Használt mát itt valaki mosható pelenkát? Miben jobb és miben rosszabb az eldobható pelustól? ( ár, mosópor )
3-4 db az nem nagyon kevés? Mennyi idős a babád?
Akárhogy számolom, egy pelenkában 6-8 órát tölt el a pici. Az rettenetesen sok. Ha nagy már a gyerkőc, akkor bocsi.
Liberot használunk, 21 hós. Reggel csere, ekkor kakil is. Délelőtt 1db, amikor felébred 15körül kapja a 2. pelenkát, msjd esti fürdésnél a 3-at.
Miért kevés?
Ha 1x van kaki, akkor bőven elég, gyönyörű a bőre, soha nem volt fertőzése semmilyen.
Eleve 12 órát is kibírna. Nem büdös, nem folyik ki, baleset sincs.
Fiam sem használt többet anno.
Én most valóban úgy fogok válaszolni, hogy használjuk is, tehát nem csak elméleti elképzeléseim vannak. Igyekszem reálisan:
miben jobb:
- egészségesebb (kevesebb allergiás reakció)
- esztétikusabb
- olcsóbb (vannak gyártók akik horrorisztikus áron árulnak, de még a legvégletesebb esetben is olcsóbb a mosható. A mi készletünk kb. 20 ezer Ft-ba kerül a mosással járó költségek még az ezer Ft-ot se érik el havi szinten. Azt hiszem ezzel együtt belátható, hogy gyorsan behozta az árát)
- környezettudatos
Rosszabb:
- ki kell mosni, szárítani. ezzel érelemszerűen van egy kis foglalkozni való. Szerintem nem vészes. Nálunk kb a mosásaink harmadát teszi ki, olyan mintha ennyivel több lenne a mosnivalónk. Tárolást nem bonyolítom túl: kakit elöblítem, pisis csak egyszerűen megy a zárt!(ez fontos :)) tárolóedénybe
- ha elmegy az ember otthonról nem lehet egyből kihajítani a kukába, hanem zacskóba kell tenni és vinni magunkkal, ez egy kicsit macerásabb, mint eldobhatóval (Ha hosszabb útra megyünk és tudom, hogy nem lesz lehetőség a pelus öblögetésére, akkor még szoktunk eldobhatót használni)
- Mosópor: ha nem használsz nagyon spéci anyagot, mint pl. a bambusz, akkor nyugodtan lehet használni a megszokott mosószert. Amin mindenképp változtatni kell az az öblítő, mert tömíti a pórusokat az anyagban, ez helyettesíthető ecettel. (vagy akár el is hagyható)
Én csak támogatni tudlak. Nekünk nagyon is bevált :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!