Mit tudnék tenni, hogy több legyen a tejem?
Babám 36. hétre jött, kis súllyal. Miután hazajöttünk a kórházból 5 nap után napokig még csak fogyott-fogyott. A doki tászert írt a tejem mellé. Tejem azóta is stabilan ugyan annyi, 20-30 ml/mell egy szoptatásnál.Figyelek rá, hogy minden etetésnél mellre tegyem, szeret is cicizni. Fejni is szoktam.
Elkezdtem két mellből szoptatni, de mit tehetnék még,(tejem ugyan annyi, mint volt) hogy ezt a mennyiséget növeljem? vagy nem lehet?
Babám nagyon jó evő, most 6 hetes, 7X eszik (éjjel is 3-4 óránként, szívesen eszik 90-100 ml t is egy evésre.
köszi a választ!
Csinálhatsz köménymaglevest, nekem bejött a görögszénamag is, van aki sört iszik (alkoholmenteset), de a legjobb ha sokat teszed cicire (és mindig előbb cicire, aztán a pótlás) és utána még fejsz.
Ezen kívül van egy tejszaporító szadizós technika, elfelejtettem a nevét, de a lényege ez:
napi kétszer a 7:7, 5:5, 3:3, 1:1-es technikával fejni, azaz 7percig egyik mell, 7percig másik, 5percig egyik, 5percig másik, stb, összesen tehát 32percig tart az egész egyetlen fejés során és garantáltan jön a tej, már ha pótolod is a folyadékot, egyél sokat, igyál sokat, pihenj sokat.
Mit jelent a két mellből nálatok? Egy szoptatás alatt két mellből? Mert akkor mindkettő mellben ott marad a zsíros 3. rész, amitől hízna a kicsi. Azon túl lehet h még nem elég fejlett a baba szopótechnikája, de ezt is csak úgy tudod edzeni h mellre teszed minden nyikkanásra. Kitartás, ne add fel, én is sokat szenvedtem vele, de megérte.
Szia!
Nekem is bejött a görögszéna mag (nem a kapszula, hanem maga a mag), amit herbáriákban/bioboltokban lehet kapni. Teát főzök belőle és aztán a megfőtt magot is megeszem, minden nap 1 pohárral. Ezen kívül sok folyadékot iszom, ebből kb. 1 liter szoptatós tea.
De a legjobb az lenne, ha pár napig gyakrabban, akár 1,5-2 óránként is mellre tennéd a babádat. Lehet, hogy nem jön egyből a tej, de ha a baba kivárja, majd ki is üríti, 2-3 nap után fokozódik majd a tejtermelés.
Remélem, ezek segítenek Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!