Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Együtt fürdés - hogyan kezelit...

Együtt fürdés - hogyan kezelitek a "kényes" helyzeteket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kislányunk 17 hónapos lesz, eddig nem volt egy nagy vizicsibe, nem igazán szeretett locsizni, ezért kis kádban fürdik, de mostanában rákapott az ízére, úgy érzem szívesen fürödne együtt velünk a nagykádban... ezzel kapcsolatban merült fel bennem, hogy ha pl. apával fürdik, és meg akarja fogni a fütykösét ti mit csináltok? mert biztos vagyok benn, hogy az első lenne amit kiszúrna, és érdekelné :) volt esetleg ilyen szitu nálatok? engedtétek hozzáérni, vagy rászóltatok? Nem vagyunk prűdek, félre ne értsétek, tudjuk, hogy semmi gáz az együtt fürdéssel, de még is... mi fér bele apa-lánya között?

2012. nov. 9. 14:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

mi mindig eltereljük a figyelmét

meg kell mondani neki nunija van apának kukija semmi más

2012. nov. 9. 15:01
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Kezeljétek teljesen természetesen a dolgot, mint a kézmosót és a használati tárgyakat. Igen, apának olyan van, a fiúknak ilyen van, a lányoknak meg amolyan. Aztán beszélgessetek másról, kérdezzétek arról, hogy milyen a víz, meg játsszatok valamit. Ne legyen ez a fő téma. Mellékinfonak kell beállítani, hisz az is. Nagy, mélyreható vizsgálatot ne kell tartani, szerintem, meg bemutatást sem. Ha megkérdezi válaszoltok, és kész.
2012. nov. 9. 15:03
 3/12 anonim ***** válasza:
47%
Na engem most biztos le fogtok pontozni,de szerintem nem kéne ilyen kicsi gyerekkel együtt fürdeni.Szerintem higiéniás okokból sem kéne.Később meg mikor már nagyobbak pláne nem.Szerintem ez nem prűdség kérdése.Miért kell a gyerek előtt meztelenre vetkőzni?Főleg az apának a kislány előtt?Fúúúú na nekem ez sok.
2012. nov. 9. 15:12
 4/12 anonim ***** válasza:
47%
Soha nem fürödtünk együtt a gyerekkel! Nem egészséges, ha a kicsi abban a vízben fürdik, amiben a felnőttek. Egyedül is fürdetheted a nagykádban.
2012. nov. 9. 15:13
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

17 hónaposan már nem olyan kicsi, semmi baja nem lesz, ha veletek együtt fürdik.

Az pedig szerintem igenis hasznos, ha lát bennetek meztelenül ( persze a későbbiekben apa már legyen alsónadrágban ), sokkal rosszabb, ha a szülők takargatják magukat a gyerekek előtt, mintha a testünk szégyellni kellene.

2012. nov. 9. 15:17
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

kedves két utolsó válaszoló! a kérdező nem azt szerette volna megtudni,hogy ti hogyan viszonyultok az együtt fürdéshez!

szerintem ha annyira érdekelné a dolog,hogy szeretné közelebbről is megvizslatni,akkor mondjátok neki, hogy az az apáé, csak apa "piszkálhatja". és az is nagyon jó,ahogy az előttem szólók is írták, tereljétek el a figyelmét mással. például e tudod,hogy rá fog "kattanni" a gyerek a témára,szóval bekészíthetsz egy tiltott dolgot,amit rögtön odaadsz neki a kádba,hogy ott azzal játszhasson. így hirtelen ez jutott eszembe. majd írd le mi volt, kíváncsi vagyok! :)

2012. nov. 9. 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk nem volt ilyen szitu, sosem fürödtünk együtt. De természetesen nem foghatná meg apa kukiját, és az esetleges "miért nem?"-re csak annyit válaszolnék, hogy nem szokás/nem illik a kislányoknak a fiúk kukiját megfogni, akkor sem ha az apáé, vagy a tesóé.

Mi sem mászkálunk fürdés után nyakig begombolkozva, sőt, a nagylányom volt, hogy fürdette apát, aki a kádban ült, a gyerek meg a kádnál állt (megmosta a haját, hátát, karját), de takarásban volt a kuki:)

2012. nov. 9. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
17 hónaposan már bőven lehet vinni strandra,akár szabad strandra is. Így nem okozhat gondot a szülőkkel való fürdés higéniai szempontból. A másik része a dolognak meg mindenkinek a magánügye. A barátnőm látta meztelenül a szüleit gyerekként,én viszont nem az enyémeket,mégsincs különbség közöttünk,ő nem perverz,én nem vagyok prűd,egyikőnknek sincsenek lelki,szexuális,vagy egyéb gondjai,melyek a meztelen/nem meztelen szülő látványából adódnak. Mi fürdünk együtt a 13 hónapos kisfiammal,most még teljesen meztelenül,később még nem tudom,nem döntöttük el,hogy hogy lesz. Velünk (tesóm is lány) apukánk fürdött együtt,de fürdőgatyát húzott,amikor már nagyobbak voltunk. Mondom,hogy mi hogy fogjuk csinálni,még nem tudom.
2012. nov. 9. 15:31
 9/12 Disi ***** válasza:
77%
Az én kislányom 16 hós és az apukájával szokott általában fürdeni. Most nem elékszem már rá mikor tettük át a kiskádból a nagyba, de ő nagyon szeret pancsizni. Szerintem ezt csak mi gondoljuk ilyen "ciki" dolognak, talán 1 vagy 2 alkalom volt amikor megnézte hogy apának mi van ott, de nem érdekelte különösebben. Őneki az ugyanúgy csak egy testrész mint a többi. Természetesen nem hagyta hogy piszkálja, de meg is értette, elterelte a figyelmét és játszottak tovább. Én azt olvastam a Kismamablogon hogy óvodás korig nem baj a pucérkodás, utána érdemes odafigyelni erre vagy akkor kezd kialakulni egy szeméremérzet már nem emlékszem rá pontosan, csak a kort jegyeztem meg :-)De nem vagyunk egyformák, a barátnőm férje csak kisgatyában fürdik együtt a kislánnyal.
2012. nov. 9. 15:36
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
A 14 hónaposom imád velünk fürdeni. Apával habos fürdővízben fürdenek (baba habfürdővel!) és ha a vízben véletlenül kapázózás közben hozzá érne akkor apa próbálja védeni a területét és kivédeni a kalimpáló mozdulatokat. Ha nem sikerül akkor egy határoott mozdulattal alrébb teszi a kezét vagy lábát mintha mi sem történt volna. Neki ez nem ,,az" hanem csak egy testrész. Apa meg inkább azon stresszel, hogy egyszer csúnyán odarúg mintsem szégyenlősködjön. Hiszen az ő lánya, az ő műve a csajszi! Még csak 14 hónapos, de addig amig ő nem szégyenlős mi sem leszünk azok.
2012. nov. 9. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!