Mikortol lehet leszoktatni a kisgyereket a pelenkárol?
Háát általában 2 éves kor körül lehet elkezdeni. De gyereke válogatja. Az egyik lányom 2 évesen nagyjából szobatiszta volt, ha rákérdeztem időnként, a fiam 3 évesen sem. Főleg ha belemerült valamibe.
Szerintem ne tűzz ki ilyen dátumokat, majd meglátod ő milyen.
Az én lányom 2 és fél éves volt, mikor egyik percről a másikra szobatiszta lett. Azóta nem pisilt be éjjel sosem, nappal egyszer-egyszer előfordult, ha nagyon elmerült a játékban, vagy mikor nagyon sírt valamiért. Szerintem egyszer csak megérik a testük és az idegrendszerük rá, és akkortól működik a bilizés. De ez mindenkinél más és más időben jön el, de azért próbálkozni érdemes.
Mi már 1 éves korától kis időkre bugyit adtunk rá pelus helyett, hogy szokja az érzést, de nem volt gond, ha becsurgott a pisi, akkor átöltöztünk, mondtuk neki, hogy nem történt semmi. És bilire is kb azóta ültettük, hogy szokja meg, mert sokan 2-3 éves korban ,nem akarnak ráülni, meg belepisilni, kakilni. Úgyhogy mi leültettük, vittünk játékot, mesekönyvet, és egy darabig elvoltunk, ha ment is bele valami, akkor meg nagyon örültünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!