ő ilyen ficánkolós (mint ahogy írtam), de uncsitesóm úgy oldja meg, hogy felgöngyölt egy plédet és azt rakta oda.

Játszószőnyeget sem vettünk, helyette egy jó vastag plédet terítek le, azon játszik.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2012. nov. 20. 13:41
 14/31 anonim ***** válasza:

Leírom, _nekünk_ mi volt és lett volna felesleges. Előrebocsájtom, hogy eléggé minimál stílusban nyomjuk:).

-Egy csomag újszülötteknek való pelust vettünk, a köldökcsonk leesése után moshatóztunk(kb. 40 000 Ftból állt össze a készlet, amit másfél éves koráig, használtunk, akkor lett szobatiszta)így felesleges lett/volt a popsikenőcs, a pelenkakuka és társai(diszperzites vagy jól záró vödör éppolyan jó)

- a pelusok mosása miatt azóta mindent mosószódával és ecettel, teafaolajjal mosok, folttisztításra, fehérítésre Na- perkarbonátot használok, ezrekkel kerül kevesebbe gy a mosás

-nedves törlőt csak itthonról elmenve használtunk, itthon langyos vizes tetra- darab(ment a pelusok mellé a vödörbe), vagy nedves WCpapír(lehúzható a WC_n, nem úgy mint a törlőkendők).

-köldökcsonk különösebb kezelés nélkül szépen éleszáradt, nem kentük semmivel(alapos törölgetés mellett természetesen)

-kiságyat örököltünk, de ha venni kellett volna is ráért volna kábé fél éves korában, együtt aludtunk(illetve amikor nem együtt, akkor a mózes is éppolyan jó volt)

-babakocsit nem vettünk, kezdettől hordoztuk a lányunkat(jó minőségű kendő 10- 15000 Ftból megvan és a járó korig ill. azon túl is "kitart".)

-a hordozás "miatt" nem kellett bundazsák, közös kabát alatt voltunk, aztán 4000 Ft- ért vettünk hordozótakarót.

-nem vettünk előre cumit, cumisüveget, mellszívót, mérleget, sterilizálót, csak szükség esetére tettünk rájuk félre pénzt, amit végül egész másra költhettünk el:).

-kiskádállványt sem vettünk, amíj a kiskádban fürdött a kislány, addig a mosógépre tettük.

- nem vettünk pihenőszéket, hintát, a hordozás mindezen "feladatokat" ellátta:).

-szopipárnát vettünk ugyan, de nekem nem volt kényelmes, több párnával tudtam igazán kényelmessé tenni a szoptatást, abból "babzsák" lett:)

-melltartóbetétet textilt vettem

-bébiőr nem volt, ha épp dolgom volt, és nem aludt, játszott, akkor ugye rajtam volt a lányom, elsőkézből tudtam, ha gondja van. Nameg panelban lakván nincsenek a hang számára áthidalhatatlan távolságok

-légzéfigyelő volt, kaptuk, ez az, amit megvettünk volna ha nem kapunk, a kiságyban töltött kevés idő alatt én nyugodtabb voltam.

Most ennyi jutott eszembe:).

2012. nov. 20. 13:46
 15/31 anonim ***** válasza:

A popsi törlő jó dolog,nekünk havonta 1 csomag fogy , max 500 Ft de sokat mondok. És sok mindenre használom.

Felesleges:

Pelenka kuka - sima kuka is jó csak lezárod a zsákot

Pelenkázó komód - pelenkázó lap ,bárhova teheted (fürdőszoba ,baba ágy)

Szerintem a kis kád is felesleges - vagy csap alatt vagy nagy kádban fürdetek

2012. nov. 20. 13:54
 16/31 anonim ***** válasza:
Nekünk van pelenkázó komódunk, egyáltalán nem felesleges szerintem. Nem hátrány, hogy nem szakad le a derekam egy egy pelenkázásnál, öltöztetésnél. Kiskád sem felesleges,a babák szeretnek pancsolni, ezért a zuhany nem jó, a nagy kádba meg azért még igazán pici babát nem tennék. Egy kád azért nem akkora kiadás, nekünk állványos van, de az nem létszükséglet valóban.
2012. nov. 20. 13:58
 17/31 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ mennyire szoros a költségvetés.

Pl. Én imádom az elektromos sterilizálót, minden nap használom, de ha nem lett volna rá pénzünk nyilván jó lenne egy edény is. Én imádom a pelenkázó komódot, de ha nem lett volna rá pénzünk bárhol be tudnám pelenkázni.

Nekünk van kiskád kádszűkítővel és álvánnyal, szeretjük, de nyilván nem létszükséglet.

Teljesen felesleges volt nekem a mellszívó, sajnos azzal sem jött egy csepp sem, de lehet hogy neked kell majd. Nekem szoptatóspárna sem kellett, bevált egy saját ducibb kispárna.

Ami szerintem bárkinek felesleges az az újszülött ágynemű garnitúra. Csak a rácsvédőt használjuk, párnát egyáltalán nem, takaróból pedig másikat.

A nedves popsitörlő nekem nem a kedvencem, bár használok naponta 1-2szer. Én jobban szeretem egy vizes eldobható vattakoronggal megtörölni, de szerintem ez így még drágább.

2012. nov. 20. 14:36
 18/31 anonim ***** válasza:
nekem soha nme volt pelenkázóm... az ágyra leülve ugyan miért szakadna le az ember dereka????
2012. nov. 20. 16:58
 19/31 anonim ***** válasza:
Próbáltam már, nekem leszakad, kényelmetlen. De nem vagyunk egyformák, szerintem a pelenkázókomód hasznos dolog, én biztos inkább máson spórolnék.
2012. nov. 20. 17:04
 20/31 anonim ***** válasza:

Na, akkor én is árnyalom kicsit a képet. Gumilepedő. Én ezt a matrac és a lepedő közé tettem, és hányszor emlegettem, hogy de jó, hogy vettem, (csak 1000 Ft ) volt. Csomószor kifolyt a pisi, kaki, volt, hogy hányt is szegényem, és milyen jó, hogy nem a szivacs lett olyan, mert a lepedőt könnyen kimosom, de ezt ugye a szivaccsal nem tudom megtenni.

Popsitörlőkendő: Akcióban Libero, Huggies Tescoban vagy Rossmannban 299 FT. De pl a Tesco színes is ennyi, és semmivel sem rosszabb. Szóval ezen ne spórolj.

De mint az eltérő véleményekből is látod, mindenkinek más jön be, és ez nálad is így lesz.

2012. nov. 20. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!