Csapvizet vagy ásványvizet adtok babátoknak?
Ásványvizet valóban cserélgetni kell, és figyelni az oldott ásványianyag-tartalmat. Viszont abban nincsenek pl. feloldott gyógyszerek.
Vízszűrő kancsóra én is nagyon rá voltam izgulva, aztán olvastam, hogy az ilyen szűrt víz nem felel meg az ivóvíz követelményeinek. Valahogy "túlszűri" a kancsó.
6-os vagyok!
Azért forralom,mert még csak 2 hónapos a lányom!
Baba vizet kap. Én úgy tudom, hogy a sima ásványvizet nem szabad adni babáknak, mert a legtöbbnek túl magas az ásványi anyag tartalma.
A csapvizet mi sem isszuk meg.
Köszönöm a válaszokat, írhattok még.
Azt nem egészen értem, mi bajotok a csapvízzel... Én úgy tudom, hogy Magyarországon mindenhol jó minőségű a vezetékes víz. Az egy érv, hogy "kemény" a víz, de hogy gyógyszerek lennének benne kioldva, azt azért senki sem gondolhatja komolyan.
Attól én is félnék, hogy túl sok ásványi anyagot juttatok a babám szervezetébe, úgyhogy az ásványvízzel szerintem is óvatosan kell bánni.
Mi mindenesetre simán megisszuk a csapvizet, ha éppen nincs itthon ásványvíz.
Pedig sajnos igaz, hogy gyógyszerek vannak benne, többek közt hormonok (a szennyvízzel kerül a természetes vizekbe), ezeket nem tudják kiszűrni a vízből.
Ezen kívül kemény és klóros, rossz ízű. Ezért nem iszunk csapvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!