Veletek is előfordul, hogy a buszon az emberek kapaszkodónak használják a babakocsit? Ha igen, ebben az esetben szóltok, vagy csendben tűritek a dolgot?
Rengeteget buszozok én is, de szerencsére még soha nem tapasztaltam ilyet. Mondjuk én eléggé úgy szoktam elhelyezkedni, hogy hozzá sem nagyon fér senki a babakocsihoz, mert az egyik oldalán háttal kettes ülés szokott lenni, a másik oldalra pedig hozzásimulva állok a kocsihoz, a gyerek lábánál meg nem tudnának mibe belekapaszkodni. Hátul pedig a korlát-ablak van.
Na, ezt most így nem tudom elmagyarázni, lényeg, hogy stabilan tudok állni és védem a kocsit-gyereket is a "szabadon maradt" oldalról. Nem Bp-n lakunk, nálunk olyanok a buszok, hogy ez a rész direkt a babakocsis felszállónál így van kialakítva, talán pont a balesetveszély csökkentése miatt.
De ha ilyen atrocitás érne, finoman szóvá tenném, hogy ne haragudjon, de ha satufékez a busz, neki sem túl biztonságos egy guruló babakocsit fogva utazni, fogja inkább a busz-kapaszkodót vagy a buszkorlátot.
Én egyszer úgy jártam, hogy valahogy teljesen belemerültem a gondolatimba (nagyon mély gödörben voltam és ezerfelé járt az agyam, hogy hogy oldjam meg a problémákat), és fel- le szálltak az emberek körülöttem, helycserék, meg én is ide-oda topogni kényszerültem, de agyban egyáltalán nem voltam jelen, egyszer csak fura érzésem támadt, hogy valami nem stimmel, feleszméltem ,körbenéztem, és rájöttem, hogy éppen egy babakocsit fogok! Pont a kapaszkodó mellett volt a fogantyú, nekem meg nem tűnt fel legutóbb amikor odébbkényszerített a tömeg, hogy két centivel odébb kellett volna nyúlnom... Nagyon ciki volt, azonnal elkaptam a kezem és valami bocsánatfélét motyogtam az anyukának, rettenetesen éreztem magamat, rákvörös lettem ,szerintem a fél busz rajtam röhögött.
Szerencsére az anyuka rendes volt ,nem balhézott meg semmi, simán vigyorgott rám, látta, hogy szimplán csak bamba vagyok és nem volt szándékos a részmről. Mikor leszálláshoz készülődtek még rám is köszönt mosolyogva.
Én szerencsére csak ritkán kényszerültem tömegközlekedni babakocsival, de nekem nem nagyon vannak negatív tapasztalataim, többnyire kedves és előzékeny emberekkel hozott össze a sors - egy két kivételtől eltekintve -, aki meg passzívvolt ,azt egy mosolyogva megejtett kérdéssel sikerült segítőkésszé varázsolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!