Milyen hordozókendőt vegyek?
A napokban bármikor jöhet a baba,és sok jót hallottam a kendőkről,viszont elbizonytalanodtam,hogy milyet vegyek.
Kengurunk van,úgyhogy inkább az első időkre kellene a kicsi babának.Amik között nézegetek Amazonas,Didymos illetve Hoppediz? Csak az árában van különbség vagy a babának vmelyik jobb?
Kezdő kendőzőként azt javaslom, hogy mindenképp használt kendőt vegyetek. Ha használt, akkor finom puhára "be van törve", könnyebb vele bánni. Ezen kívül jó, ha hosszában csíkos, mert ez segít a sávonkénti feszesre húzásban, a pontos kötésben:).
A három közül én a Didymost és a Hoppedizt ajánlom.
Hol keresgéltél?
Szia!
Első kendőnek, hordozási tapasztalat nélkül a legjobb, hogyha csíkos kendőt választasz, ugyanis az eltérő színű szegésekkel (a kendő két széle) lehet könnyen megtanulni a kötéseket. Fontos a hossz is, ha egyrétegű kötést szeretnél alkalmazni (elöl kenguru), akkor elég egy 4-es mérető (370 cm), ha "biztosra" mész, akkor a testalkatodtól függően érdemes választani kicsit hosszabbat. Nagyon apró babákhoz általában az egyrétegű kötések a legjobbak, mert azok biztosan támasztják pontról pontra a gerincet és nem terpesztik túl a lábait sem! Viszont ezeket is meg lehet kötni hosszabb kendővel.
A didymos és a hoppediz kendőivel nem tudsz melléfogni, azok kiváló minőségűek, az amazonassal azonban érdemes vigyázni, szerintem az egyetlen kendője a lollipop, amit könnyű kezelni, a többinek a szövése nem éppen megfelelő.
Természetesen az ár is lényeges különbség a három között, de ha megteheted, én inkább a fenti kettőre bíztatnálak, ugyanis azok tényleg biztonságos, keresztsávoly szövésűek, ami garancia arra, hogy nem szakad el, akadjon is bármibe és a diagonális rugalmasságának köszönhetően nem nyúlik, lazul, így a baba számára is a legkényelmesebb.
Amit még a figyelmedbe ajánlanék gyakorlott hordozóként, és több kendőt kipróbáltként, az a storchenwiege és a girasol egyes csíkos modelljei.
üdv
egy 2 éve hordozó anyuka
Köszönöm,igen a csíkosakat néztem,gondoltam,hogy azzal könnyebb bánni.
Már nagyon sok oldalt nézegettem,hogy melyiket ajánlják.
De akkora a választék,nem otthon élünk,így ezt a 3at láttam.Ebayen keresgélek,egyrészt,mert lehet a babám majd nem fogja szeretni,meg olvastam,ha előtte betörték az jobb.
Pedig a legjobb lenne olyan klubba járni,de ez most majd kimarad
Merre laktok külföldön?
Esetleg segíthetek tanácsadót(vagy akár "csak" hordozós anyukát) keresni, magyar nyelvűt is:), soksok kezdeti problémától "menthet" meg Titeket ha szakembertől tanulsz kötni:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!