Ti mennyire tartjátok be amit a védőnő mond?
3 gyerekem van, de a védőnővel soha nem volt téma a hozzátáplálás, pedig a negyediket tapossuk ez idő alatt.
Amúgy nálunk allergia dúl, így egy éves kor alatt nem adok tejterméket alapból.
Glutént 7 hónapos kor körül szoktam bevezetni, nálam fél évig anyatejesek.
én is sajnálom h tejallergiás lett de pl az enyém 1évesen nem lett az a tejtől, van az átlag és van aki eltér, ez nem a védőnő hibája. Pl az enyém ekcémás, más babája nem lett az.
Kérdésre visszatérve, kérd ki a védőnő véleményét, meg azét akiére adsz és dönts belátásod szerint és persze figyeld a baba reakcióit, ha allergiás lesz, pihenteted a témát.
tejre visszatérve, az én védőnőm 1éves kort javasolt, a barátnőmé meg 3 éves kort, még köztük is megoszlanak a vélemények...
Nem azért lett allergiás mert akkor adtál tejet ez nagy marhaság.
Azért van annyi allergiás,mert túlféltik a gyerekeket már csecsemő korban,mindent jó későn ismertetnek meg a baba szervezetével azon kívül,genetikai probléma.
Engem a védőnő nem izgatott,ugyanis akihez jártam terhesen,meg még a kisfiam pici volt element és a másikat nem nagyon izgatta egyik baba sem.Az orvosomra hallgattam,nekem is Ő volt a dokim,már 3,5 hónaposan kapott alma pürét,alma,répa,barack levet,4 hónapos korától tejpépet is több fajta gyümölcsöt,zöldséget 5 hónapos korára kiváltottuk a tízórait,uzsonnát,6 hónapos korára már csak 2szer kapott tápszert,(3 hónapos koráig volt csak anyatejes),ha nem lett volna tápszeres is elkezdtem volna a kóstoltatást 4-5 hónaposan.10-11 hónaposan szinte azt ette amit mi,jó volt egy két kivétel amit még nem adtam,de 8 hónaposan evett túrót,sajtot,joghurtot.1 éves korától kap tojásfehérjét,mézet,tejet, 11 hónapos korától tejfölt,tejszínt.
Egészséges jó evő kisfiú már elmúlt 1,5 éves.
A mai hozzátáplálási trendek idiótaságok ,a tápszergyártó cégek jókat kaszálnak az biztos.
HOgy a te példádnál maradjunk: nyugodtan add 8 hónapos korától a sajtot, túrót, kefírt, joghurtot.
Én meghallgatom, amit mondanak, elolvasom a szakirodalmat (nyugi, csak itt a neten böngészgetek), és az anyai ösztönöm eldönti, mit tegyek.
Most pl. elkezdem bevezetni a tejet 14,5 hónaposan, nem várom meg a 1,5 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!