Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baba húsételekbe miért kell...

Baba húsételekbe miért kell olajat tenni?

Figyelt kérdés
Olvastam pár receptet és ugy voltak írva hogy ha megfött a hús és a köetnek szánt zöldség turmixolás elött egy kanál étolajat rá kell önteni.Miért?És ha mr kell miért nem azzal fő?
2008. máj. 24. 21:06
 1/2 anonim ***** válasza:
31%
Én még erről sose hallottam. Igaz, én egy régebbi babáskönyvet használok a receptekhez, még az ötvenes években adták ki, de abban ilyen nincs, csak az, hogy mikortól kerülhet rántás az ételbe. De a védőnő sem mondott semmi ilyet (márpedig ő szeret modern színben tetszelegni), szóval szerintem ez nem kell. Én mostanában (7 hónapos baba) már olajon pirítok egy kis hagymát és arra teszem a húst, utána a zöldséget és azt öntöm fel vízzel, de utólag nem teszek rá olajat, nem gondolom, hogy kéne.
2008. máj. 24. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem az 50-es években kiadott babáskönyv már elég elavult.Még a felnőttekre nézve is az lenne,nemhogy babákra.Azóta rengeteget fejlődött a gasztronómia is az orvostudomágy,a babák"tudománya".

Én követtem a védőnő tanácsait,és tettem bele olajat.Szüksége van zsiradékra.(könnyebben is fog kakilni).

Ha étolajat teszel bele azt egy kicsit össze kell rottyantani azzal amit főzöl.De ha olivaolajat teszel bele,ezt akár a tányérjában is belekeverheted,és egészségesebb is.Jó minőséget vegyél sokáig kitart neki.Csak egy kiskanállal tegyél bele.

2008. máj. 24. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!