Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is együtt alszik a kisbabá...

Más is együtt alszik a kisbabájával?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért, de valahogy akkor érzem őt biztonságban. Pedig a kiságyban van légzésfigyelő, de hajnalban mindig magam mellé veszem, mert ő is és én is akkor tudunk jól aludni. Igény szerint szoptatom, ha kell óránként, és van, hogy csak cicizni akar, mert igényli a közelségem. Más is van így?
2012. nov. 11. 18:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Lepontozhat! De azért még azt csak viccként elmesélném, hogy amikor egy majdnem baráti házaspárnál voltunk vacsorázni, a nő nevetve mesélte, hogy a 8 éves fiacskájukat, még mindig nem sikerült kipaterolni az ágyukból. Mert ez olyan jó! A férj is helyeselte, de közben tudtuk a férjemmel, hogy másfelé kacsingat, már egy ideje. Pontosabban, sok nőre veti ki a hálóját, flörtöl, stb.! Mindenkit érdekesebbnek talált az ő -egyébként csinos, okos, kedves feleségétől. Amikor kikerekedett szemmel néztünk, én azért megkérdeztem, hogy az intim együttléteket hogyan intézik. Mire az volt a válasz, hogy ha gyerek elaludt, ezt kivárják, majd átmennek egy másik szobába, ott anyu csendben behajol, majd miután elintézték,visszakullognak,nehogy a gyerek felébredjen, és hiányolja őket. Ez ultra gáz! Véleményem szerint egy gyerekkel nappal kell lenni, és nem éjszaka!Ha pedig arra az időre valaki összecsomagolja az alvó gyereket, majd visszacibálja a hitvesi ágyba, az meg kész röhej. Ahelyett hogy nyugodtan hagynák aludni a maga kis kuckójában.
2012. nov. 12. 22:19
 12/16 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Én nem szeretnélek győzködni, mert nekem teljesen mindegy, hogy ki alszik együtt a gyerekével és ki nem. Attól még lehet valaki nagyon jó szülő, hogy nem alszik együtt, és attól is, ha igen. De ha én elfogadom, hogy másnak ez nem nyerő, akkor nagyra becsülném, ha ezt a másik tábor is tiszteletben tartaná anélkül, hogy a szexuális életemben kezdene vájkálni.

A kisbabák egy nagy rész nem alszik "nyugodtan a saját is kuckójában". Van, amelyik igen, de a nagyobbik részük nem! És ilyenkor néhány anyuka inkább felkel hozzá éjjel óránként, de át nem viszi, hogy oda ne szokjon (egészségére), más anyukák meg inkább alszanak együtt a gyerekkel. Kinek mi jön be.

Talán nem hiszed, de az ismeretségi körömben alig akad olyan család, akik hosszabb-rövidebb ideig ne aludtak volna együtt a babával. Néhányan csak alkalmanként, mások rendszeresen. Olyat viszont nem ismerek, ahol az iskolás is együtt aludna a szüleivel. Normális esetben kinövik az erre való igényüket. Ha nem, akkor ott más baj van.

Lényeg a lényeg: fogadjuk már el egymás szokásait anélkül, hogy ízléstelenül célozgatnánk a másik szexuális szokásaira!

2012. nov. 13. 08:07
 13/16 anonim ***** válasza:
A mi babánk sem tolerálta sosem a ki be pakolászást. Nekem az volt a kényelmes, hogy csak oda fordulok és megszoptatom. Egyszerűen ő ilyen, nem tehetünk róla éber alvó. De a párommal mindig egymásra találunk, kreatívnak kell lenni! :)
2012. nov. 13. 18:32
 14/16 A kérdező kommentje:

11-es válaszoló. Amit írtál, extrém eset.

Első fiam is köztünk aludt, majd a szobájában. Nem erőltettünk semmit, kapott új ágyat a kiságy helyett, és úgy érzete, már nagyfiú, ott is aludt. Nem kellett átszoktatni, kínlódni, stb. Mindenki más, tiszteletben kell tartani. Egy anya, ha figyel a gyerekére, megérzi, mi az igénye, jobbik esetben. Persze sokan csak a saját érdeküket tartják szem előtt, és erőltetnek dolgokat a gyerekre. Mindegy, hogy minden este sírás van, - majd megszokja az a szegény gyerek, és előbb utóbb beletörődik a sorsába, a szülő pedig büszke magára, és veri a mellét, dicsekszik, hogy bezzeg az én gyerekem... ilyen is van.

A szexről pedig annyit, ha már felhoztad, hogy nem az a nő vagyok, aki az ágyban misszionárius pózban 5 perc alatt zavarja le a férjével. Talán majd 30 év múlva. Nekem az ágy alvásra való. Hidd el, sokkal izgalmasabb helyek is vannak. Szóval nálunk ez sem probléma, sőt...

2012. nov. 14. 03:56
 15/16 anonim ***** válasza:
12-es válaszoló! Nem célozgattam semmire egy kérdés fel lett téve, én pedig leírtam a hozzá fűződő aggályaimat,véleményemet, és elmeséltem egy talán szélsőséges esetet.Akinek nem inge, ne vegye magára, rácáfolhat, ha akar!Az én ismeretségi körömben ezen a házaspáron kívül, csupán egy akad, akinek a babája most már 1 éves múlt, és nem néhány hetes korban kezdődtek vele a problémák az ágyban, hanem néhány hónaposan. A pár között emiatt vita nem volt,- de lassan észrevétlenül hidegültek el egymástól. Most ott tartanak, hogy apa kijelentette, hogy neki másnap reggel munka, ki kell pihennie magát, és egy rugdoskodó, fel-fel ébredő, néha sírós baba mellett nem megy. Ő ezért kiköltözött a nappaliba, és a kanapén kucorog, füldugóval.Persze a lány szomorúan mesélte, hogy de jó nekünk! Ő azt mondta, ragaszkodna a babához is mert ott tudja maga mellett biztonságban, apa sem akarja kiebrudalni az ágyukból szegénykét, de őt is megérti.Nem a hajnali áthurcibálással nem értettem egyet!Lehet, hogy én azért beszélek könnyedén, mert az én babám születése után két héttel(mert addig hallgatva a védőnőre 2 óránként ébresztettük etetni, megjegyzem ordított, aztán a szülészorvosom tanácsára nem ébresztettük)a mai napig is végigalussza az éjszakát. Az én véleményem csupán annyi volt, hogy ez kihatHAT! a párkapcsolatra is, megszüntetheti a romantikát, és az intimitást.És ez nem csupán a szexet jelenti!A hosszú távú párkapcsolatoknak szükségük van azokra a nyugvópontokra, amelyeket a közös alvás, a másik átölelése, az egymáshoz bújás, a másik simogatása ad, de ha folyton ott van valaki, aki magának követeli a törődést lássuk be, nem hat ösztönzően egyetlen kapcsolatra sem. Arról nem is beszélve, hogy a szülők sokkal kialvatlanabbak, mivel agyuk átáll arra, hogy éjszaka is azonnal felébredjenek minden apró neszre, zajra. Nem beszélve arról, hogy én veszélyesnek is találom.
2012. nov. 14. 11:17
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden kedves válaszolónak a hozzászólást. Nem azért írtam ki, hogy vitát szítsak. Egy házasságban nem csak az anya vagy csak az apa dönt a gyerekekről és bármi másról, hanem azt teszik, ami mindkét félnek megfelel. Ezért is furcsa nekem amit írtál utolsó.

Persze az már rég rossz, és el is hiszem, hogy elhidegültek egymástól a felek, ha az anya önkényesen a gyereket választja alvótársul. Ez már nem a gyerekről szól szerintem. Persze, hogy az apa mellőzve érzi magát, ha anya le se értékeli. De ahol mindkét félnek jó, hogy a gyereket odaveszik, ott fel sem merül az elhidegülés.

2012. nov. 14. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!