Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy csinálja a hozzátáplál...

Ki hogy csinálja a hozzátáplálást? Kéne egy kis segítség.

Figyelt kérdés

Vasárnap kezdtük kóstolni az alma levét, ma már pépet ettünk, de csak néhány kanállal. Adjak már neki annyit amennyit megeszik, vagy még csak keveset?

A tízórai szopi előtt kóstoltatom.

És ha már többet eszik, utána jöhet a többi. Azt tudom hogy miket lehet adni neki, de a gyakorlati része érdekelne.

Hogy kezdtétek és csináljátok?

Babám 4 hónapos múlt, anyatejes tápszeres kiegészítéssel, orvosi tanácsra kezdtem a hozzátáplálást.

Ja, és hogy oldjátok meg, hogy ne legyen az egész ruhája kajás? Van előke rajta, meg konyharuha az ölében, de így is olyan lesz, meg hát bele is nyúlkál, az egész keze olyan néha. A hordozóban etetem.

2009. aug. 14. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

hát kajás lesz meg kb 2 évig:))) ezzel ne törődj...

keveset adj neki, 2 kannálal, aztán holnap 4 kanál, aztán 8, és ha minden ok, akkor mehet egész adag, amennyit kíván. és kiváltottál 1 kajálást. én azt javaslom, h 1-2 héig maradjon így, aztán kezdj újabb kaját kiváltani. szóval vezess be 1-2 gyümit, amiket tudsz variálni, aztán lépj tovább.

2009. aug. 14. 14:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Pontosan,ahogy elöttem leirtàk,én is igy csinàltam!
2009. aug. 14. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
A folt nálunk is új családtag, néha már kizárólag mosónőnek érzem magam...én úgy kezdtem, h almát lereszeltem és a tálból csak a levét kanalaztam a fiamnak. Először egy fél alma levét, másnap egy egész alma levét, mert imádta, harmadnap egy fél alma és egy őszi levét...Egy hét múlva én már adtam neki pépet ugyanígy...először tisztána almából pár kanállal, másnap kicsit többet, harmadnap hozzávettem az őszit is...Mi tavasszal kezdtük a hozzátáplálást, így én az őszit hamar banánra cseréltem. Két hét múlva adtam neki főtt krumplit és főtt rizst is a gyümölccsel, utána meg már simán cseréltem a krumplit répára, karalábéra, illetve a gyümölcsöket karalábéra, spenótra, mángoldra. Hónapok múlva pedig már turmix helyett csak áttöröm az ételét, hogy darabosabb legyen kicsit. Ma már 7 hós a fiam és nincs,amit ne enne meg, igaz, a tejtermékeket még nem kóstoltuk.
2009. aug. 14. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia, én 5 hósan kezdtem a kóstoltatást. Alma, barack, burgonya és a héten a sárgarépa volt a soros.

A répa nem jött be neki magában így azt gyümölccsel kevertem és mindjárt jöhetett is :)

Szóval 2,4,8 kanállal kezdtem én is. Hétvégére meg volt az alma püré. Baracknál ugyanígy. A burgonyánál már azt csináltam, hogy de 10-kor kóstolás (11-kor szopi) du pedig egy kis gyümölcsöt adtam megint. Én nem adtam neki annyit amit kért, mert nagyon haspók fiam van. Továbbá még nem akarok étkezést kiváltani. Szóval de az ujdonság du a gyümölcs. Hétfőn kezdem mindig az új ízt és gyakorlatilag csütörtöktől már 30-40 gramm hétvégén pedig 60 grammot is adok neki. Többet is enne szerintem, csak mivel nem kezdtem még el a kiváltást, így nem adtam neki többet, nehogy a szopi kárára menjen. De már nagyon gondolkozok rajta hogy elkezdem az első kiváltást.

2009. aug. 14. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom csajok, Nálam ez kimaradt, mármint ez a kóstolgatós fokozatosság. Kislányom, mikor először kapott gyümölcsöt, a fél üveget megette (üvegessel próbáltam, gondoltam úgysem eszi meg), kanállal!! Azóta eszik mindent, teljes adagot, és imádja, és fura módon a szopi is megmaradt, azt is igényli.
2009. aug. 14. 15:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a segítséget!!!
2009. aug. 14. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!